MINI

MINI : Αυτά είναι τα πρώτα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία της μελλοντικής οικογένειας μοντέλων

Η MINI παρουσιάζει με υπερηφάνεια τα τέσσερα πρώτα σχεδιαστικά στοιχεία της επερχόμενης οικογένειας μοντέλων, δίνοντας μια πρόγευση της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας Charismatic Simplicity. Με μια αποκλειστική πρώτη ματιά στη νέα στρογγυλή οθόνη OLED, το μοντέρνο τιμόνι, καθώς και τα καθίσματα και τις ζάντες της νέας οικογένειας μοντέλων, η MINI δείχνει πώς οι παραδοσιακές αξίες της μάρκας μπορούν να συνδυαστούν με προηγμένες τεχνολογίες.

MINI

Η MINI δίνει μια πρώτη γεύση από τον πρωτοποριακό σχεδιασμό της επερχόμενης αμιγώς ηλεκτρικής οικογένειας μοντέλων: Charismatic Simplicity ονομάζεται η απέριττη σχεδιαστική γλώσσα που εστιάζει στα ουσιώδη. Κάθε νέο μοντέλο MINI αποκτά τη δική του ισχυρή προσωπικότητα που εκφράζεται με διακριτικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, ενώ ο εξατομικευμένος χαρακτήρας που αποπνέει είναι σαφώς συνδεδεμένος με τη μάρκα. Τα βιώσιμα υλικά είναι ένα ακόμα θεμελιώδες στοιχείο της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας.

«Με τη νέα μας σχεδιαστική γλώσσα Charismatic Simplicity, αναθεωρούμε πλήρως την εμβληματική σχεδίαση MINI. Η καθαρή, πρωτοποριακή προσέγγισή μας συνδυάζει την απλότητα των λειτουργικών στοιχείων με τη συναισθηματικότητα για την οποία φημίζεται η MINI», δηλώνει ο Oliver Heilmer, επικεφαλής του τομέα MINI Design. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνειδητή μείωση σε λίγα, αλλά εκφραστικά στοιχεία, επιτρέπει καινοτομίες μέχρι πρότινος αδιανόητες».

 

 

Η στρογγυλή οθόνη OLED είναι ένας συνδυασμός παράδοσης και τεχνολογίας αιχμής

Στο κέντρο του οπτικά λιτού εσωτερικού βρίσκεται η εμβληματική για την MINI, στρογγυλή κεντρική οθόνη οργάνων, η οποία αποκτά πλέον τη μορφή οθόνης OLED στη μελλοντική οικογένεια μοντέλων. Η MINI είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που προσφέρει οθόνη αφής με πλήρως αξιοποιήσιμη στρογγυλή επιφάνεια. Η OLED έχει διάμετρο 240 χιλιοστών και συνδυάζει τις λειτουργίες του πίνακα οργάνων και της ενσωματωμένης οθόνης. Η κομψή σχεδίαση σε συνδυασμό με την απουσία πλαισίου προσδίδουν μια ιδιαίτερα ποιοτική εμφάνιση. Το χειριστήριο αφής επιτρέπει μια εντελώς νέα, μινιμαλιστική διεπαφή χρήστη που ελέγχει επίσης τις ενσωματωμένες λειτουργίες των συστημάτων infotainment και κλιματισμού. Με το ‘καθαρό’ ταμπλό ως βάση για τη στρογγυλή κεντρική οθόνη, η MINI συνεχίζει την παραδοσιακή σχεδιαστική κληρονομιά του κλασικού MINI.

 

 

Επιλογή υλικών με γνώμονα τη βιωσιμότητα: τιμόνι και καθίσματα

Εκτός από την κεντρική οθόνη, το τιμόνι της επόμενης οικογένειας μοντέλων υιοθετεί εντελώς νέα σχεδίαση. Η βασική έκδοση διαθέτει τιμόνι δύο ακτίνων. Η προαιρετική έκδοση προσθέτει ένα διακριτικό υφασμάτινο φινίρισμα ως τρίτο στοιχείο σε συνδυασμό με τη σπορ γεωμετρία. Η επερχόμενη οικογένεια μοντέλων MINI εξάπτει το ενδιαφέρον με μία ποικιλία βιώσιμων υλικών και χρωμάτων υψηλής ποιότητας, καθώς και με τα καινοτόμα σχέδια υφασμάτων. Το Vibrant Silver είναι μια επαναλαμβανόμενη χρωματική πινελιά, που προσδίδει μια ιδιαίτερη νότα με την αστραφτερή μεταλλική του εμφάνιση, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Διατίθεται επίσης μία ποικίλη γκάμα καθισμάτων. Ένας φρέσκος συνδυασμός νέων χρωμάτων και μοτίβων μαζί με κλασικά στοιχεία στυλ, όπως το μοτίβο houndstooth, δημιουργούν μια γέφυρα από το παρελθόν στο μέλλον. Τα πλαστικοποιημένα πλαϊνά πάνελ των καθισμάτων φαίνονται ιδιαιτέρως πολύτιμα και επιβεβαιώνουν την προσοχή στη λεπτομέρεια. Όπως και τα υποβραχιόνια που ενσωματώνονται για πρώτη φορά στα καθίσματα, συμβάλλουν στη φιλική αίσθηση του εσωτερικού.

 

 

Ο νέος σχεδιασμός ζαντών προβάλλει τις διαστάσεις και την αεροδυναμική

Οι πλήρως ανασχεδιασμένες ζάντες ελαφρού κράματος ακολουθούν επίσης τις αρχές της νέας σχεδιαστικής γλώσσας. Οι ζάντες MINI της επερχόμενης οικογένειας μοντέλων δεν εστιάζουν πλέον στην ανάγλυφη φύση της δομής των ακτίνων, αλλά σε μια σχεδίαση που χαρακτηρίζεται από έντονες χρωματικές αντιθέσεις. Αυτό δημιουργεί μια ψευδαίσθηση μεγέθους, η οποία τονίζεται περαιτέρω από τις ακτίνες που ‘κοιτάζουν’ προς τα έξω. Η λιτή, δισδιάστατη σχεδίαση των τροχών συμβάλλει στη βελτίωση των αεροδυναμικών ιδιοτήτων και στην αύξηση της αυτονομίας.

Με αυτά τα καινοτόμα σχεδιαστικά στοιχεία, η MINI ήδη υπαινίσσεται τον ανατρεπτικό χαρακτήρα της φιλοσοφίας Charismatic Simplicity. Η νέα σχεδιαστική γλώσσα MINI συνδυάζει την ποιότητα, τη βιωσιμότητα και τον επαναπροσδιορισμό του αυθεντικού σε πλήρη αρμονία με το παραδοσιακό DNA της μάρκας.