Διπλή νίκη για τα Nissan GT-R στις κατηγορίες GT500 και GT300, στην πίστα του Fuji.

O δεύτερος  γύρος του πρωταθλήματος Super GT  κορυφώθηκε στις 4 Μάιου στο Fuji Speedway, όπου το #1  GT-R NISMO GT500 ξεκινώντας  από την τέταρτη θέση στην εκκίνηση,  κατέκτησε την πρώτη θέση, νικώντας για δεύτερη φορά στη σειρά  μετά τον πρώτο γύρο στην  Okayama.

Στην κατάταξη του GT300,  το #3 GT-R NISMO GT3,  πέρασε πρώτο από την καρό σημαία, κατακτώντας την κορυφή της κατηγορίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, χαρίζοντας έτσι τη δεύτερη νίκη και στις δύο κατηγορίες στον αγώνα των 500 χλμ του Fuji. 

Ξεκινώντας από  την τέταρτη θέση στην εκκίνηση, το #1 GT-R ξεκίνησε με τον Ronnie Quintarelli πίσω από το τιμόνι, ενώ ο Tsugio Matsuda ανέλαβε τα ηνία στη μέση του αγώνα. Στον δέκατο γύρο ο  Quintarelli  κέρδισε την τρίτη θέση και στην τελευταία στροφή του δέκατου τέταρτου γύρου  έδωσε μάχη αναπνοής, όπου και κατάφερε  να περάσει στην πρώτη θέση βγαίνοντας στην ευθεία. Όταν ο αγώνας έφτασε στον τριακοστό γύρο, τα περισσότερα αγωνιστικά κατευθύνθηκαν στα pits για την συνήθη στάση, σε αντίθεση με το  #1 GT-R που συνέχισε μέχρι και τον τριακοστό ένατο γύρο,  όπου και πήγε στα pits για ανεφοδιασμό, ελαστικά και αλλαγή στο τιμόνι με τον Matsuda.  

Την έκβαση του αγώνα  επηρέασε καθοριστικά  η  χρονική στιγμή που η κάθε ομάδα επέλεγε για να πραγματοποιήσει το δεύτερο pit-stop.  Αξίζει να σημειωθεί ότι μια έκρηξη ελαστικού σε έναν από τους αγωνιζόμενους, κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος του αγωνιστικού του αυτοκινήτου, ενώ τα συντρίμμια του στην πίστα επέβαλαν την διακοπή του αγώνα για ορισμένα λεπτά. Όταν ο αγώνας ξεκίνησε και πάλι, οι περισσότεροι οδηγοί επισκέφθηκαν τα pits στον εβδομηκοστό όγδοο γύρο,  με εξαίρεση τον Matsuda που πήγε στον ογδοηκοστό πρώτο. Έτσι, με επαρκή ανεφοδιασμό για τους εναπομείναντες είκοσι εννέα γύρους του αγώνα, ο Quintarelli έβαλε τα θεμέλια για την κατάκτηση της νίκης. 

Στην κατηγορία GT300, το #3 GT-R των Kazuki Hoshino και Jann Mardenborough ξεκίνησε τον αγώνα από την πέμπτη θέση  και  κέρδιζε θέσεις διαδοχικά κατά τη διάρκεια του αγώνα, με αποκορύφωμα την νίκη.  Αυτή η νίκη ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τον Mardenborough, απόφοιτο  του προγράμματος Nissan PlayStation GT Academy, που μετατρέπει τους παίκτες  του δημοφιλούς video game, σε επαγγελματίες οδηγούς αγώνων. 

Απολαύστε highlights από τον αγώνα

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις