Το V90 είναι το πιο όμορφο, το πιο ασφαλές station wagon και το πιο… Volvo

Η Volvo έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τα station wagon των προηγούμενων δεκαετιών που αποτελούσαν το καλύτερο μέσο μεταφοράς για μια οικογένεια και όλα τα μπαγκάζια τους. 

Τα τελευταία χρόνια όμως η κατηγορία των station wagon ολοένα και φθίνει εξαιτίας των crossovers και των SUV που έχουν κατακλύσει την αγορά. Προς τα εκεί στράφηκε και η Volvo σταματώντας την παραγωγή του V90 το 1998 και ρίχνοντας το βάρος στα SUV όπως το XC90 και XC60 και στα crossover με το V40cross-country.Όμως με την παρουσίαση του πολυτελέστατου SUV XC90 άγγιξε την τελειότητα και οι τρελές πωλήσεις είναι εγγυημένες. Έτσι μπορούν πλέον να αφιερώσουν την δημιουργικότητα τους σε ένα μικρότερο SUV (λέγε με XC40) όπου θα αναλύσουμε σε επόμενο κείμενο μας αλλά και να τιμήσουν την ιστορία τους παρουσιάζοντας την ναυαρχίδα των station wagons το νέο V90 σε ειδική εκδήλωση στη Στοκχόλμη.Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της Volvo μέσα σε ένα μόλις χρόνο που βασίζεται στηνScalable Product Architecture – SPA, στην ίδια κλάση με τα XC90 και S90 όπου ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με αυτόνομο σύστημα οδήγησης και ένα εσωτερικό που έχει σαρώσει τα διεθνή βραβεία.Το  V90 είναι η station wagon έκδοση του S90 sedan με ένα μοντέρνο design που αποτάσσει από πάνω τον μύθο ότι τα wagon μοντέλα είναι κουτιά και με την υβριδική έκδοση T8 Twin Engine plug-in με 410 ίππους δεν το λες και βαρετό!

Ήρθε για να συμπληρώσει την γκάμα των «90», δίπλα στο ήδη πολύ επιτυχημένο XC90 και το S90, που αποκαλύφθηκε πριν μερικές εβδομάδες και να συμπυκνώνσει 60 χρόνια ένδοξης παράδοσης σε ένα αυτοκίνητο.

NEO%2BVOLVO%2BV90 5 Το V90 είναι το πιο όμορφο, το πιο ασφαλές station wagon και το πιο... Volvo

Με το λανσάρισμα του Νέου Volvo V90 οι Σουηδοί ανεβάζουν την κατηγορία των premium wagons σε νέα επίπεδα, θέτοντας νέα standards στο τομέα της αισθητικής, των υλικών και του φινιρίσματος, χωρίς να κάνουν τον παραμικρό συμβιβασμό όσον αφορά την πρακτικότητα, που αποτελεί σήμα κατατεθέν κάθε wagon μοντέλου.

NEO%2BVOLVO%2BV90 6 Το V90 είναι το πιο όμορφο, το πιο ασφαλές station wagon και το πιο... Volvo

Ελάχιστες είναι οι μάρκες που μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν λαμπρή παράδοση στη σχεδίαση και το λανσάρισμα wagon μοντέλων που άφησαν εποχή και η Volvo σίγουρα είναι μία από αυτές! Μία ένδοξη ιστορία 60 και πλέον χρόνων, η οποία ξεκίνησε με το Volvo Duett, το οποίο είχε παρουσιαστεί το 1953, με τη σουηδική μάρκα να περνάει σε μία νέα εποχή με το Νέο V90.

NEO%2BVOLVO%2BV90 1 Το V90 είναι το πιο όμορφο, το πιο ασφαλές station wagon και το πιο... Volvo

Παρουσιάζοντας το Νέο V90, ο Χάκαν Σάμουελσον, Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars, δήλωσε σχετικά: «Η Volvo ως brand έχει εξελιχθεί αφάνταστα τα τελευταία χρόνια και πλέον αποτελεί μία premium επιλογή σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, δεν παραβλέπουμε την τεράστια παράδοσή μας καθώς η Volvo είναι η πρώτη μάρκα που έρχεται στο μυαλό όταν κάποιος αναφέρει τη λέξη wagon. Με μεγάλη περηφάνια λοιπόν παρουσιάζουμε το Νέο V90, ένα μοντέλο άξιο αυτής της παράδοσης, που στέκεται στις κορυφαίες θέσεις της premium κατηγορίας!”

NEO%2BVOLVO%2BV90 10 Το V90 είναι το πιο όμορφο, το πιο ασφαλές station wagon και το πιο... Volvo

Το Νέο V90, όπως και τα προηγούμενα δύο μοντέλα της γκάμας των «90», βασίζεται στη νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA). Πρόκειται για τη νέα, αρθρωτή πλατφόρμα της Volvo, η οποία προσφέρει στη σουηδική μάρκα ένα τεράστιο εύρος δυνατοτήτων για ανάπτυξη νέων μοντέλων στη μεσαία και μεγάλη κατηγορία.

170161 Interior cockpit Volvo S90 V90 blond Το V90 είναι το πιο όμορφο, το πιο ασφαλές station wagon και το πιο... Volvo

«Παρουσιάζουμε στο κοινό το πιο μοντέρνο design σήμερα σε wagon μοντέλο! Τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό η πολυτέλεια είναι διάχυτη, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες μία premium εμπειρία με απίστευτες δυνατότητες συνδεσιμότητας, την ίδια στιγμή που ο χώρος αποσκευών και οι αποθηκευτικοί χώροι είναι κορυφαίοι», δήλωσε ο Τόμας Ίνγκενλατ (Thomas Ingenlath), Ανώτερος Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού της Volvo Cars.

NEO%2BVOLVO%2BV90 8 Το V90 είναι το πιο όμορφο, το πιο ασφαλές station wagon και το πιο... Volvo

Το Νέο V90 προσφέρει τεχνολογία αιχμής! Το Pilot Assist εξασφαλίζει χαρακτηριστικά ημι-αυτόνομης οδήγησης. Τα πλέον προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας στο κόσμο που διαθέτει το Νέο V90 περιλαμβάνουν έως και ανίχνευση μεγάλων ζώων με αυτόματη πέδηση ενώ το Apple CarPlay ανεβάζει την εμπειρία της συνδεσιμότητας σε κορυφαία επίπεδα. Παράλληλα, στο μηχανολογικό τομέα το Νέο V90 διαθέτει ότι πιο hi-tech υπάρχει σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Χαρακτηριστικά, η T8 Twin Engine plug-in υβριδική έκδοση θα προσφέρει ισχύ περίπου 410 ίππων ενώ η αυτονομία μόνο με ηλεκτροκίνηση θα είναι σχεδόν 50 χιλιόμετρα.

173841 Volvo V90 Studio Folding Rear seats Το V90 είναι το πιο όμορφο, το πιο ασφαλές station wagon και το πιο... Volvo

173842 Volvo V90 Studio Folding Rear seats Το V90 είναι το πιο όμορφο, το πιο ασφαλές station wagon και το πιο... Volvo

173851 Volvo V90 Studio Rear Το V90 είναι το πιο όμορφο, το πιο ασφαλές station wagon και το πιο... Volvo

173850 Volvo V90 Studio bird s eye view Το V90 είναι το πιο όμορφο, το πιο ασφαλές station wagon και το πιο... Volvo

173621 Volvo 245 Turbo Το V90 είναι το πιο όμορφο, το πιο ασφαλές station wagon και το πιο... Volvo

173623 Volvo 960 Το V90 είναι το πιο όμορφο, το πιο ασφαλές station wagon και το πιο... Volvo

173624 Volvo 221 Amazon Το V90 είναι το πιο όμορφο, το πιο ασφαλές station wagon και το πιο... Volvo

173625 Volvo Duett Το V90 είναι το πιο όμορφο, το πιο ασφαλές station wagon και το πιο... Volvo

173626 Volvo 1800 ES Το V90 είναι το πιο όμορφο, το πιο ασφαλές station wagon και το πιο... Volvo

Το Νέο Volvo V90 κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο τοy στο κοινό, μαζί με το πρωτοεμφανιζόμενο στην Ευρώπη Νέο S90, στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το Μάρτιο. Στην Ελλάδα αναμένεται μετά το καλοκαίρι.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις