Να γιατί το παγκόσμιο πρωτάθλημα RallyCross είναι το εντυπωσιακότερο όλων!

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross (World RX) είναι μια σειρά αγώνων που οργανώνεται από τη FIA σε συνεργασία με τους φορείς της σειράς IMG Motorsport. Η σειρά αποτελείται από 13 διήμερες εκδηλώσεις σε μεικτές διαδρομές (χώμα, άσφαλτος, λάσπη, χιόνι.)

Το Rallycross είναι ο ανερχόμενος βασιλιάς των μηχανοκίνητων αθλημάτων μιας και περιλαμβάνει αυτό που ανέκαθεν επιζητά ο θεατής, θέαμα και πάλι θέαμα. Οι επαφές μεταξύ των αυτοκινήτων είναι συνεχόμενες και επιτρέπονται μέχρι το σημείο του εμβολισμού.Όπως και στην περίπτωση του βίντεο παρακάτω όπου ο Σουηδός Timmy Hansen πηγαίνει φτερό με φτερό με τον αντίπαλο του Mattias Ekstrom, όπου και από τον υπερβολικό ενθουσιασμό του να κερδίσει τον βγάζει από την μέση και τερματίζει πρώτος. Δυστυχώς για αυτόν, οι αγωνοδίκες του επέβαλαν ποινή 5 δλ και έτσι έχασε την πρωτιά.Αυτό όμως δεν έχει καμιά σημασία διότι το θέαμα είναι εκπληκτικό και μας θυμίζει τις superstage που γέμιζαν το ΟΑΚΑ από φίλους της αυτοκίνησης.

Rally cross italie Solberg 1 Να γιατί το παγκόσμιο πρωτάθλημα RallyCross είναι το εντυπωσιακότερο όλων!

World RX at Lydden Hill 5 Να γιατί το παγκόσμιο πρωτάθλημα RallyCross είναι το εντυπωσιακότερο όλων!

World2BRallyCross Να γιατί το παγκόσμιο πρωτάθλημα RallyCross είναι το εντυπωσιακότερο όλων!

1399296506 fia world rallycross championship 2014 portugal 4649585 Να γιατί το παγκόσμιο πρωτάθλημα RallyCross είναι το εντυπωσιακότερο όλων!

RallyCross2 Να γιατί το παγκόσμιο πρωτάθλημα RallyCross είναι το εντυπωσιακότερο όλων!