Το σχέδιο της Kia για το Stinger με τους 422 ίππους

Εκεί, στο Τεχνικό Κέντρο της Hyundai Motor Europe, στο Russelheim της Γερμανίας, γίνονται πραγματάκια. Ένα από τα “πραγματάκια” που έγιναν το τελευταίο διάστημα, εκεί όπου εξελίσσονται τα φοβερά και τρομερά δημιουργήματα του N Division, είναι το συγκεκριμένο Kia. Το όνομα του οποίου, είναι Stinger GT420. Με 422 ίππους, αυτό το one-off Stinger, ίσως είναι μια ματιά στα σχέδια της κορεάτικης μάρκας για το μέλλον του πισωκίνητου κουπέ της. 

Ναι, καλά διάβασες. Αυτό το Stinger, είναι μοναδικό και έχει φτιαχτεί για επιθέσεις σε πίστα. Η αγωνιστική ομάδα της Hyundai/Kia “πείραξε” το μοτέρ του Stinger, βάζοντάς του διαφορετικά μπουζί, φίλτρο αέρα K&N, και καινούρια, αγωνιστική εξάτμιση Milltek Sport χωρίς καταλύτες. Αλλαγές έχουν γίνει και στο κιβώτιο ταχυτήτων, όπου έχει τοποθετηθεί ένα μεγαλύτερο σύστημα ψύξης, ώστε να ανταποκρίνεται στην εκτεταμένη “δουλειά” της πίστας.

Για καλύτερο κράτημα, η Kia αύξησε τη γωνία camber και τοποθέτησε εάν σετ από 19άρες με ελαστικά Pirelli Trofeo R. Έχουν διατηρηθεί τα ίδια αμορτισέρ, με διαφορετικά όμως, ελατήρια, Eibach Pro και πιο παχιές anti-roll bars. Το φρενάρισμα έχουν αναλάβει εξαπίστονα Brembo εμπρός, ενώ πίσω έχουν διατηρηθεί τα εργοστασιακά φρένα. 

Φυσικά, δουλειά έγινε και για “δίαιτα” που θα είναι χρήσιμη στην πίστα. Σε μεγάλο βαθμό, το εσωτερικό του Stinger GT420 έχει αφαιρεθεί, όπως έγινε και με την ηχομόνωση, ενώ και οι προφυλακτήρες αντικαταστάθηκαν με άλλους, από ελαφρύτερα υλικά. Ένα μεταλλικό panel αντικατέστησε την ηλιοροφή και τον μηχανισμό της, τοποθετήθηκε roll cage για ασφάλεια, ενώ ενισχύθηκε και το σασί για αυξημένη ακαμψία. Συνολικά, εξοικονομήθηκαν 150 κιλά από τη “δίαιτα”, σε σχέση με ένα νορμάλ Kia Stinger GT. 

To συγκεκριμένο Stinger, ήταν το πρώτο μοντέλο προπαραγωγής που έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο (ήταν αυτό που εμφανίστηκε στο Top Gear και το The Grand Tour), αλλά λόγω κανονισμών, δεν γινόταν να βγάλει άδεια κυκλοφορίας. Έτσι λοιπόν, αναπόφευκτα το μοντέλο μπήκε στη γραμμή των… μελλοθάνατων. Κάποιοι όμως από την Kia Motors UK λυπήθηκαν να το δουν να γίνεται σκραπ και έτσι έκαναν πάνω σε αυτό τα… πειράματα, τα οποία κατέληξαν στο αποτέλεσμα που βλέπουμε. 

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις