Πρώτη νίκη για τη Volvo στο WTCC

Πρώτη νίκη για τη Volvo και την Polestar Cyan Racing, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού – FIA WTCC (World Touring Car Championship). Ο Τέντ Μπιέρκ (Thed Björk), στο τιμόνι ενός Volvo S60 τερμάτισε στην πρώτη θέση στον ένα από τους δύο αγώνες του προτελευταίου γύρου του WTCC για το 2016, που διεξήχθη στη Σαγκάη της Κίνας. Ευτυχής σύμπτωση, η πρώτη νίκη στο WTCC συνέπεσε με την κατάκτηση από τη Volvo και την Polestar Cyan Racing του τέταρτου συνεχόμενου τίτλου στο Σκανδιναβικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού – STCC.

Στη Σαγκάη ο Μπιέρκ ξεκίνησε από την έκτη θέση στη σειρά εκκίνησης και ανέβαινε σταδιακά κάνοντας έναν άψογο αγώνα. Λίγο πριν το τέλος, ο οδηγός της Polestar Cyan Racing σημείωσε τον ταχύτερο γύρο και βρέθηκε στη δεύτερη θέση, πίσω από τον προπορευόμενο Νόρμπερτ Μίκελισζ (Norbert Michelisz), με τρεις μόνο γύρους να απομένουν. Ακολούθησε μία επική μάχη ανάμεσά τους, με τον Μπιέρκ να προσπερνά τελικά τον αντίπαλό του μόλις στην προτελευταία στροφή του τελευταίου γύρου! Μάλιστα, τα δύο αυτοκίνητα ήρθαν σε επαφή κατά την προσπέραση, κάτι που προκάλεσε σοβαρή ζημιά στην ανάρτηση του Μπιέρκ, ο οποίος παρόλα αυτά κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία και να τερματίσει στην πρώτη θέση, σημειώνοντας την παρθενική νίκη τόσο για τον ίδιο όσο και για τη Volvo στο WTCC.

«Αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική για μας, κυρίως από ψυχολογικής άποψης. Η πρώτη χρονιά σε κάθε μορφή Motorsport σε παγκόσμιο επίπεδο έχει αναγνωριστικό χαρακτήρα. Το να σημειώνουμε την πρώτη νίκη μας στο WTCC στην πρώτη μόλις χρονιά εμπλοκής μας, είναι μία τεράστια επιτυχία για τη Volvo Cars και την Polestar Cyan Racing και όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι. Φανερώνει – αν μη τι άλλο – το δυναμικό που έχουμε σαν ομάδα και εκτοξεύει τις φιλοδοξίες μας για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Αλεξάντερ Μουρντζέφσκι Σέντβιν (Alexander Murdzevski Schedvin), Διευθυντής Motorsport στην Polestar.

Επόμενος αγώνας για την Polestar Cyan Racing o τελευταίος γύρος του πρωταθλήματος για το 2016, στο Κατάρ, στις 23-25 Νοεμβρίου.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις