308

Σαρώνει τα βραβεία…άμα τη εμφανίσει το Peugeot 308

Το Red Dot Award 2022, η μεγαλύτερη διάκριση στο χώρο της προϊοντικής σχεδίασης, απονεμήθηκε στο νέο Peugeot 308, το πρώτο μοντέλο που φέρει το νέο σήμα της Peugeot.

308

Η εξωτερική σχεδίαση του νέου 308 εντυπωσίασε την επιτροπή. Η αρχιτεκτονική του αναδεικνύει την άνεση στο εσωτερικό του και το δυναμισμό της σιλουέτας του. Είναι το πρώτο μοντέλο που φέρει το νέο σήμα της μάρκας, ενώ τα LED φώτα στο εμπρός και στο πίσω μέρος του, επιβεβαιώνουν την φωτιστική υπογραφή της μάρκας και κατ’ επέκταση το DNA της. Στο εσωτερικό, το PEUGEOT i-Cockpit 3D εντυπωσιάζει με τις νέες δυνατότητες infotainment που διαθέτει, αφού η νέα οθόνη αφής  προσιδιάζει με smartphone. Τα καθίσματα διαθέτουν πιστοποίηση AGR για την εργονομία τους.

Πιστό στη «Δύναμη της Επιλογής», το νέο PEUGEOT 308 διατίθεται σε ποικιλία κινητήρων, τόσο εσωτερικής καύσης, βενζίνης και πετρελαίου, όσο και σε υβριδικούς κινητήρες δύο ιπποδυνάμεων. Είναι η έβδομη φορά που η PEUGEOT βραβεύεται από το θεσμό Red Dot από το 2010 ως σήμερα. Το εν λόγω βραβείο αποτελεί την 11η διεθνή βράβευση που λαμβάνει το νέο 308 από το λανσάρισμά του στο τέλος του 2021.

Ο θεσμός των βραβείων Red Dot Design ιδρύθηκε το 1955 και έκτοτε αποτελεί διεθνώς ένα συνώνυμο της επιτυχία και της ποιότητας, όσον αφορά στη σχεδίαση. Η επιτροπή του αποτελείται από 50 ειδικούς από διάφορους κλάδους του διεθνούς στερεώματος: σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και καθηγητές.