Ήρθε στην Ελλάδα το νέο Mazda3 με τον 1,5λιτρο των 120 ίππων

Για το νέο Mazda3 (2019), δεν έχεις να πεις: Είναι όμορφο και αυτό αποδεικνύεται από το βραβείο σχεδιασμού Red Dot Award 2019 που κατέκτησε. Είναι ασφαλές και αυτό αποδεικνύεται από την κορυφαία διάκριση 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP που κατέκτησε. Τώρα, προσφέρεται και με μια ευρύτερη γκάμα κινητήρων, με την προσθήκη ενός νέου μοτέρ. Τελευταία προσθήκη στη δυναμική σειρά κινητήρων βενζίνης Skyactiv-G που εξοπλίζει το νέο Mazda3, είναι ο αποδοτικός 1.5L G120 ισχύος 120hp.  

Το νέας γενιάς μικρομεσαίο μοντέλο έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των βραβευμένων μοντέλων της Mazda που έχουν σχεδιαστεί με τη φιλοσοφία του Kodo: Τη φιλοσοφία της ψυχής της κίνησης. Όχι τυχαία, επτά μοντέλα της Mazda, σχεδιασμένο με τη φιλοσοφία Kodo, έχουν βραβευθεί με Red Dot Award. Τελευταίο σε αυτό το σερί νικών, έρχεται το νέο Mazda3, το οποίο αισθάνεται στο φυσικό του περιβάλλον είτε επιταχύνει, στρίβει ή φρενάρει, φιλτράροντας ταυτόχρονα κάθε ανωμαλία του δρόμου πριν αυτή φτάσει στους επιβάτες. Η θέση οδήγησης βρίσκεται και αυτή σε απόλυτη ταύτιση με τον οδηγό. Το νέο κάθισμα, για παράδειγμα, κρατά τη λεκάνη όρθια ακολουθώντας τη φυσική κίνηση του σώματος έτσι ώστε να βοηθά στη μείωση της κούρασης.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου κινητήρα

Tο ολοκαίνουργιο, άκρως δυναμικό Mazda3 του 2019 απέσπασε την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού Euro NCAP. Μετά το Mazda6 του περασμένου έτους, πρόκειται για το δεύτερο μοντέλο της Mazda που κατακτά την ανώτατη συνολική διάκριση των 5 αστέρων στις νέες και πιο αυστηρές δοκιμές πρόσκρουσης του 2018, του ανεξάρτητου οργανισμού δοκιμών για την ασφάλεια. Μάλιστα, κατέκτησε την εκπληκτική βαθμολογία 98% στην κατηγορία προστασίας των ενηλίκων επιβατών.

Οι τιμές των εκδόσεων του Mazda3 Skyactiv-G120

Το νέο Mazda3 σημείωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα και στις 4 κατηγορίες δοκιμών του Euro NCAP κατέχοντας υψηλό επίπεδο προστασίας για ενήλικους επιβάτες, παιδιά επιβάτες, ευπαθείς χρήστες του δρόμου (ασφάλεια πεζών) και σε σημαντικά ανεπτυγμένα συστήματα υποβοήθησης ασφαλείας. Αυτό αποδίδεται σε τρείς κυρίως παράγοντες: Στην υιοθέτηση της τελευταίας γενιάς αρχιτεκτονικής κατασκευής του αυτοκινήτου με την ονομασία Skyactiv, με βασικό χαρακτηριστικό το ελαφρύ αμάξωμα υψηλής ακαμψίας και ταυτόχρονα απορρόφησης συγκρούσεων, στις περαιτέρω διευρυμένες και προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας i-Activsense που βοηθούν τον οδηγό στην αναγνώριση ενδεχόμενου κινδύνου, ενώ προλαμβάνουν τις επιπτώσεις ζημιάς ή τραυματισμού, και στο αυξημένο επίπεδο προστασίας των πεζών. 

Η σειρά κινητήρων Skyactiv-G122 και Skyactiv-D116 διακρίνονται για τις τεχνολογικές καινοτομίες που χρησιμοποιούν, καθιστώντας το Mazda3 ιδιαίτερα αποδοτικό και οικονομικό με παράλληλη αίσθηση οδηγικής ικανοποίησης. Σε αυτή τη γκάμα κινητήρων έρχεται να προστεθεί και ο Skyactiv-G120, ο οποίος απολαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν αυτή τη γκάμα κινητήρων μοναδική.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις