Το Opel Astra προκρίθηκε στους επτά φιναλίστ για το “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016”

Η Επιτροπή COTY ανακοίνωσε τα 7 από τα 35 μοντέλα που συνεχίζουν στην τελική φάση για την ανάδειξη του νικητή τα οποία είναι : Audi A4, BMW 7-series, Jaguar XE, Mazda MX-5, Opel Astra, Skoda Superb και το Volvo XC90.

Πενήντα οκτώ διακεκριμένοι δημοσιογράφοι από 22 Ευρωπαϊκές χώρες θα αποφασίσουν το νικητή του τίτλου του “Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2016”. Η λίστα υποψηφιοτήτων περιείχε αρχικά 35 νέα μοντέλα που κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια της φετινής χρόνιας μεταξύ των οποίων τα Opel KARL και Opel Astra. Και τα δύο βρέθηκαν αντιμέτωπα με την αυστηρή κριτική των δημοσιογράφων και ένα σκληρό ανταγωνισμό στο αμείλικτο Tannistest στη Δανία. Δεν υπάρχουν κατηγορίες στο θεσμό “Αυτοκίνητο της Χρονιάς” – η επιτροπή θα επιλέξει μόνο ένα αυτοκίνητο που θα κερδίσει επάξια το βραβείο.

Τώρα η λίστα των διεκδικητών του τίτλου έχει μειωθεί σε επτά μοντέλα που προχωρούν στον τελικό του “Car of the Year 2016”. Ανάμεσα στους φιναλίστ βρίσκεται το νέο Opel Astra, το οποίο έχει ήδη κατακτήσει διεθνή βραβεία όπως το SAFETYBEST 2015 και το 2015 Golden Steering Wheel σε λιγότερο από δύο μήνες. Το συμπαγές bestseller της Opel ευελπιστεί να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους από τους 58 συντάκτες του ειδικού τύπου που εκπροσωπούν εκδόσεις υψηλού κύρους όπως Le Figaro, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Stern, La Stampa, El Mundo, The Daily Telegraph, 4ΤΡΟΧΟΙ.

Ο διαγωνισμός ‘Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς’ χρονολογείται από το 1964. Τα τελευταία χρόνια, η Opel έχει αναδειχθεί νικήτρια δύο φορές – με το Insignia το 2009 και το Ampera το 2012. Ο νικητής 2016 θα ανακοινωθεί την παραμονή της επίσημης έναρξης του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης, στις 29 Φεβρουαρίου, 2016.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις