Το Opel Astra Sports Tourer ως όχημα άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Το νέο Astra Sports Tourer ηγείται της γκάμας οχημάτων Opel έκτακτης ανάγκης ενώ και η υπόλοιπη γκάμα της Opel μετατρέπονται σε Όχημα διάσωσης και πολλαπλών χρήσεων όπως το Insignia Sports Tourer, Zafira Tourer, Mokka και ADAM.

– Η Opel επεκτείνει τώρα την ποικίλη γκάμα οχημάτων έκτακτης ανάγκης με το νέο Astra Sports Tourer. Το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016, γιορτάζει την πρεμιέρα του σαν όχημα άμεσης επέμβασης στην έκθεση RETTmobil στη Fulda, Γερμανία, 11-13 Μαΐου. Το Opel Mokka που εκτίθεται είναι σχεδιασμένο για τον ίδιο σκοπό. Εξίσου πλούσια εμφανίζεται και η γκάμα μετατροπών επαγγελματικών οχημάτων της Opel. Το Movano για παράδειγμα, δίνει το παρών στην έκθεση σαν όχημα διάσωσης & πολλαπλών χρήσεων για την πυροσβεστική υπηρεσία. Στο περίπτερό της, η Opel παρουσιάζει πώς μετατρέπει αυτοκίνητα και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (LCV) παραγωγής σύμφωνα με τις ανάγκες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και των ασθενοφόρων.

Η βοήθεια έρχεται: Το Astra Sports Tourer mobile HQ

Το νέο Opel Astra Sports Tourer είναι έτοιμο για δράση, όχι μόνο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς, προσελκύοντας ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες αλλά σαν ένα μελλοντικό, κινητό κέντρο για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Η Opel ήδη εφοδιάζει το νέο της station wagon στο εργοστάσιο με ένα σύστημα σημάτων με εμπρός μπλε αλάρμ, και μπλε προειδοποιητικά φώτα πίσω – όλα τεχνολογίας LED. Τα χειριστήρια του BT 220  βρίσκονται σε θέση άμεσης πρόσβασης στην κεντρική κονσόλα. Πρόσθετος εξοπλισμός περιλαμβάνει ψηφιακό ασύρματο με πολλαπλές κεραίες οροφής, μικρόφωνο για δημόσιες ανακοινώνεις και σύστημα ρελέ κινητήρα. Η Opel θα αρχίσει να παίρνει παραγγελίες για το Astra Sports Tourer με τα εντυπωσιακά κόκκινα αυτοκόλλητα της εταιρίας design112 φέτος το φθινόπωρο.

Η νεότερη γενιά του συμπαγούς station wagon της Opel για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσφέρει ισχυρές επιδόσεις, χάρη στην ελαφρύτερη κατά 190 kg αρχιτεκτονική οχήματος και τους ζωηρούς κινητήρες – όπως ο 1.6 CDTI 100 kW (136 hp) diesel με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο (κατανάλωση μικτού κύκλου NEDC 4,6-4,5 l/100 km, εκπομπές CO2 μικτού κύκλου NEDC 122-119 g/km). Πριν την μετατροπή του σε όχημα άμεσης επέμβασης, το Astra Sports Tourer, ήδη διαθέτει προηγμένη τεχνολογία επικοινωνίας και ασφάλειας, όπως το σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υπηρεσιών υποστήριξης OnStar – στην Ελλάδα διαθέσιμο από το φθινόπωρο –  με Wi-Fi hotspot για πολλαπλές κινητές συσκευές, NAVI 900 IntelliLink και το πρωτοποριακό σύστημα αντιθαμβωτικών φώτων IntelliLUX LED® matrix.

Εξειδικευμένες μετατροπές Movano

Τα ‘επαγγελματικά’ της Opel είναι επίσης σε πλήρη ετοιμότητα. Σε συνεργασία με εγκεκριμένους μετατροπείς αμαξωμάτων, η Opel παρουσιάζει πώς το Movano μπορεί να μετατραπεί σε όχημα διάσωσης σε διάφορες μορφές. Η Hensel Fahrzeugbau έχει μετατρέψει ένα Movano Trabus (L3H2) σε όχημα πολλαπλών χρήσεων για πυροσβεστικές υπηρεσίες, ικανό να  μεταφέρει πληρώματα και εργαλεία πολύ γρήγορα στο σημείο που υπάρχει ανάγκη. Το όχημα διάσωσης, βασισμένο σε ένα Movano L2H2 παρέχει ταχεία μεταφορά τραυματιών από τον τόπο του ατυχήματος στο νοσοκομείο. Η μετατροπή με εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας έγινε από τη Binz Ambulance- und Umwelttechnik. Όταν ολοκληρωθεί η έκθεση RETTmobil, αυτό το  Movano θα ταξιδέψει στο Rüsselsheim, όπου θα ενταχθεί στο δυναμικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας του εργοστασίου.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις