Livery i20 N front Σε ελληνικά χώματα θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο το Hyundai i20 Ν Rally2

Σε ελληνικά χώματα θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο το Hyundai i20 Ν Rally2

Στο Ράλλυ Ακρόπολις, η Hyundai Ελλάς στηρίζει το πλήρωμα των Αθανασούλα-Ζακχαίου

Ότι η Hyundai έχει μια ιδιαίτερη συμπάθεια, το ξέρουμε. Έτσι, δεν αποτελεί τεράστια έκπληξη το γεγονός ότι η κορεάτικη μάρκα επέλεξε το ντεμπούτο του ολοκαίνουριου Hyundai i20 Ν Rally2 να γίνει σε ελληνικά χώματα, οδηγούμενο από ελληνικά χέρια και να φέρει τη γαλανόλευκη επάνω του. Με αυτό τον τρόπο, η Hyundai στηρίζει την επιστροφή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC…

Το ολοκαίνουριο i20 N Rally2 θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο χώμα, επί ελληνικού εδάφους στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, στα χέρια ενός έμπειρου και καταξιωμένου ελληνικού πληρώματος. Η Hyundai Ελλάς στηρίζει στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις τη συμμετοχή των Λάμπρου Αθανασούλα – Νίκου Ζακχαίου με το ολοκαίνουριο Hyundai i20 Ν Rally2.

Livery i20 N side Σε ελληνικά χώματα θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο το Hyundai i20 Ν Rally2
Έτσι θα είναι βαμμένο το Hyundai που θα τρέξει με τα ελληνικά χρώματα στο Acropolis

To N Rally2

Tο i20 N Rally2, ένα ολοκαίνουριο αγωνιστικό αυτοκίνητο ράλλυ, που προορίζεται για ιδιωτικές ομάδες και οδηγούς – ένα ακόμη δείγμα της στενής συνεργασίας των Hyundai Motorsport και Hyundai N για να βελτιώσουν τις επιδόσεις των οχημάτων τους, παρουσιάστηκε πρόσφατα από τη Hyundai Motorsport Customer Racing.

Livery i20 N Σε ελληνικά χώματα θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο το Hyundai i20 Ν Rally2
To i20N Rally2 απ’ όλες τις πλευρές του

Το i20 N Rally2 μοιράζεται το ισχυρό αμάξωμα του ολοκαίνουριου Hyundai i20 N –την πολυαναμενόμενη εμπορική έκδοση που θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο– και τη δυναμική εμφάνιση του συμβατικού αυτοκινήτου καθώς διαθέτει τη νέα ταυτότητα της Hyundai «Sensuous Sportiness» και περιλαμβάνει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία εμπνευσμένα από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Livery i20 N back Σε ελληνικά χώματα θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο το Hyundai i20 Ν Rally2
Ευχή όλα τα ξένα πληρώματα να δουν μόνο αυτή την όψη του “ελληνικού” i20

Θυμίζουμε ότι η Hyundai Motorsport (HMSG), που ιδρύθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2012, είναι υπεύθυνη για τις παγκόσμιες δραστηριότητες μηχανοκίνητου αθλητισμού της Hyundai, συμπεριλαμβανομένων των WRC και Customer Racing. Έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA για τα δύο συνεχόμενα τελευταία έτη (2019 και 2020) και θα βρεθεί στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με σκοπό την κατάκτηση της 1ης θέσης του βάθρου.

Το Ράλλυ Ακρόπολις

Το Ράλλυ Ακρόπολις στρέφει και πάλι τα φώτα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα. O 9ος γύρος του WRC θα διεξαχθεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου 2021 στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA. Το εμβληματικό «Rally of Gods» επανέρχεται στο διεθνές προσκήνιο έπειτα από 8 χρόνια απουσίας από τη διοργάνωση, ενώ η θέση του στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ έχει επιβεβαιωθεί και για το 2022.

