Το BMW Group είναι επίσημος συνεργάτης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών

Για πρώτη φορά, το BMW Group συνεργάζεται με το πιο διάσημο σε όλο τον κόσμο φεστιβάλ κινηματογράφου και τέχνης και θα παρέχει τον επίσημο στόλο με 163 ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Ενθουσιασμός στο κόκκινο χαλί για πάνω από τρία τέταρτα του αιώνα στην Κυανή Ακτή. Όταν το 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα λάβει χώρα το διάστημα 17 – 28 Μαΐου 2022, η BMW θα διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο: Για πρώτη φορά, το BMW Group συνεργάζεται με το πιο διάσημο σε όλο τον κόσμο φεστιβάλ κινηματογράφου και τέχνης και θα παρέχει τον επίσημο στόλο με 163 ηλεκτροκίνητα οχήματα.

«Η συνεργασία με την BMW δείχνει ακριβώς την κατεύθυνση προς την οποία επιθυμεί να εξελιχθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών προκειμένου να ανταποκριθεί στην ευθύνη του απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής», εξηγεί ο Samuel Faure, υπεύθυνος για τις συνεργασίες του φεστιβάλ. «Η BMW είναι μία εμβληματική μάρκα με έντονη παρουσία σε πολλές ταινίες επί δεκαετίες, συμβολίζοντας την κομψότητα, τις επιδόσεις και την πολυτέλεια, ενώ την ίδια στιγμή συγκαταλέγεται μεταξύ των πρωτοπόρων της ηλεκτροκίνησης. Διαπιστώσαμε ισχυρή ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια, και στο πρόσωπο της BMW βρήκαμε τελικά ένα συνεργάτη που μπορεί να ανταποκριθεί».

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, η BMW προσφέρει σε διεθνείς προσκεκλημένους, εξέχουσες προσωπικότητες και ενδιαφερόμενα μέρη τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον εκτεταμένο στόλο των πολυτελών ηλεκτρικών οχημάτων της. Το BMW Group θα είναι υπεύθυνο για τις μεταφορές μεταξύ του αεροδρομίου, διαφόρων τοποθεσιών εκδηλώσεων και ξενοδοχείων με συναρπαστικά και ποικίλα μοντέλα όπως η BMW iX, η BMW i4 και η BMW iX3.

Το πρώτο αυτοκίνητο με ενσωματωμένο σινεμά.
Το αστέρι της αυτοκινητοβιομηχανίας στο κόκκινο χαλί θα είναι ξεκάθαρα η νέα BMW i7, που θα κυκλοφορήσει στο δρόμο για πρώτη φορά μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 20 Απριλίου. Τρία από αυτά τα αμιγώς ηλεκτρικά sedan θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης, ενώ ένα θα εκτίθεται στην είσοδο ενός ξενοδοχείου στη θρυλική Boulevard de la Croisette. Η BMW i7 προσδιορίζει ένα εντελώς νέο επίπεδο κορυφαίας σχεδίασης και τεχνολογίας. Όπως καμία άλλη BMW πριν από αυτή, αντικατοπτρίζει μία νέα ερμηνεία της έννοιας της πολυτέλειας που περιλαμβάνει τις ανάγκες και την ευεξία των επιβατών καθώς και την προηγμένη ψηφιοποίηση και βιωσιμότητα σε ολόκληρη την αλυσίδα αξιών.Με τους ισχυρούς και σχεδόν αθόρυβους ηλεκτροκινητήρες της στον εμπρός και πίσω άξονα, η BMW i7 προσφέρει πολυτελή οδηγική απόλαυση με μηδενικές εκπομπές ρύπων και μία αυτονομία έως 625 km σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP. Το στοιχείο που ξεχωρίζει στο εσωτερικό είναι η BMW Theatre Screen, μία πανοραμική οθόνη 31.3 ιντσών σε διάταξη 32 : 9 με ανάλυση 8K που εκτείνεται από την επένδυση της οροφής και μετατρέπει τη δεύτερη σειρά καθισμάτων σε μία αποκλειστική κινηματογραφική αίθουσα. Οι λάτρεις του κινηματογράφου μπορούν να αναπαράγουν και να παρακολουθούν το προσωπικό τους video streaming και το αγαπημένο τους κινηματογραφικό πρόγραμμα καθοδόν διασχίζοντας την πόλη που φιλοξενεί το φεστιβάλ και να απολαμβάνουν μέσα στο αυτοκίνητο την ψυχαγωγία του μέλλοντος.

«Το φεστιβάλ κινηματογράφου και η BMW i7 με τη μεγάλη πανοραμική οθόνη είναι ο τέλειος συνδυασμός και αλληλοσυμπληρώνονται, κυρίως καθώς η δέσμευσή μας στη βιομηχανία κινηματογράφου έχει μακρά παράδοση», ήταν τα λόγια με τα οποία περιέγραψε τη νέα συνεργασία o Jens Thiemer, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Πελατών & Μάρκας της BMW AG. «Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου είναι επίσης μία σημαντική πλατφόρμα για εμάς επειδή το target group μας βρίσκεται ακριβώς εδώ τώρα. Και επιθυμούμε πολύ να φέρουμε περισσότερη βιωσιμότητα και πολυτέλεια στο φεστιβάλ μέσω του ηλεκτρικού στόλου μας».Τα αυτοκίνητα BMW έχουν εμφανιστεί στη μεγάλη οθόνη πάνω από 30.000 φορές: Έχουν δώσει ένα ηχηρό παρών σε πολλές ταινίες και ντοκιμαντέρ όλα αυτά τα χρόνια, συμβάλλοντας στην παγκόσμια αναγνώριση της μάρκας BMW. Οι πολυάριθμες εμφανίσεις των BMW Σειράς 7 και Σειράς 5 sedan σε κατασκοπευτικά θρίλερ είναι αξέχαστες. Τα μοντέλα BMW M στη σειρά ταινιών Mission Impossible (Επικίνδυνη Αποστολή) προσφέρουν πάντα ένα συναρπαστικό θέαμα. Εξάλλου, στις τρέχουσες εσωτερικές παραγωγές όπως το φιλμ 2021 Christmas ή το διαφημιστικό βίντεο του 2022 Super Bowl, η BMW iX εμφανίζεται επίσης δίπλα σε αστέρια του Χόλυγουντ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό: εάν έχεις περάσει από το Χόλυγουντ, θα νιώσεις σαν στο σπίτι σου στο κόκκινο χαλί της Κυανής Ακτής (Côte d’Azur).