Live η Κίνηση στους δρόμους

Τι κοινό έχουν η Mariah Carey, μια αρκούδα και μια ποτηροθήκη κόστους 50.000€, με τα crossovers της Nissan;

137703 1 5rs Τι κοινό έχουν η Mariah Carey, μια αρκούδα και μια ποτηροθήκη κόστους 50.000€, με τα crossovers της Nissan;

Η Nissan μας αποκαλύπτει ένα μέρος των εξαντλητικών δοκιμών, καταπονήσεων και βασανισμού που υπόκεινται τα X-Trail, Juke και Qashqai προκειμένου να μη μας απογοητεύσουν ακόμα και μετά από πολλά πολλά χρόνια…

Να γιατί τα Nissan δεν σπάνε δεν χαλάνε

H Mariah Carey ενδεχομένως να μην το γνωρίζει, αλλά διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην κατασκευή των Crossover της Nissan.  Όπως και μια καφέ αρκούδα, αλλά και μια πλειάδα από ποτήρια και μπουκάλια από όλο τον κόσμο !  Και αυτό συμβαίνει γιατί για πρώτη φορά, η Nissan αποκαλύπτει τα εξαντλητικά τεστ στα οποία υποβάλλει τα επιτυχημένα της crossover,  προτού δώσει την έγκριση για την παραγωγή τους.

137696 1 5rs Τι κοινό έχουν η Mariah Carey, μια αρκούδα και μια ποτηροθήκη κόστους 50.000€, με τα crossovers της Nissan;


Οι μηχανικοί της Nissan προσεγγίζουν με μεγάλη αυστηρότητα  καταστάσεις που έχουν ως  στόχο να προσομοιώσουν την πλέον επίπονη χρήση ενός αυτοκινήτου, σε καθημερινή βάση.  Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζεται  ότι οι πελάτες της Nissan μπορούν να είναι απόλυτα σίγουροι για την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής του αυτοκινήτου τους, όπως και για την αντοχή του.

137699 1 5rs Τι κοινό έχουν η Mariah Carey, μια αρκούδα και μια ποτηροθήκη κόστους 50.000€, με τα crossovers της Nissan; 

Από την πρώτη γενιά του QASHQAI που λανσαρίστηκε το  2007, η Nissan έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 150.000 δοκιμές σε όλο την γκάμα των Crossover που διαθέτει. Ενδεικτικά αυτές περιλαμβάνουν:

 • Την χρήση ειδικών ρομπότ για να ανοίξουν και να κλείσουν τα παράθυρα τουλάχιστον 30.000 φορές ανά μοντέλο, ενώ με την χρήση ειδικής ηφαιστειακής σκόνης  δοκιμάζεται η αντοχή από ρύπους αλλά και η αξιόπιστη διαρκής λειτουργία του μηχανισμού των παραθύρων.

• Την ενεργοποίηση των υαλοκαθαριστήρων  για 480 ώρες σε διαφορετικές ταχύτητες και  ρυθμίσεις, καθώς και την προσομοίωση σε ποικίλες καιρικές συνθήκες.

• Την λειτουργία των φλας (δεξιά και αριστερά ) 2,25 εκατομμύρια  φορές σε κάθε μοντέλο.

• Την λειτουργία του ηχοσυστήματος σε υψηλή ένταση για συνολικά 1.200 ημέρες (δηλαδή για περίπου 1,7 εκατομμύρια λεπτά) χρησιμοποιώντας ειδικά επιλεγμένα μουσικά κομμάτια που  καλύπτουν το ευρύτερο φάσμα  των συχνοτήτων. Αυτά περιλαμβάνουν  τραγούδια της Mariah Carey για τις ψηλές νότες, όπως και μπάσα  από μουσική German House.

Σίγουρα τα αυτιά σας δεν αντέχουν τόση φασαρία, το υχοσύστημα του Juke όμως το έχει αντέξει απροβλημάτιστα για 1200 μέρες στη διαπασών!

• Ρίψεις βαρών, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι  η γυάλινη οροφή μπορεί να αντέξει το βάρος μια καφέ αρκούδας που αναρριχάται  στο αυτοκίνητο !

• Χρήση μια σειράς από διαφορετικά ποτήρια, μπουκάλια και δοχεία, προκειμένου να ελεγχθεί η χρησιμότητα των ποτηροθηκών στο εσωτερικό αλλά και στις πόρτες.
 

137692 1 5rs Τι κοινό έχουν η Mariah Carey, μια αρκούδα και μια ποτηροθήκη κόστους 50.000€, με τα crossovers της Nissan;

Προκειμένου να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της  αφοσίωσης των μηχανικών της Nissan στην τελειότητα,  όταν αυτοί διαπίστωσαν ότι στην μπροστινή θήκη της  πόρτας του Qashqai, δεν  χωρούσε μια συγκεκριμένη φιάλη από τσάι, προτίμησαν αντί να συμβιβαστούν  με την όποια δυσαρέσκεια που θα προέκυπτε από μια τέτοια εξέλιξη, να τροποποιήσουν το σχέδιο της θήκης, με κόστος που ξεπέρασε τις 50.000€ !

137694 1 5rs Τι κοινό έχουν η Mariah Carey, μια αρκούδα και μια ποτηροθήκη κόστους 50.000€, με τα crossovers της Nissan;

Παράλληλα, οι ίδιοι μηχανικοί με την βοήθεια των robots, ανοιγόκλεισαν τα καπό των Crossovers για πάνω από 48.000 φορές, αλλά και τις πόρτες τους για 1,2 εκατομμύρια φορές. Κάτι τέτοιο μπορεί να φαντάζει ακραίο,  όμως η Nissan οφείλει να υπερβαίνει την προβλεπόμενη χρήση των εξαρτημάτων αυτών, σε σχέση με τη συνήθη χρήση που κάνουν οι  πελάτες της, κατά τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου.

137701 1 5rs Τι κοινό έχουν η Mariah Carey, μια αρκούδα και μια ποτηροθήκη κόστους 50.000€, με τα crossovers της Nissan;

Και στον σχεδιασμό του εσωτερικού τα Crossover, θέτουν νέα πρότυπα. Πάνω από είκοσι παραλλαγές του καθίσματος του οδηγού έχουν αξιολογηθεί και ελεγχθεί ως προς την άνεση που προσφέρουν για πάνω από 300 φορές, ενώ τα υλικά του εσωτερικού φινιρίσματος έχουν δοκιμαστεί σε δύσκολους καθημερινούς λεκέδες,   όπως η σοκολάτα και το λάδι, το κραγιόν, το gel για τα μαλλιά και o καφές.

Ανακαλύψτε τα κορυφαία Crossover της Nissan στο www.nissan.gr