Livery i20 N roof Σε ελληνικά χώματα θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο το Hyundai i20 Ν Rally2
To i20N Rally2 θα φέρει και τη γαλανόλευκη, στην οροφή του

H έναρξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, με ένα εντυπωσιακό εγχείρημα, την «Cosmote 5G Athens Stage», μια διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας με μήκος περίπου 1 χλμ., που θα φέρει την «καρδιά» του αγώνα στους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, με αποκορύφωμα το πέρασμα των αγωνιστικών αυτοκινήτων γύρω από την Πλατεία Συντάγματος. Η εν λόγω διαδρομή θα ακολουθήσει αμέσως μετά την τελετή εκκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί κάτω από την Ακρόπολη.

Οι Αθανασούλας- Ζακχαίος

20210810 DR 0205 C15W3 Σε ελληνικά χώματα θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο το Hyundai i20 Ν Rally2
Ο Λάμπρος Αθανασούλας με το Νίκο Ζακχαίο και το “όπλο” τους για το Ράλλυ

Ο Λάμπρος Αθανασούλας είναι ο εν ενεργεία Έλληνας οδηγός αγώνων Ράλλυ με τις περισσότερες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του Ράλλυ Ακρόπολις. Η αγωνιστική του καριέρα ξεκίνησε το 2001, ενώ το 2003 κατέκτησε το πρωτάθλημα της κατηγορίας Α5 του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ με συνοδηγό τον Κώστα Σούκουλη.

Tο 2006 συμμετείχε σε έξι αγώνες του Fiesta Sporting Trophy WRC, με τον Νίκο Μουζάκη ως η επίσημη ελληνική συμμετοχή (Team Greece), κατακτώντας την πρώτη θέση του θεσμού στον αγώνα WRC της Γερμανίας.

Στο Ράλλυ Ακρόπολις αγωνίστηκε το 2007 και το 2008, ωστόσο η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 2009. Εκείνη τη χρονιά, με τον Νίκο Ζακχαίο, τερμάτισαν στην 8η θέση της γενικής κατάταξης και στην 1η της κατηγορίας PWRC – μια από τις πλέον σημαντικές επιδόσεις Ελλήνων στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις. Στον αγώνα του 2011, το καταξιωμένο πλέον πλήρωμα συμμετείχε με αυτοκίνητο κατηγορίας WRC, σημειώνοντας κατά περίπτωση και όπου δεν αντιμετώπισε προβλήματα, χρόνους ψηλά στη γενική κατάταξη, ανάμεσα στους επαγγελματίες οδηγούς θρύλους της εποχής.

20210810 DR 0217 C14H3 Σε ελληνικά χώματα θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο το Hyundai i20 Ν Rally2
Το πλήρωμα έχει στόχο να γράψει ιστορία

Το 2015, πάντα με συνοδηγό το Νίκο Ζακχαίο, ο Λάμπρος Αθανασούλας συμμετείχε στο Ράλλυ Ακρόπολις στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC), τερματίζοντας στην 3η θέση της γενικής κατάταξης.
Το 2016 συμμετείχαν στον εναρκτήριο αγώνα του WRC, το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, κατακτώντας την 22η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ την ίδια χρονιά, με συνοδηγό τον Ηλία Παναγιωτούνη, ο Έλληνας οδηγός τερματίζει στη 2η θέση της γενικής κατάταξης στο Ράλλυ Ακρόπολις, στο πλαίσιο του ERC.

Έκτοτε, ο Έλληνας Μηχανολόγος Μηχανικός, που ζει και εργάζεται στο Λουτράκι και μεταξύ άλλων διδάσκει την τέχνη της αγωνιστικής οδήγησης σε νέους αθλητές, έχει συμμετάσχει επιλεκτικά σε ελληνικούς αγώνες, κυρίως για την ευχαρίστησή του.


Από την πλευρά του, ο Νίκος Ζακχαίος πέρασε και στη θέση του οδηγού, συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ασφάλτου και πετυχαίνοντας εξαιρετικές επιδόσεις. Το TopSpeed.gr εύχεται στο ελληνικό πλήρωμα να κατακτήσει την πρώτη θέση του βάθρου!