Ιδού το πρώτο ηλεκτρικό pick up στον πλανήτη!

Με τον ηλεκτρισμό να επελαύνει στην αυτοκίνηση και στη μία κατηγορία μετά από την άλλη, ήταν μάλλον αναμενόμενο το να παρουσιαστεί ένα ηλεκτροκίνητο pick up. Η αμερικανική νεοεμφανιζόμενη (αλλά πολλά υποσχόμενη) Rivian, όχι μόνο έφτιαξε ένα ηλεκτρικό pickup, αλλά το έκανε ποθητό, ακόμα και αν δεν σου αρέσει αυτή η κατηγορία αυτοκινήτων.

Ας ξεκινήσουμε με το τι είναι τεχνικά αυτό το ηλεκτροκίνητο τέρας και γιατί αξίζει την προσοχή μας: Το Rivian R1T, διαθέτει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε τροχό) απόδοσης, συνολικά, 750 ίππων και 14,000 Nm ροπής (ναι, καλά διάβασες και μάλιστα η Rivian υπολογίζει ότι η ροπή είναι περίπου 3.700Nm ανά τροχό-μοτέρ).

Με τόση δύναμη, λογικό είναι να εκτοξεύεται στα πρώτα 100 χ.α.ω. από στάση σε μόλις 3 δευτερόλεπτα! Όμως, πόσο καλό μπορεί να είναι ως “εργάτης” και πόσο καλά τα πάει εκτός δρόμου;

Το R1T φιλοξενεί πέντε επιβάτες και διαθέτει όλα τα τεχνολογικά καλούδια που μπορεί να ζητήσουν

Ο κατασκευαστής του λέει ότι μπορεί να βουτήξει σε νερό βάθους 1 μέτρου, έχει γωνία προσέγγισης 34 μοίρες και διαφυγής 30.

Το R1T υιοθετεί αρκετές έξυπνες λύσεις

Το συνολικό του μήκος είναι 5.475 mm και το πλάτος 2.015, με το μεταξόνιο να είναι 3.450 mm.  Στην καρότσα του, μπορεί να φορτωθεί βάρος 800 κιλών, ενώ είναι ικανό να ρυμουλκήσει 5 τόνους.

Χώροι αποθήκευσης υπαρχουν παντού. Ακόμα και σε σημεία που δεν φανταζόσουν ότι μπορούν να υπάρξουν

H αυτονομία του, ξεπερνά τα 645 χιλιόμετρα. Η εταιρεία έχει φροντίσει τη μπαταρία και τον τρόπο φόρτισής της, ώστε να γίνεται όσο ταχύτερα δυνατό. Έτσι, με ένα μισάωρο φόρτισης σε ταχυφορτιστή, το R1Τ είναι ικανό να διανύσει απόσταση άνω των 300 χιλιομέτρων. Καθόλου κακό…

Είπαμε: Παντού υπάρχουν χώροι αποθήκευσης

Το R1T παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Los Angeles και η εταιρεία λέει ότι η παραγωγή του θα αρχίσει το 2020. ήδη δέχεται προπαραγγελίες.

Η τιμή του, στις ΗΠΑ, είναι 61.500 δολάρια μετά φόρων. Εσύ, θα το έπαιρνες;