Audi

13 Audi R8 LMS bei den diesjährigen 24 Stunden von Spa

Φέτος, η Audi Sport customer racing έχει τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στον 24ωρο αγώνα του Σπα, σχεδόν έναν αιώνα μετά την έναρξη του θρυλικού βελγικού αγώνα.

Audi

Φέτος, η Audi Sport customer racing έχει τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στον 24ωρο αγώνα του Σπα, σχεδόν έναν αιώνα μετά την έναρξη του θρυλικού βελγικού αγώνα. Η μάρκα και οι πελάτες της σχεδιάζουν να εκκινήσουν συνολικά 13 Audi R8 LMS στον αγώνα που έχει προγραμματιστεί για την 1η και 2 Ιουλίου, στοχεύοντας στην πέμπτη συνολική νίκη τους στο Spa από το 2011.

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν 13 σπορ αυτοκίνητα που θα κοσμούνται με τα τέσσερα δαχτυλίδια, ένα βήμα παραπάνω από την περσινή συμμετοχή-ρεκόρ των 12 Audi R8 LMS. Ο Rolf Michl, επικεφαλής της Audi Motorsport, δήλωσε ότι η Audi θα αντιμετωπίσει επτά άλλες γνωστές μάρκες αυτοκινήτων στο μεγαλύτερο φετινό πεδίο GT3. Η διοργάνωση έχει παγκόσμια σημασία και προσελκύει πλήθος οδηγών και ομάδων από διαφορετικά έθνη. Είναι επίσης μια ευκαιρία για την παρουσίαση μιας αμιγώς κινεζικής ομάδας οδηγών σε ένα Audi για πρώτη φορά στο Spa. Η κινεζική ομάδα UNO Racing, μαζί με τη βελγική Audi Sport Team Comtoyou και την CSA Racing από τη Γαλλία, θα κάνουν όλοι το ντεμπούτο τους με αυτοκίνητα GT3 στον αγώνα αντοχής στις Αρδέννες. Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα Audi R8 LMS θα λάβουν μέρος από έμπειρες ομάδες όπως οι Tresor Attempto Racing, Saintéloc Racing, Scherer Sport PHX και Boutsen VDS. Η Scherer Sport PHX, προηγουμένως Phoenix Racing, ήταν η ομάδα πίσω από τη δεύτερη νίκη της Audi στο Spa το 2012. Η πιο πρόσφατη νίκη επιτεύχθηκε από την Audi Sport Team Saintéloc το 2017, οδηγώντας το R8 LMS.

Σύμφωνα με την αρχή “παρελθόν – παρόν – μέλλον”, η Audi Sport customer racing ξεκινά ένα ταξίδι στο χρόνο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο Chris Reinke, επικεφαλής του τμήματος Audi Sport customer racing, μίλησε για την εκτεταμένη αναπαράσταση της αγωνιστικής ιστορίας της Audi όλα αυτά τα χρόνια στις Αρδέννες. Το αυτοκίνητο με αριθμό 25 της Audi Sport Team Saintéloc αποτίει φόρο τιμής στην εποχή των βελτιωμένων αγωνιστικών αυτοκινήτων της Auto Union, η οποία αντιπροσωπεύεται από το κλασικό ασημί χρώμα, τους τέσσερις δακτυλίους σε χρυσό πλαίσιο και την κόκκινη σήμανση στο μπροστινό μέρος. Οι Simon Gachet, Christopher Mies και Patric Niederhauser θα εναλλάσσονται πίσω από το τιμόνι αυτού του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο με τον αριθμό 40 συμβολίζει το παρόν στο 40ό έτος της Audi Sport GmbH, με ένα εντυπωσιακό σχέδιο που βρίσκεται στα σκαριά από την Audi Sport Tresor Orange1. Οι Mattia Drudi, Ricardo Feller και Dennis Marschall θα οδηγήσουν αυτό το σπορ αυτοκίνητο GT3. Το αυτοκίνητο με τον αριθμό 11 αντιπροσωπεύει το μέλλον, καθώς ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από το πρόγραμμα Formula 1 και τα μελλοντικά μοντέλα της Audi Sport. Αυτό το R8 LMS θα οδηγήσουν οι Christopher Haase, Frédéric Vervisch και ο νεαρός οδηγός Gilles Magnus, εκπροσωπώντας την Audi Sport Team Comtoyou.

