Το Seat Ateca Smart City Car σου βρίσκει ελεύθερη θέση στάθμευσης!

Αν, για τους περισσότερους (και τις περισσότερες) το να… χωρέσεις το αυτοκίνητο στη θέση στάθμευσης που βρήκες, είναι βασανιστήριο, τι να πει κανείς για το… μαρτύριο της αναζήτησης. Η Seat, καινοτομεί (στην κυριολεξία) λανσάροντας ένα concept του Ateca, το οποίο… ψάχνει να σου βρει θέση πάρκινγκ. Έτσι, για να παρακολουθείς γελώντας τους άλλους που θα ψάχνουν απελπισμένοι μια θέση για το καμάρι τους.

Τέρμα το άγχος: Η τεχνολογία που θέλει να ενσωματώσει η Seat στο Ateca εξαλείφει μια από τις πιο στρεσογόνες διαδικασίες στη ζωή μας: Την αναζήτηση θέσης στάθμευσης…
 

Και το όνομα αυτού: Seat Ateca Smart City Car. Το concept του Ateca με Smart City Connectivity, που παρουσιάζει η Seat, συλλέγει πληροφορίες από το ευρύτερο περιβάλλον χρησιμοποιώντας αισθητήρες εντοπισμού που τις μοιράζεται με άλλους χρήστες μέσω της εφαρμογής Parkfinder, η οποία δημιουργήθηκε από την εταιρεία και το CARNET, ένα κέντρο έρευνας και πρωτοπορίας με έδρα τη Βαρκελώνη. 

 Ούτως ή άλλως, το Ateca έχει πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης στάθμευσης

Αφού λοιπόν στην Καταλονία γεννήθηκε το σύστημα και η Seat έχει Ισπανία στο…. DNA της, εκεί θα κάνει ντεμπούτο. Μέσω συμφωνίας που επετεύχθη με το Συμβούλιο της Βαρκελώνης και την Cellnex Telecom, αυτό το πρωτοποριακό έργο επιτρέπει στο SEAT Ateca Smart City Car να διαβιβάζει πληροφορίες για διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στη πόλη μέσω της Barcelona iCity platform. Την ίδια ώρα, ο διακομιστής παρέχει την πληροφορία στην εφαρμογή Parkfinder app και έτσι οι θέσεις στάθμευσης εμφανίζονται στον ψηφιακό χάρτη.

Και πώς δουλεύει; Υπάρχουν τρία δυνατά οδηγικά προφίλ για θέσεις στάθμευσης – κοντά στο σπίτι, κοντά στην εργασία και μία τρίτη εξατομικευμένη επιλογή. Για κάθε ένα από αυτά τα προφίλ, ο χρήστης μπορεί να οργανώσει τις προτιμήσεις του ανάλογα με την απόσταση, το κόστος και την πιθανότητα για γρήγορο εντοπισμό θέσης στάθμευσης. Επιπλέον, περιλαμβάνονται λειτουργίες όπως το “Find my car”, το οποίο εμφανίζει πού βρίσκεται σταθμευμένο το αυτοκίνητο, και το “Last Mile Routing”, που χαρτογραφεί την απόσταση με τα πόδια προς το τελικό προορισμό

Οι επισκέπτες του Smart City Expo World Congress, που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη από 15 έως 17 Νοεμβρίου, μπορούν να γνωρίσουν τη μελλοντική δυναμική του Smart City Connectivity στο Ateca. Όπως λέει ο Chief Digital Officer της Seat,Fabian Simmer, «σχεδόν το 30% του κυκλοφοριακού προβλήματος στις μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις αφορά οδηγούς που αναζητούν χώρο στάθμευσης. Το Ateca Smart City Car και η εφαρμογή Parkfinder εμφανίζει τη πιο βολική διαδρομή για να ακολουθήσει ο οδηγός και έτσι να μειώσει το χρόνο που δαπανά για αναζήτηση θέσης στάθμευσης, με επακόλουθη μείωση εκπομπών ρύπων, θορύβου και κυκλοφοριακής συμφόρησης στις πόλεις».

Στο περίπτερο 2C της έκθεσης στις εγκαταστάσεις της Barcelona Fair’s Gran Vía, η εταιρεία θα αποκαλύψει τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες με τη παρουσίαση της εφαρμογής Smart City Connectivity στο Ateca, πιστή στο γενικότερο πνεύμα του SEAT Easy Mobility για λύσεις που κάνουν τη ζωή και την οδήγηση πιο εύκολη μέσα στο αστικό περιβάλλον. Επιπλέον, η SEAT ως χορηγός στο Smart City Congress, θα παρουσιάσει την εφαρμογή Digital Sharing που λειτουργεί ως ένα ψηφιακό κλειδί που επιτρέπει το car sharing σε ιδιωτικά και εταιρικά περιβάλλοντα.

Λογικό είναι η Seat να τονίζει με έμφαση πως η συμμετοχή της σε αυτή την σημαντική διεθνή εκδήλωση, εδραιώνει τη δέσμευσή της για την ανάπτυξη νέων λύσεων αυτοκίνησης όπου το συνδεδεμένο αυτοκίνητο βελτιώνει και καθιστά πιο εύκολη και πιο ευέλικτη την οδηγική εμπειρία. Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η SEAT δηλώνει πρόθυμη να γίνει μάρκα ηγέτης στον τομέα της συνδεσιμότητας και ψηφιοποίησης, έναν τομέα με πολύ σημαντικές εξελίξεις μέσα στην επόμενη δεκαετία. 

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις