NOTIZIE

Volvo Cars & Geely Holding, δημιουργούν την Aurobay

Η νέα εταιρεία θα είναι παγκόσμιος προμηθευτής ολοκληρωμένων λύσεων στα συστήματα κίνησης, συμπεριλαμβανομένων κινητήρων εσωτερικής καύσης επόμενης γενιάς, συστημάτων μετάδοσης και υβριδικών λύσεων. Η Aurobay θα ανήκει αρχικά από κοινού στη Volvo Cars και την Geely Holding. Ως μέρος της δημιουργίας της, η Volvo Cars θα μεταφέρει κατά τους επόμενους μήνες στην κοινοπραξία όλα τα περιουσιακά στοιχεία τής θυγατρικής πλήρους κατοχής της, Power Engineering, στη Σουηδία. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η μονάδα κινητήρων που βρίσκεται στο Σκόβντε στη Σουηδία, μαζί με την ομάδα Έρευνας και Εξέλιξης, το εργοστάσιο κινητήρων της στην Κίνα, καθώς και άλλα σχετικά περιουσιακά στοιχεία.

 

Η δημιουργία της αυτόνομης κοινοπραξίας και η μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων επιτρέπουν στη Volvo Cars να εστιάσει πλήρως στην εξέλιξη της νέας γκάμας αμιγώς ηλεκτρικών premium αυτοκινήτων της στα επόμενα χρόνια. Η εταιρεία στοχεύει έως το 2025 το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο μισό από υβριδικά, με συστήματα κίνησης τα οποία θα προμηθεύει η Aurobay. Έως το 2030, η Volvo Cars έχει στόχο κάθε αυτοκίνητο που διαθέτει στην αγορά να είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Για την Geely Holding, ο νέος οργανισμός θα επωφεληθεί από την προσθήκη μιας ισχυρής ομάδας Έρευνας και Εξέλιξης και θα αποφέρει τεχνολογικά προηγμένους, οικονομικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης και υβριδικά συστήματα κίνησης στο portfolio των εταιρειών της, δημιουργώντας μια ισχυρή βάση για ουσιαστικές λειτουργικές, βιομηχανικές και οικονομικές συνεργασίες. Η νέα αυτόνομη εταιρεία φιλοδοξεί επίσης να προμηθεύει πελάτες έξω από το Geely Holding Group, ενώ σκοπεύει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην προμήθεια συστημάτων κίνησης με λογικό κόστος, που θα προσφέρουν υψηλή ποιότητα και χαμηλές εκπομπές.

Sala stampa di TopSpeed.Gr

Messaggi recenti

Turchia: Colloqui avanzati con le cinesi BYD e Chery per la costruzione di fabbriche di veicoli elettrici

Η Τουρκία βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες BYD και Chery για επενδύσεις…

1 giorno fa

VW interrompe i colloqui con Renault per un EV a basso costo

Η VW εγκατέλειψε τις συνομιλίες με τη Renault για την από κοινού ανάπτυξη μιας προσιτής…

1 giorno fa

DS 3 : disponibile immediatamente, con il programma Premium Upgrade

DS Automobiles annuncia il nuovo programma "Premium Upgrade" che offre agli appassionati la possibilità di...

2 giorni fa

Porsche è pronta a lanciare la prima 911 ibrida con prestazioni superiori

Porsche aggiunge per la prima volta una batteria alla vettura sportiva 911, con il motore elettrico...

3 giorni fa

L'industria automobilistica europea volta le spalle all'elettrificazione

Con le case automobilistiche europee che hanno espresso una reazione diffusa al rallentamento delle vendite di...

3 giorni fa

Ford Performance annuncia la sua partecipazione al Rally Dakar 2025

Ford Performance è lieta di annunciare oggi la sua partecipazione al Rally Dakar 2025,...

3 giorni fa