Ο διαγωνισμός επεκτείνεται επίσης σε διάφορες κατηγορίες. Μια τέταρτη σύνθεση all-pro οδηγών θα αγωνιστεί για την ομάδα Scherer Sport PHX, με τους Luca Engstler, Nicki Thiim και Kelvin van der Linde να αποτελούν την ομάδα. Η ομάδα UNO Racing Team από την Κίνα φέρνει κάτι μοναδικό στο τραπέζι με μια αμιγώς κινεζική ομάδα οδηγών, που περιλαμβάνει τους Adderly Fong, Xiaole He, David Pun και Rio.

Οι υπόλοιπες ομάδες της Audi έχουν πολύτιμους βαθμούς πρωταθλήματος να διεκδικήσουν στο Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS. Οκτώ οδηγοί από τις ομάδες πελατών φτάνουν στο Spa ως πρωτοπόροι του πρωταθλήματος σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες. Τρεις ομαδικές κατατάξεις οδηγούνται αυτή τη στιγμή από ομάδες της Audi. Στην κατηγορία Endurance της σειράς αγώνων, οι Sam Dejonghe, Loris Hezemans και Finlay Hutchison ηγούνται του Silver Cup μετά τη νίκη τους στη Monza. Στο Spa θα συνεργαστούν με τον Lucas Légeret. Η ομάδα τους, Comtoyou Racing, κατέχει αυτή τη στιγμή την πρώτη θέση στην κατάταξη της Silver Team. Η CSA Racing από τη Γαλλία θα αγωνιστεί επίσης στη χάλκινη κατάταξη με τους Erwin Creed, Jean Glorieux και Arthur Rougier.

Το Spa αποτελεί τον τρίτο από τους πέντε γύρους του ημερολογίου των αγώνων αντοχής, και λόγω των ξεχωριστών κατατάξεων μετά από έξι, δώδεκα και 24 αγωνιστικές ώρες, ο μεγαλύτερος αγώνας της σεζόν έχει παραδοσιακά σημαντική βαρύτητα στην κατανομή των βαθμών. Μαζί με την κατηγορία σπριντ, η κατηγορία αντοχής σχηματίζει μια συνολική κατάταξη. “Αυτή η ποικιλομορφία είναι που κάνει αυτή τη σειρά αγώνων τόσο ελκυστική για τις ομάδες μας”, λέει ο Chris Reinke, “Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε έναν ανταγωνισμό με πάνω από 70 αγωνιστικά αυτοκίνητα”.

Στους οδηγούς και τις ομάδες που συμμετέχουν στον αγώνα στο Spa περιλαμβάνονται:

Boutsen VDS
#9 Adam Eteki/Alberto di Folco/Thomas Laurent/Aurélien Panis
#10 Loris Cabirou/Andrea Cola/César Gazeau/Roee Meyuhas

Audi Sport Team Comtoyou
#11 Christopher Haase/Gilles Magnus/Frédéric Vervisch

Comtoyou Racing
#12 Loris Hezemans/Sam Dejonghe/Finlay Hutchison/Lucas Légeret
#21 Nicolas Baert/Max Hofer/Maxime Soulet

UNO Racing Team
#16 Adderly Fong/Xiaole He/David Pun/Rio

Scherer Sport PHX
#17 Luca Engstler/Kelvin van der Linde/Nicki Thiim

Audi Sport Team Saintéloc
#25 Simon Gachet/Christopher Mies/Patric Niederhauser

Saintéloc Junior Team
#26 Erwan Bastard/Grégoire Demoustier/Antoine Doquin/Paul Evrard

Audi Sport Tresor Orange1
#40 Mattia Drudi/Ricardo Feller/Dennis Marschall

Tresor Attempto Racing
#66 Kikko Galbiati/Sean Hudspeth/Andrey Mukovoz/Dylan Pereira
#99 Alex Aka/Pietro Delli Guanti/Lorenzo Patrese

CSA Racing
#888 Erwin Creed/Jean Glorieux/Arthur Rougier