Η Skoda τα σπασε με τον Πανόπουλο!

Μετά από 35 χρόνια συνεχούς δραστηριότητας και συνεργασίας, η Skoda τα “σπάει” με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα, Χρήστο Πανόπουλο. Η αυτοκινητοβιομηχανία, κατήγγειλε ήδη τη σύμβαση με την ελληνική εταιρεία, ΒΙΑΜΑΡ στην οποία δίνει ένα εύλογο χρονικό διάστημα “προετοιμασίας” μέχρι να σταματήσει την εμπορία των αυτοκινήτων της.

Ο κεραυνός εν αιθρία, με βάση και τα μερίδια της Skoda στη μαστιζόμενη ελληνική αγορά αυτοκινήτου, που είναι καλά, έπεσε στις 29 Μαϊου. Εκείνη τη μέρα, η Skoda Auto A.S., η οποία ανήκει στο Group VAG (Volkswagen- Audi- Seat), κατήγγειλε τη σύμβαση που είχε με την ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. γνωστοποιώντας της ταυτόχρονα, ότι η μεταξύ τους σχέση θα λήξει την 30η Μαΐου 2017.

Ανεξάρτητα από τους λόγους για τους οποίους το έκανε αυτό η Skoda Auto (ή καλύτερα το Group VAG) και παρά το γεγονός ότι οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως σκοπός των Γερμανών είναι να δημιουργήσουν μια κοινή θυγατρική στην Ελλάδα, η οποία θα αναλάβει την αντιπροσώπευση όλων των αυτοκινήτων του Ομίλου κάτω από μια “ομπρέλα” (όπως συμβαίνει περίπου δηλαδή με τα Volkswagen και τα Audi), στη ΒΙΑΜΑΡ, το συναίσθημα που υπάρχει χαρακτηρίζεται μάλλον με μια λέξη: “Οργή”. 

Ο ισχυρός άνδρας της ΒΙΑΜΑΡ και της Skoda Ξάνθη, Χρήστος Πανόπουλος

Ακολούθησε ένα ασυνήθιστα σκληρό δελτίο Τύπου από την ΒΙΑΜΑΡ του Χρήστου Πανόπουλου, στο οποίο επιβεβαιώνεται η είδηση της λύσης της συνεργασίας τους, το 2017 και επισημαίνεται ότι η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε., μεταξύ των άλλων εμπορικών δραστηριοτήτων της, υπήρξε η αποκλειστική αντιπρόσωπος και εισαγωγέας της SKODA, για 35 συναπτά έτη.
 

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων επισημαίνεται με νόημα: 

“Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε., για λόγους επαγγελματικής δεοντολογίας δεν θα αναφερθεί στους λόγους της καταγγελίας.  Αυτό είναι υποχρέωση,  και το αφήνει στη διακριτική ευχέρεια της SKODA AUTO a.s. να το πράξει.
 

Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε., όλα αυτά τα χρόνια, ακόμη  και τώρα που γράφεται αυτό το Δελτίο Τύπου, κατείχε και κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αγοράς που κατέχει η SKODA στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης,  και παράλληλα το τετραπλάσιο από  τις χώρες της Μεσογείου.
 

Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. είναι μία από τις πιο Υγιείς εταιρείες του χώρου και Όχι μόνο.  Και θα παραμείνει έτσι.
 

Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε., με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης της απέναντι στους ήδη υπάρχοντες ή μέλλοντες πελάτες της, αλλά και τους πιστούς συνεργάτες της, θα εξυπηρετεί και θα ανταποκρίνεται στις συμβατικές  ή άλλες, υποχρεώσεις της με τον ίδιο ακριβώς συνεπή τρόπο που το πράττει κατά τα τελευταία 35 συναπτά έτη της συνεργασίας της με τη SKODA AUTO a.s”.
 

Και κλείνοντας, το δελτίο της ΒΙΑΜΑΡ, αναφέρει: 

“Με την ευκαιρία, θέλουμε, για μία ακόμη φορά, να ευχαριστήσουμε όλους τους πελάτες της SKODA για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο όνομα της ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. όλα αυτά τα χρόνια, όπως και όλους αυτούς που θα το πράξουν μέχρι την 30η Μαΐου 2017”.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις