Η Lamborghini Centenario είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της

423364 Η Lamborghini Centenario είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της

Η Lamborghini παρουσίασε την Lamborghini Centenario στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Η εταιρεία γιορτάζει τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή της, Ferruccio Lamborghini. 

Θα σου κόψω την φόρα αλλά μόνο 20 coupé και 20  roadster Centenario θα παραχθούν όλα κι όλα. Δυστυχώς και τα 40 αυτοκίνητα έχουν ήδη προπωληθεί, σε τιμή εκκίνησης το € 1.750.000 συν το φόρο.

423365 Η Lamborghini Centenario είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της

Η Centenario συνεχίζει να δείχνει τον καινοτόμο σχεδιασμό και τις μηχανικές ικανότητες της Lamborghini κατασκευάζοντας την Centenario εξολοκλήρου από  ανθρακονήματα εξασφαλίζοντας χαμηλό βάρος μόλις 1.520 kg και αναλογία ισχύος – βάρος  μόλις 1,97 κιλά ανά ίππο. Χρησιμοποιώντας ένα ατμοσφαιρικό κινητήρα V12, η Centenario παράγει 770 άλογα στις 8,600 σ.α.λ  και επιταχύνει από 0-100 km / h σε 2,8 δευτερόλεπτα και 0-300 km / h σε 23,5 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα πάνω από 350 χιλιόμετρα την ώρα! Το Φρενάρισμα από τα 100 χιλιόμετρα την ώρα  στα 0  επιτυγχάνεται σε μόλις 30 μέτρα.

423366 Η Lamborghini Centenario είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της

Βασίζεται στην Aventador αλλά είναι μακρύτερη και έχουν προσθέσει τετραδιεύθυνση στρίβοντας και τους πίσω τροχούς παρέχοντας αυξημένη ευελιξία και σταθερότητα, καθώς και μια καινοτόμο οθόνη αφής, με όλα τα καλούδια όπως περιήγηση στο διαδίκτυο και Apple CarPlay. Επίσης έχει μια αεροτομή που παραμένει κλειστή σε κανονικές συνθήκες οδήγησης  και ανοίγει μόνο όταν την οδηγείς αναζητώντας τις απόλυτες επιδόσεις της. 

423367 Η Lamborghini Centenario είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της

“Η Centenario είναι το πιο δυνατό ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο που έχει βγάλει η Lamborghini, παντρεύοντας αρμονικά την παράδοση με την καινοτομία. 

Κοιτάζει προς το μέλλον, ενώ τιμά το μύθο του ιδρυτή της Ferruccio Lamborghini,” λέει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lamborghini, Stephan Winkelmann. ”

Είναι το ιδανικό αφιέρωμα στον Ferruccio Lamborghini για τα 100 χρόνια από την γέννηση του. Ο άνθρωπος που δημιούργησε μια εξαιρετική μάρκα, που πίστευε ότι όλα ήταν δυνατόν να γίνουν και παρήγαγε εξαιρετικά αυτοκίνητα. 

Η Centenario είναι ένα σούπερ σπορ αυτοκίνητο για τον Ferruccio Lamborghini, και το μέλλον που ο ίδιος αλλά και εμείς στο οποίο πιστεύουμε», πρόσθεσε.

Χρόνια πολλά  Lamborghini και εμείς έτσι θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι το μέλλον της αυτοκίνησης.

423368 Η Lamborghini Centenario είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της

423360 Η Lamborghini Centenario είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της

423362 Η Lamborghini Centenario είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της

423363 Η Lamborghini Centenario είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της

423361 Η Lamborghini Centenario είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της

Δείτε όλη την παρουσίαση της  Lamborghini Centenario στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης

Lamborghini Centenario LP 770-4