Ο ιπτάμενος επιβάτης της Volvo Trucks

Ένα Volvo FH 540, προκειμένου να αναδείξει τα πλεονεκτήματα του ανανεωμένου κινητήρα D13 και του κιβωτίου ταχυτήτων I-Shift διπλού συμπλέκτη, ανέλαβε το δύσκολο εγχείρημα μεταφοράς ενός αλεξιπτωτιστή πλαγιάς (Guillaume Galvani από τη Γαλλία) μέσα από μια ανηφορική διαδρομή. Και, σαν να μην έφτανε, ο (τρελός) οδηγός του φορτηγού,Louise Marriott από τη Νέα Ζηλανδία, περνά τον… άτυχο αλεξιπτωτιστή μέσα από μια σήραγγα.

Το «The Flying Passenger» αποτελεί μια ακόμα παγκόσμια πρωτιά για τη Volvo Trucks. Στην τελευταία ζωντανή δοκιμή, ένα Volvo FH τραβά έναν αλεξιπτωτιστή πλαγιάς σε μια ανηφορική ορεινή διαδρομή στην Κροατία, σε ένα τόλμημα ακριβείας το οποίο δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ στο παρελθόν. Ο οδηγός του φορτηγού πρέπει να διατηρεί υψηλή ταχύτητα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής για να μην πέσει στο έδαφος ο αλεξιπτωτιστής. Η δοκιμή επιδεικνύει την απόδοση του συστήματος μετάδοσης κίνησης της Volvo Trucks το οποίο περιλαμβάνει το κιβώτιο I-Shift διπλού συμπλέκτη.

Η Volvo Trucks επιστρέφει με μια ακόμα θεαματική ζωντανή δοκιμή. Σε αυτή την άκρως εντυπωσιακή διαδρομή, το Volvo FH τραβά τον αλεξιπτωτιστή πλαγιάς κινούμενο σε έναν ανηφορικό ορεινό δρόμο και τον περνά από το στενό άνοιγμα μιας γέφυρας. Ο περιορισμένος διαθέσιμος χώρος απαιτεί οδήγηση μεγάλης ακρίβειας με σταθερή ταχύτητα πορείας, χωρίς κανένα περιθώριο σφάλματος. Ο σκοπός της δοκιμής ήταν η επίδειξη των ικανοτήτων του μοναδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης της Volvo Trucks με το I-Shift διπλού συμπλέκτη, που προσφέρει άριστη απόδοση και ταυτόχρονα περιορίζει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου.

«Η οδήγηση με μακριές σχέσεις μετάδοσης και η διασφάλιση απρόσκοπτων αλλαγών ταχυτήτων είναι σημαντικός παράγοντας για να επιτυγχάνεται οικονομία καυσίμου. Το I-Shift διπλού συμπλέκτη επιτρέπει ομαλή οδήγηση έστω και αν το φορτηγό παραμένει σε μακριές σχέσεις μετάδοσης και χαμηλές στροφές» λέει ο Staffan Wendeberg, Product Manager για το FH και τα οχήματα μεγάλων αποστάσεων στη Volvo Trucks.

Επιπλέον, το μοναδικό κιβώτιο ταχυτήτων επηρεάζει σημαντικά την παραγωγικότητα. Το I-Shift διπλού συμπλέκτη παρέχει ηλεκτρονικές αλλαγές ταχυτήτων με τις οποίες ο κινητήρας δεν παρουσιάζει πτώση της ροπής κατά την αλλαγή ταχυτήτων σε απαιτητικές συνθήκες.

«Η ακρίβεια στα δρομολόγια και η διατήρηση χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου, ακόμα και όταν το όχημα κινείται σε ανηφόρες και σε δρόμους με στροφές, είναι βασικοί παράγοντες επιτυχίας για πολλούς πελάτες μας. Αυτή η δοκιμή είναι ο ιδανικός τρόπος να τεστάρουμε το πρόσφατα αναβαθμισμένο σύστημα μετάδοσης κίνησής μας. Η ταινία «The Flying Passenger» δείχνει με πολύ σαφή και χειροπιαστό τρόπο τι σημαίνει στην πράξη η απόδοση και η οδηγική συμπεριφορά των φορτηγών Volvo» λέει ο Claes Nilsson, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Το «The Flying Passenger» είναι το τελευταίο επεισόδιο της σειράς ζωντανών δοκιμών της Volvo Trucks. Προηγούμενες διεθνείς επιτυχίες της σειράς είναι μεταξύ άλλων «Το Θρυλικό Σπαγγάτο», το «The Hamster Stunt» και το «Look Who’s Driving».

Η δοκιμασία γυρίστηκε στις Δειναρικές Άλπεις στην Κροατία, σε αποκλεισμένους δρόμους και κάτω από αυστηρές συνθήκες ασφαλείας.

Αναβαθμίσεις κινητήρων Euro 6

Επιλεγμένες αναβαθμίσεις στον κινητήρα Euro 6 (13 λίτρων, common rail):

– Σύστημα ψεκασμού με common rail για όλα τα επίπεδα ισχύος

– Βελτιωμένη συμπίεση για τους κινητήρες D13, 420 και 460 ίππων

– Νέος, άριστα σχεδιασμένος στροβιλοσυμπιεστής για τους κινητήρες D13 500 και 540 ίππων

– Μειωμένες εσωτερικές τριβές

– Ενημερωμένο λογισμικό και έλεγχος κινητήρα

– Ελάττωση του βάρους του κινητήρα

Το κιβώτιο ταχυτήτων I-shift διπλού συμπλέκτη της Volvo Trucks

– Το κιβώτιο ταχυτήτων I-Shift διπλού συμπλέκτη διατηρεί απρόσκοπτη την παροχή της ροπής κατά τις αλλαγές ταχυτήτων

– Ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα αλλαγών ταχυτήτων προσφέρει καλύτερη άνεση και οικονομική οδήγηση

– Τα πακέτα λογισμικού προσαρμόζουν τις αλλαγές ταχυτήτων στις επικρατούσες συνθήκες

– Δυνατότητα μηχανικής επιλογής ταχυτήτων

– Χαμηλό βάρος χάρη στον compact σχεδιασμό και το κέλυφος από αλουμίνιο

Παρακολουθήστε εδώ το «The Flying Passenger»

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις