Die Bewegung auf der Straße leben
BMW

Upgrade für die BMW Modellpalette

Αυξημένη αποδοτικότητα, περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης και περαιτέρω ψηφιοποίηση, θα καταστήσουν τα πολυάριθμα τρέχοντα μοντέλα της μάρκας BMW ακόμα πιο ελκυστικά από το καλοκαίρι του 2022.

BMW

Η γκάμα μοντέλων της BMW Σειράς 2 Active Tourer επεκτείνεται με δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις και ένα μοντέλο diesel με ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive. Δύο πρόσθετες εκδόσεις συστημάτων μετάδοσης κίνησης θα προσφέρονται για τη νέα BMW Σειρά 2 Coupé και τη νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé, από τον Ιούλιο του 2022. Τα πρόσφατα σχεδιασμένα πακέτα εξοπλισμού διευκολύνουν τους αγοραστές να κάνουν τις κατάλληλες επιλογές προαιρετικών στοιχείων, για βελτιωμένα επίπεδα οδηγικής απόλαυσης και άνεσης σε πολυάριθμες σειρές μοντέλων.

 

Το BMW Curved Display θα προστεθεί στο βασικό εξοπλισμό της νέας BMW Σειράς 2 Coupé και της νέας BMW M3 Sedan, το καλοκαίρι του 2022. Αυτό σημαίνει ότι η τελευταία γενιά της πολυαισθητηριακής εμπειρίας οχήματος BMW iDrive που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 8 θα προσφέρεται και με τις δύο σειρές μοντέλων. Περαιτέρω πρόοδος στον τομέα της ψηφιοποίησης παρέχεται μέσα από πρόσθετες λειτουργίες για το σύστημα πλοήγησης BMW Maps και το BMW Intelligent Personal Assistant.

 

 

BMW Baureihe 2 Aktiv Tourer : Πρεμιέρα για δύο Stecker in υβριδικά μοντέλα και ένα νέο κινητήρα Diesel με ήπια υβριδική τεχνολογία 48- War

Η νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer διατίθεται ήδη με μία ευρεία γκάμα συστημάτων μετάδοσης κίνησης, καθώς λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στην αγορά εξοπλισμένη με κινητήρες εσωτερικής καύσης από την τρέχουσα γενιά μονάδων Efficient Dynamics του BMW Group και την τελευταία έκδοση της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48-volt. Στο μέλλον, δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις του compact all-rounder, θα προσφέρουν πρόσθετη αποδοτικότητα και οδηγική απόλαυση. Τα υβριδικά συστήματα και των δύο μοντέλων συνδυάζουν έναν 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo που κινεί τους εμπρός τροχούς, με έναν ηλεκτροκινητήρα που επενεργεί στους πίσω τροχούς. Όπως η μπαταρία υψηλής τάσης που τοποθετείται βαθιά στο πάτωμα του οχήματος, αυτός ο ηλεκτροκινητήρας προέρχεται από την πέμπτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive. Έτσι δημιουργείται ένα σύστημα τετρακίνησης, ειδικά σχεδιασμένο για υβριδικό μοντέλο, που προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο σπορ συμπεριφοράς, οδηγικής ευστάθειας και ελκτικής πρόσφυσης, σε όλες τις οδηγικές καταστάσεις.

 

Το σύστημα κίνησης της νέας BMW 230e xDrive Active Tourer αποδίδει ισχύ έως 326 hp (που παράγονται συνδυαστικά, με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης να συνεισφέρει με 150 hp και τον ηλεκτροκινητήρα αντίστοιχα με έως 177 hp). Αυτό σημαίνει ότι το ισχυρότερο από τα δύο plug-in υβριδικά μοντέλα, επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,5 δευτερόλεπτα. Η ηλεκτρική αυτονομία του κυμαίνεται μεταξύ 82 και 93 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

 

Με μέγιστη ισχύ έως 245 hp (που παράγονται συνδυαστικά, με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης να συνεισφέρει με 136 hp και τον ηλεκτροκινητήρα με έως 109 hp), το plug-in υβριδικό σύστημα της νέας BMW 225e xDrive Active Tourer προσφέρει επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα. Με τιμές μεταξύ 83 και 92 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, έχει επίσης αυξήσει σημαντικά την ηλεκτρική αυτονομία συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά του μοντέλου. Επιπλέον, η μέγιστη ισχύς φόρτισης έχει διπλασιαστεί όταν χρησιμοποιείται wallbox ή δημόσιος σταθμός φόρτισης. Τώρα είναι 7,4 kWh. Αυτό επιτρέπει στις μπαταρίες υψηλής τάσης των δύο plug-in υβριδικών μοντέλων να φορτίζονται από το μηδέν στο 100% της χωρητικότητάς τους, μέσα σε 2,5 ώρες.

 

Η τρίτη νέα προσθήκη στη γκάμα κινητήριων συνόλων, είναι ένας 4-κύλινδρος κινητήρας diesel 2.0L που συνδυάζεται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt. Η νέα BMW 223d xDrive Active Tourer, αποδίδει μέγιστη ισχύ έως 211 hp [συνολικά παραγόμενη από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης (197 hp) και τον ηλεκτροκινητήρα με (19 hp)] καθώς και μέγιστη ροπή 400 Nm [που παράγεται από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης (400 Nm) και τον ηλεκτροκινητήρα (55 Nm)]. Ο ηλεκτροκινητήρας του ήπιου υβριδικού συστήματος είναι ενσωματωμένος στο 7-τάχυτο, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο Steptronic και λειτουργεί ως μίζα/γεννήτρια. Η ισχύς του συστήματος κίνησης μεταφέρεται στο δρόμο μέσω του ευφυούς συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive. Η BMW 223d xDrive Active Tourer έχει επιτάχυνση  0 – 100 km/h σε 7,3 δευτερόλεπτα.

 

 

BMW Serie   2 Coupé: Δύο νέες εκδόσεις συστημάτων κίνησης, BMW Curved Anzeige και χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι, τώρα στον στάνταρ εξοπλισμό

Ένας νέος, βασικός κινητήρας και μία ακόμα έκδοση BMW Performance της BMW M GmbH εμπλουτίζουν τη γκάμα μοντέλων της BMW Σειράς 2 Coupé. Έναν ιδιαίτερα οικονομικό τρόπο για να βιώσει κανείς την ξεχωριστή οδηγική απόλαυση του compact δίθυρου μοντέλου, προσφέρει η νέα BMW 218 Coupé , που τροφοδοτείται από έναν 4-κύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.0L, ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 156 hp και μέγιστη ροπή 250 Nm. Η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 8-τάχυτου κιβωτίου Steptronic. Η νέα BMW 218i Coupé επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 8,7 δευτερόλεπτα.

 

Το δεύτερο νέο μοντέλο κατατάσσεται στο υψηλότερο επίπεδο του φάσματος απόδοσης. Η BMW M240i Coupé ενσαρκώνει την καθαρόαιμη μορφή δυναμικής συμπεριφοράς που αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας, σε ένα μοντέλο της πολυτελούς compact κατηγορίας. Ένας εν σειρά 6-κύλινδρος βενζινοκινητήρας 374 hp συνδυάζεται τώρα με την κίνηση στους πίσω τροχούς σε αυτή τη σειρά του μοντέλου. Ένα 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport και ένα διαφορικό M Sport στην τελική μετάδοση εμπλέκονται επίσης στη μεταφορά ισχύος στο δρόμο. Αυτό σημαίνει ότι η νέα BMW M240i Coupé μπορεί να φτάσει τα 100 km/h από στάση, σε 4,7 δευτερόλεπτα.

 

Για να μπορεί ο οδηγός να ελέγχει άμεσα, ο ίδιος, την επιλογή σχέσεων, το νέο μοντέλο BMW M διαθέτει shift paddles στο τιμόνι. Από το καλοκαίρι του 2022, αυτά τα χειριστήρια θα αποτελούν επίσης μέρος του πακέτου εξοπλισμού του 8-τάχυτου κιβωτίου Steptronic, που είναι στάνταρ σε όλα τα τετρακύλινδρα μοντέλα της BMW Σειράς 2 Coupé. Η γκάμα κινητήρων της σειράς περιλαμβάνει τώρα τρεις 4-κύλινδρους βενζινοκινητήρες και έναν 4-κύλινδρο κινητήρα diesel, καθώς και τον εν σειρά 6-κύλινδρο των 3.0 λίτρων, που προσφέρει τώρα συναρπαστικές επιδόσεις σε συνδυασμό με τετρακίνηση και πίσω κίνηση.

 

Το κατά παράδοση προσανατολισμένο στον οδηγό cockpit των μοντέλων BMW, αναθεωρείται τώρα στην BMW Σειρά 2 Coupé. Όλες οι εκδόσεις του δίθυρου μοντέλου θα εξοπλίζονται με BMW Curved Display, στάνταρ από τον Ιούλιο του 2022. Αυτό αποτελείται από μία Οθόνη Πληροφοριών 12,3” και μία Οθόνη Ελέγχου με λειτουργία αφής και διαγώνιο 14,9”. Το σύστημα προσφέρει ένα πλήρως ψηφιακό και υψηλής ανάλυσης δίκτυο απεικόνισης πίσω από μία κοινή γυάλινη επιφάνεια κεκλιμένη προς τον οδηγό. Με το BMW Curved Display και τις βελτιωμένες δυνατότητες του BMW Intelligent Personal Assistant, η BMW Σειρά 2 Coupé προσφέρει μία εμπειρία χρήσης σταθερά προσανατολισμένη στον έλεγχο, μέσω αφής και φωνής.

 

 

BMW Reihe 4 Gran Coupé: Έναρξη πωλήσεων για δύο ακόμα μοντέλα με εν σειρά 6-κύλινδρο κινητήρα

Ένα νέο μοντέλο BMW M με παραδοσιακά χαρακτηριστικά απόδοσης, θα πλαισιώσει τη γκάμα της BMW Σειράς 4 το καλοκαίρι του 2022. Η BMW M440i Gran Coupé  θα ενθουσιάσει τους οδηγούς με το συνδυασμό ενός εν σειρά 6-κύλινδρου βενζινοκινητήρα με 275 kW/374 hp και ήπια υβριδική τεχνολογία, ενός κιβωτίου Steptronic Sport 8-σχέσεων, κλασικής κίνησης στους πίσω τροχούς και ενός διαφορικού M Sport. Η εξαιρετικά σπορ έκδοση του τετράθυρου coupé της πολυτελούς μεσαίας κατηγορίας, επιταχύνει από μηδέν στα 100 km/h σε 5,0 δευτερόλεπτα.

 

Επιπλέον, ένας εν σειρά 6-κύλινδρος κινητήρας diesel θα διατίθεται επίσης για την BMW Σειρά 4 Gran Coupé στο μέλλον. Η κινητήρια μονάδα των 3.0 λίτρων για τη νέα BMW 430d xDrive Gran Coupé αποδίδει μέγιστη ισχύ 210 kW/286 hp και μέγιστη ροπή 650 Nm. Και σε αυτό το μοντέλο, η ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt ενισχύει τόσο την αποδοτικότητα όσο και την άμεση παροχή ισχύος. Η εντυπωσιακή ελκτική ισχύς του συστήματος, το 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic και το ευφυές σύστημα τετρακίνησης, επιτρέπουν σε συνδυασμό, την επιτάχυνση από μηδέν στα 100 km/h σε 5,3 δευτερόλεπτα.

 

Για όλα τα μοντέλα BMW M της BMW Σειράς 4 καθώς και για την αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 M50, ένα M Sport Package Pro θα διατίθεται από τον Ιούλιο του 2022, συμπερ. ενός διευρυμένου M High Gloss Shadow Line, φώτων M Shadow Line, ενός σπορ συστήματος πέδησης M με κόκκινες δαγκάνες φρένων και ζωνών ασφαλείας M. Επιπλέον, στη γκάμα χρωμάτων που προορίζονται για την BMW Σειρά 4 Coupé και την BMW Σειρά 4 Cabrio προστίθεται η μεταλλική παραλλαγή Skyscraper Grey.

