Η Nissan όχι μόνο παράγει «καθαρά αυτοκίνητα» αλλά την ενδιαφέρει και ο τρόπος παραγωγής να είναι «πράσινος»

Έτσι πραγματικά δείχνεις ότι είσαι ευαισθητοποιημένος στο θέμα περιβάλλον και κλιματική αλλαγή, αφήνοντας μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα  και δεσμεύοντας για μηδενικές εκπομπές ρύπων στο μέλλον

 

Η Nissan πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο στις εταιρικές δράσεις για τις  κλιματικές αλλαγές.

Το Carbon Disclosure Project (CDP) κατέταξε τη Nissan ανάμεσα στο 5 τοις εκατό των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως, αναφορικά με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα προστασίας των κλιματικών αλλαγών. Με σκορ 100 στα 100, η Nissan περιλαμβάνεται και στο δείκτη Climate Disclosure Leadership Index (CDLI), ούσα όπως και την προηγουμένη χρονιά, η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας με το υψηλότερο σκορ.

Το CDP είναι ένας μη κερδοσκοπικός διεθνής οργανισμός που διατηρεί την παγκοσμίως μεγαλύτερη βάση δεδομένων με δημοσιευμένες δράσεις και επιτεύγματα εταιριών και οργανισμών παγκόσμιου βεληνεκούς, κατά της κλιματικής αλλαγής. Αξίζει να σημειωθεί, πως μόνο για το 2015, από το CDP συλλέγονται και αναλύονται περιβαλλοντικές στρατηγικές και  προσπάθειες μείωσης των εκπομπών CO2, για  πάνω από 6.000 επιχειρήσεις.

Η Nissan έλαβε το απόλυτο σκορ στο δείκτη CDLI, καθώς συνεχίζει να εργάζεται με πάθος για το όραμά της περί μείωσης των εκπομπών CO2 από τα νέα οχήματα κατά 90 τοις εκατό μέχρι το έτος 2050, γνωστοποιώντας με διαφανή τρόπο όλες τις απαραίτητες περιβαλλοντικές πληροφορίες.

Παράλληλα, τον περασμένο Ιούνιο, η Nissan ανακοίνωσε τα επιτεύγματά της για το οικονομικό έτος 2014, στο πλαίσιο του Nissan Green Program 2016. Με βάση τα αποτελέσματα, η Nissan αύξησε την ενεργειακή απόδοση των εργοστασίων της, όπως και επέκτεινε την εφαρμογή της ανακυκλώσιμης ενέργειας. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό και με άλλες πολιτικές που ακολούθησε, είχαν ως αποτέλεσμα  το αποτύπωμα άνθρακα της φίρμας να μειωθεί δραστικά, οδηγώντας σε 22,6 τοις εκατό μείωση των εκπομπών CO2 σε σύγκριση με το οικονομικό έτος του 2005. Εξίσου σημαντικό είναι ότι αυτό επετεύχθη δύο έτη νωρίτερα, από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί.

Η Nissan έχει δεσμευτεί για την ελαχιστοποίηση των εκπομπών CO2 και για την υλοποίηση της κινητικότητας των  μηδενικών εκπομπών ρύπων,  καθώς στοχεύει να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην προσπάθεια συγκρότησης μιας βιώσιμης κοινωνίας ως προς την κινητικότητα.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις