Live η Κίνηση στους δρόμους
Volvo

Σύστημα εσωτερικών ραντάρ από τη Volvo Cars

Φανταστείτε τις απαλές, ανεπαίσθητες κινήσεις στην αναπνοή ενός παιδιού που κοιμάται

Volvo

Μία νέα λειτουργία εσωτερικών ραντάρ που ανέπτυξαν οι μηχανικοί μας σχεδιάστηκε για να λειτουργεί με όση ακρίβεια και ευαισθησία απαιτείται, ώστε να εντοπίζει τις ελάχιστες κινήσεις σε κλίμακα μικρότερη του χιλιοστού – όπως εκείνες ενός νηπίου που κοιμάται. Είναι η πρώτη τέτοια λειτουργία που καλύπτει ολόκληρο το εσωτερικό του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου του πορτμπαγκάζ.

Το νέο μας σύστημα ραντάρ αποκαλύφθηκε σήμερα και θα περιλαμβάνεται στο επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό SUV, Volvo EX90. Σχεδιάστηκε για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση μίας τραγωδίας που αποδείχτηκε σκληρή πραγματικότητα για πάρα πολλές οικογένειες.

Οι στατιστικές της κυβέρνησης των ΗΠΑ δείχνουν ότι από το 1998 περισσότερα από 900 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες πέθαναν, έχοντας ξεχαστεί μέσα σε αυτοκίνητα που ανέπτυξαν υψηλές θερμοκρασίες. Είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι η πλειοψηφία αυτού του είδους των θανάτων συμβαίνει επειδή κάποιοι ξεχνούν ότι το παιδί τους βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο εκείνη τη στιγμή. Θέλουμε να βοηθήσουμε να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν θα απομένει ή θα ξεχνιέται πίσω.

Το νέο μας σύστημα εσωτερικών ραντάρ θα διατεθεί αρχικά, όπου η νομοθεσία το επιτρέπει, ως στάνταρ εξοπλισμός στο Volvo EX90 που θα αποκαλυφθεί στις 9 Νοεμβρίου. Η λειτουργία θα περιλαμβάνεται επίσης σε άλλα προσεχή μοντέλα Volvo.

 

 

Τεχνολογία που σας υποστηρίζει

Με αισθητήρες ενσωματωμένους στην κονσόλα οροφής, στα φώτα ανάγνωσης  και στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου, το νέο μας σύστημα είναι το πρώτο που μπορεί να ανιχνεύσει κίνηση σε κλίμακα μικρότερη του χιλιοστού, σε ολόκληρο το εσωτερικό του οχήματος.

Για να καλύψουμε το εσωτερικό σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος και να εντοπίζουμε εάν ένα παιδί ή ένα κατοικίδιο έχει απομείνει στο αυτοκίνητο, έχουμε κατανείμει ραντάρ σε όλη την καμπίνα από εμπρός έως πίσω, συμπεριλαμβανομένου του χώρου αποσκευών.

«Κανείς δεν επιλέγει να είναι αφηρημένος ή κουρασμένος, αλλά γνωρίζουμε ότι μπορεί να συμβεί», λέει η Lotta Jakobsson (Λότα Tzάκομπσον), Ανώτερη Τεχνικός στην Πρόληψη τραυματισμών. «Όλοι είμαστε άνθρωποι και η απόσπαση προσοχής είναι ένα δεδομένο στη ζωή. Με τη βοήθεια της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας, θα σας υποστηρίζουμε όταν δεν είστε στα καλύτερά σας και θα βοηθούμε να αποφύγετε να αφήσετε ακούσια πίσω σας μέλη της οικογένειας ή κατοικίδια.»

Προκειμένου να σας υποστηρίζουμε όταν το χρειάζεστε και να βοηθήσουμε να αποφευχθεί η «κόπωση ειδοποιήσεων», οι ειδικοί μας έχουν αποφασίσει ότι η καλύτερη στιγμή για να υποδειχθεί η πιθανή παρουσία ενός μέλους της οικογένειας μέσα στο αυτοκίνητο είναι όταν επιχειρείτε να το κλειδώσετε.

Κάθε φορά που προσπαθείτε να κλειδώσετε το αυτοκίνητο, το σύστημα εσωτερικών ραντάρ ενεργοποιείται και προσδιορίζει εάν το αυτοκίνητό σας είναι κενό από ανθρώπους ή κατοικίδια, πριν επιτρέψει το κλείδωμά του.

Εάν ένα μέλος της οικογένειας ή κατοικίδιο εντοπιστεί στο εσωτερικό, το αυτοκίνητο θα παραμείνει ξεκλείδωτο και θα εμφανίσει στην κεντρική οθόνη του μία υπενθύμιση να ελέγξετε την καμπίνα για επιβάτες.

Το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου μπορεί να παραμείνει σε λειτουργία εάν άνθρωποι ή ζώα εντοπιστούν στην καμπίνα, ώστε να νιώθουν πιο άνετα. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στο να μειωθεί ο κίνδυνος υποθερμίας ή θερμοπληξίας.

«Είμαστε πάντοτε ηγέτες στην ασφάλεια, και θέλουμε να συνεχίσουμε να προστατεύουμε ζωές θέτοντας νέα πρότυπα στην ασφάλεια των αυτοκινήτων», λέει η Lotta Jakobsson. «Αυτό σημαίνει επίσης το να σας κάνουμε να αισθάνεστε ασφαλείς προσφέροντάς σας ηρεμία. Είναι το είδος συναισθηματικής ασφαλείας που θα σας βοηθήσει να απολαμβάνετε την ζωή στο έπακρο, ενώ την ίδια στιγμή θα συμβάλει στο να προλάβετε τραγωδίες προτού συμβούν.»

Car News Podcast
Προηγούμενο
Car News Podcast – 28/09/22