 

 

Ειδική εξατομίκευση χάρη στα νέα πακέτα εξοπλισμού

Υψηλής ποιότητας επιλογές από τη γκάμα ειδικού εξοπλισμού, που διατίθεται από το εργοστάσιο για πολυάριθμες σειρές μοντέλων, θα συνδυάζονται σε νέα, ειδικά διαμορφωμένα πακέτα για το καλοκαίρι του 2022. Με αυτά, οι πελάτες θα μπορούν να εξατομικεύουν τα αυτοκίνητά τους εστιάζοντας σε συγκεκριμένους τομείς. Για παράδειγμα, ένα Travel Package και ένα Comfort Package θα διατίθενται για την BMW Σειρά 2 Active Tourer.

 

Τα Innovation Package και Comfort Package προσφέρονται για την BMW Σειρά 2 Coupé. Ποικίλες θα είναι οι διαθέσιμες επιλογές για την BMW Σειρά 1 και για την BMW Σειρά 2 Gran Coupé, που θα αρχίσουν να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής από τον Ιούλιο του 2022 με τα πακέτα Premium Package, Travel Package, Innovation Package, Comfort Package και Comfort Package Professional, όπως και ένα μοντέλο M Sport Pro.

 

 

Νέες επιλογές για την BMW Σειρά 5, BMW Σειρά 6 Gran Turismo , BMW X 5 και BMW X 6, BMW Z 4 με εκτεταμένο στάνταρ εξοπλισμό

Το M Sport Package Pro θα διατίθεται επίσης στο μέλλον για τις BMW Σειρά 5 Sedan, BMW Σειρά 5 Touring και BMW Σειρά 6 Gran Turismo. Αυτό προσφέρεται συμπληρωματικά στο αντίστοιχο, ειδικό για το μοντέλο σπορ πακέτο M και περιλαμβάνει χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι για τα βασικά μοντέλα της BMW Σειράς 5 και ένα 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport για όλα τα άλλα μοντέλα, καθώς και εκτεταμένο M high-gloss Shadow Line, ένα σπορ σύστημα πέδησης M με κόκκινες δαγκάνες φρένων και ζώνες ασφαλείας  M. Τα μοντέλα BMW Σειράς 5, αποκτούν επίσης τα φώτα M Shadow Line, ενώ η BMW Σειρά 5 Sedan περιλαμβάνει επίσης μία μαύρη πίσω αεροτομή M. Νέο στην παλέτα χρωμάτων είναι το μεταλλικό φινίρισμα Skyscraper Grey ενώ το νέο μεταλλικό Arctic Race Blue θα διατίθεται επίσης για την BMW Σειρά 5.

 

Τα μοντέλα των σειρών BMW X5 και BMW X6 θα διαθέτουν διακοσμητική επένδυση εσωτερικού με καπιτονέ Sensafin, στάνταρ από το καλοκαίρι του 2022. Οι νέες επιφάνειες που αναπτύχθηκαν πρόσφατα διατίθενται σε πέντε χρωματικές παραλλαγές και έχουν ιδιότητες που μοιάζουν με δέρμα καθώς και περαιτέρω εκλεπτυσμένη εμφάνιση και αίσθηση.

 

Ο εκτεταμένος βασικός εξοπλισμός καθιστά την BMW Z4 ακόμα πιο ελκυστική. Το Roadster ήδη διαθέτει το BMW Live Cockpit Professional, στάνταρ. Αυτό περιλαμβάνει έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια Οθόνη Ελέγχου με διαγώνιο οθόνης 10,25 και στις δύο περιπτώσεις, καθώς και το Connected Package Professional.

 

 

BMW Curved Anzeige und Innovation Package für die BMW M 3 Sedan , Γραφικά M für die BMW M 4 Coupe

Το λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 8 και η τελευταία γενιά του BMW iDrive, συμπεριλαμβανομένου του BMW Curved Display, θα αποτελούν επίσης στάνταρ εξοπλισμό για τα μοντέλα BMW M3 Sedan από τον Ιούλιο του 2022. Το τετράθυρο σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων μπορεί επίσης να εξοπλιστεί προαιρετικά με το Innovation Package, ένα Wireless Charging Tray για ασύρματη φόρτιση κατάλληλων smartphones, μία Personal eSim, έναν πίνακα οργάνων με φινίρισμα Sensatec και εσωτερικές επενδύσεις M από αλουμίνιο Rhombicle Anthracite. Το μεταλλικό φινίρισμα Frozen Pure Grey της BMW Individual θα διατίθεται επίσης ως νέος χρωματισμός.

 

Ο υψηλών επιδόσεων χαρακτήρας των μοντέλων BMW M4 Coupé θα τονίζεται ακόμα περισσότερο με τα νέα γραφικά M που κοσμούν τα καλύμματα του κινητήρα και του χώρου αποσκευών. Οι περιμετρικές γραμμές σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα και το λογότυπο της μάρκας BMW M GmbH στο καπό, χαρίζουν μία ιδιαίτερα εκφραστική πινελιά στο εξωτερικό του οχήματος.

 

 

Σύστημα πλοήγησης BMW Karten und BMW Intelligent Personal Assistentin με εκτεταμένες λειτουργίες

Η οδηγική απόλαυση και η άνεση ενισχύονται σε όλα τα μοντέλα που ήδη διαθέτουν το λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 8 χάρη σε νέες ψηφιακές υπηρεσίες. Από το καλοκαίρι του 2022, τόσο το σύστημα πλοήγησης BMW Maps, όσο και το BMW Intelligent Personal Assistant θα περιλαμβάνουν νέες λειτουργίες και βελτιωμένες δυνατότητες. Εκτός από τις νέες απεικονίσεις χαρτών, το σύστημα πλοήγησης παρέχει πληροφορίες για ειδικά αξιοθέατα και χαρακτηριστικά, κατά μήκος των διαδρομών που πραγματοποιούνται συχνά, ακόμα και όταν η καθοδήγηση διαδρομής δεν είναι ενεργοποιημένη. Με τη χρήση της λειτουργίας eDrive Zone στο μέλλον, θα είναι δυνατή η διαφοροποίηση μεταξύ των συμβατικών περιβαλλοντικών ζωνών και των περιοχών πλήρως απαλλαγμένων από εκπομπές ρύπων εντός μιας αστικής περιοχής, στα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW Σειράς 3 και της BMW X5. Στο μέλλον, ένα προηγμένο λογισμικό φόρτισης για αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, θα επιτρέπει στον χρήστη να αποθηκεύει προφίλ φόρτισης για πηγές παροχής ενέργειας που χρησιμοποιούνται συχνά και να ενεργοποιεί χειροκίνητα το preconditioning της μπαταρίας υψηλής τάσης στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη χρήση ενός σταθμού ταχείας φόρτισης DC.

 

Στο cockpit των μοντέλων BMW M, το λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 8, θα περιλαμβάνει στο μέλλον μία ειδική διεπαφή χρήστη M. Στην BMW iX και την BMW i4, η πρόσθετη απεικόνιση Augmented View, που μπορεί να χρησιμοποιείται με το BMW Live Cockpit Professional, εμφανίζεται επίσης στην Οθόνη Πληροφοριών.

 

Το BMW Intelligent Personal Assistant, σε συνδυασμό με το BMW Operating System 8, θα προσφέρει ακόμα πιο προηγμένες δυνατότητες από το καλοκαίρι του 2022. Ο ψηφιακός βοηθός και ειδικός οχήματος, μπορεί προληπτικά να κάνει σχετικές προτάσεις στον οδηγό για τον τρόπο χρήσης των λειτουργιών. Στο μέλλον, αυτές θα σχετίζονται επίσης με το Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, το Parking Assistant, την υπηρεσία eDrive Zone και την επιλογή δοκιμής πρόσθετων λειτουργιών από το BMW ConnectedDrive Store. Επιπλέον, το BMW Intelligent Personal Assistant παρέχει στον οδηγό εξηγήσεις για πολυάριθμες ακόμα λειτουργίες του οχήματός του, που δεν έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα.