Η Volkswagen δεν είναι κορόιδο, Αμερικανάκια

Στον απόηχο του dieselgate, η Volskwagen η οποία επαναγοράζει από τους Αμερικανούς πελάτες της τα αυτοκίνητα με το defeat system, προέκυψε ένα άλλο πρόβλημα, για το οποίο έπρεπε να δώσει λύση η Δικαιοσύνη: Αφού ο μοναδικός όρος ήταν το αυτοκίνητο που επιστρέφεται “πρέπει να λειτουργεί”, πολλοί ιδιοκτήτες άρχισαν να γδύνουν τα αυτοκίνητά τους και να τα επιστρέφουν στη VW, μόνο με τον κινητήρα και τις ρόδες. 

Το “γδύσιμο” των αυτοκινήτων για να κρατήσουν οι ιδιοκτήτες τα ανταλλακτικά και (προφανώς) να τα πουλήσουν, ωστόσο, έφτασε μέχρι τα αμερικανικά δικαστήρια, με τον δικαστή Charles Breyer που επιβλέπει τον συμβιβασμό μεταξύ του γερμανικού κολοσσού και των αμερικανικών Αρχών, να δίνει μια ερμηνεία του τι ισχύει. 

“Ξεκάθαρα, ο στόχος της συμφωνίας, από την πλευρά της VW, ήταν να δεχθεί αυτά τα αυτοκίνητα στην κατάσταση που βρίσκονταν όταν οδηγούνταν στο δρόμο και όχι να τα γδύνουν οι καταναλωτές πριν τα επιστρέψουν”, είπε ο δικαστής κατά τη διάρκεια χθεσινής συνεδρίασης για το ζήτημα. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει αυτό που φαντάζεσαι: Ότι εφεξής, η VW δεν θα δέχεται επιστροφές σε μοντέλα της που δεν έχει μείνει ούτε… πόρτα. Στις ΗΠΑ.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις