Δες το VW Golf GTI Clubsport S να ξανασπάει το ρεκόρ του στο Nurburgring

Το Golf GTI Clubsport S ξεπέρασε τον εαυτό του (ξανά) και έθεσε νέο ρεκόρ πίστας στη Nürburgring Nordschleife (για προσθιοκίνητα παραγωγής) με 07:47:19, σχεδόν 2 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από το ρεκόρ που έκανε τον Μάιο για να γιορτάσει τα 40 χρόνια του Golf GTI. Το βίντεο του ρεκόρ που έγινε στις 26 Οκτωβρίου, μπορείς να το δεις/απολαύσεις σκρολάροντας μετά από τις επετειακές φωτογραφίες.

Στην τελευταία για φέτος επίσκεψή του στην “Πράσινη Κόλαση“, το Clubsport S κατάφερε να ανοίξει κατά 3,4 δευτερόλεπτα την ψαλίδα από το δεύτερο, πλέον, γρηγορότερο προσθιοκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής, το Honda Civic Type R!

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για την επίτευξη του ρεκόρ (8 βαθμοί Κελσίου) και εκτός από το roll-cage όλο το υπόλοιπο αυτοκίνητο ήταν …νορμάλ. Όσο νορμάλ μπορεί να είναι ένα Clubsport δηλαδή, το οποίο είναι ήδη ελαφρωμένο (λείπουν μοκέτες, ηχομόνωση και έχει μικρότερη μπαταρία), χωρίς πίσω καθίσματα, με 306 ίππους και προορίζεται για χρήση στην πίστα.


Έτσι λοιπόν, για να γιορτάσει το νέο ρεκόρ στη θρυλική διαδρομή αλλά και την επέτειο των 40 χρόνων από τη “γέννηση” του GTI, η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα νέες εικόνες του επετειακού της μοντέλου, του GTI Clubsport Edition 40. Τις οποίες και θα απολαύσεις παρακάτω.

Tip: Η Honda έχει δηλώσει ότι θα “ρίξει” το νέο Civic Type-R στο ‘Ring με σκοπό τη δημιουργία καινούριου ρεκόρ, μέσα στο 2017 (διάβασε εδώ το ρεπορτάζ μας)Tip2: Οι Γάλλοι σιωπούν, καιρό τώρα. Πότε θα “μιλήσουν” στην Πράσινη Κόλαση; Οι άνθρωποι της Renault λένε ότι “το Megane RS είναι γρηγορότερο σε στροφές, αλλά υπολείπεται σε δύναμη. Θα σπάσουμε το ρεκόρ με το νέο RS”.