Vivere il Movimento nelle strade
IMG 1962 Guida Volkswagen ID.3 Pro Performance: il simbolo della transizione (Video) 

Guida Volkswagen ID.3 Pro Performance: il simbolo della transizione (Video) 

Για πολλούς το Volkswagen ID.3 θεωρείται ως το ηλεκτρικό Alter Ego του Volkswagen Golf

Che voto gli dai?3 Voti
8.7
7.2

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Το μικρομεσαίο αμιγώς ηλεκτρικό hatchback της Volkswagen, Διαφέρει αισθητικά και λειτουργικά από το θερμικό αδερφάκι του. Έχοντας στη διάθεσή μας το VW ID.3 Pro Performance για μία εβδομάδα, εντοπίζουμε τα στοιχεία που το διαφοροποιούν, αλλά και τις ομοιότητες. 

Η φιλοσοφία της βιωσιμότητας 

IMG 1847 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Η Volkswagen παρουσίασε μια γκάμα ηλεκτρικών πρωτότυπων ID.Series στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού το 2016. Ο πρώτος καρπός του τεράστιου πρότζεκτ είναι το φουτουριστικό ID.3 το οποίο παρουσιάστηκε το 2019 στην Φρανκφούρτη και βασίζεται στην προηγμένη πλατφόρμα MEB. Το Μάρτιο του 2023 η γερμανική εταιρεία επενέβη με μια διακριτική ανανέωση. Τόσο το ID.3 όσο και ολόκληρη η ηλεκτρική γκάμα ID.Series περικλείουν τη σύγχρονη φιλοσοφία της βιωσιμότητας.

IMG 1865 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Εκκεντρικό και φουτουριστικό 

IMG 1879 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Το αυτοκίνητο διαθέτει μια καινοτόμα, φουτουριστική σχεδίαση, σε αμάξωμα 1,5 όγκου που ακροβατεί μεταξύ MVP και Hatcback, καθιστώντας άμεσα αναγνωρίσιμο και διαφοροποιώντας το από οτιδήποτε άλλο στον δρόμο. 

IMG 1873 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Το μπροστινό μέρος είναι οβάλ, διαθέτοντας ένα «χαριτωμένο, χαμογελαστό πρόσωπο». Στη θέση της μάσκας, μια λεπτή οριζόντια λωρίδα led ενώνει τα όμορφα και μοντέρνα matrix led φωτιστικά σώματα, δείχνοντας πως ταξίδεψε από το μέλλον, ενώ ο ογκώδης προφυλακτήρας αφήνει μια νότα δυναμισμού. 

IMG 1832 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Το προφίλ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το μπροστινό σύνολο. Ευθείες γραμμές, έντονες ακμές, και μυώδεις επιφάνειες συνθέτουν μια μοντέρνα και εύκολα αναγνωρίσιμη σιλουέτα. Το μεγάλο ύψος του αμαξώματος συμβάλλει στην αυξημένη πρακτικότητα. Το πιο χαρακτηριστικό όμως είναι οι μεγάλες και κάθετες γυάλινες επιφάνειες!  

IMG 1852 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Το πίσω μέρος είναι το πιο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου, η πλαστικοποιημένη εξωτερικά πέμπτη πόρτα σε μαύρο χρώμα ενσωματώνει τα λεπτά οριζόντια φωτιστικά σώματα με γραφικά Led, σχηματίζοντας ένα όμορφα οπτικά αποτέλεσμα. Ο προφυλακτήρας έχει χαμηλό κατώφλι φόρτωσης, δίνοντας έμφαση στην πρακτικότητα και η μεγάλη αεροτομή στην οροφή ολοκληρώνει την εμφάνιση ενός αυτοκινήτου που επιθυμεί να γίνει το σύμβολο της μετάβασης για τον όμιλο VW! 

IMG 1862 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Σεμινάριο… διαχείρισης χώρου 

IMG 1924 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου, θυμίζει αυγό. Αυτή η λεπτομέρεια έχει μεγάλη σημασία για το εσωτερικό του αυτοκινήτου, καθώς οι σχεδιαστές μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν στο έπακρον τον διαθέσιμο χώρο. 

IMG 1912 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Ειδικότερα, ως βάση χρησιμοποιήθηκαν αφρώδη και βιώσιμα και ανακυκλώσιμα υλικά με καλή αίσθηση αφής, όπως το τιμόνι από «vegan» δέρμα και στα πάνελ των θυρών με στα καθίσματα έχει χρησιμοποιηθεί υλικό μικροϊνών «Artvelour» που αποτελούνται από 71% ανακυκλωμένα πλαστικά απόβλητα. Η συναρμογή τους είναι ανάλογη του ονόματος και της φήμης της VW, αφήνοντας μια όμορφη αίσθηση. 

IMG 1911 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Επίκεντρο στο ταμπλό, είναι το προηγμένο σύστημα πολυμέσων συμβατό με Android Auto και Apple AirPlay που υποστηρίζεται από την στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις οθόνη των 12 ιντσών. Ενδιαφέρον είναι και ο Minimal πίνακας οργάνων 5.3 ιντσών στην κολώνα του όμορφου τιμονιού, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον οδηγό, σε συνεχή χρόνο. 

IMG 1909 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο)  IMG 1907 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Το ταμπλό και η καμπίνα χαρακτηρίζονται από απλές και καθαρές γραμμές, χωρίς να προκαλούν, με στόχο να μην κουράζουν οδηγό και επιβάτες. Έτσι, το περιβάλλον γίνεται ευχάριστο και φιλόξενο. 

IMG 1892 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Οι χώροι μπροστά και πίσω άπλετοι, με έξυπνες θήκες και λειτουργικές – πρακτικές λύσεις. Οι σχεδιαστές εκμεταλλεύτηκαν ακόμα και το χιλιοστό εντός της καμπίνας. Σημαντικό ρόλο παίζει το επίπεδο δάπεδο τόσο μπροστά όσο και πίσω. 

IMG 1890 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Η άνεση επίσης βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο με ιδανική οσφυϊκή στήριξη, καθώς τα καθίσματα είναι αεροπορικού τύπου και απολαυστικά, ακόμα και σε πολύωρα ταξίδια. Να σημειώσουμε εδώ πως για τους μπροστινούς επιβάτες υπάρχει και λειτουργία μασάζ, κάνοντας την οδήγηση… απόλαυση! 

IMG 1914 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Εργονομικά, ο οδηγός έχει όλους τους απαραίτητους διακόπτες και τις λειτουργίες στο ύψος των ματιών του, ώστε να μην χρειάζεται να αποσπάσει τα μάτια του από τον δρόμο. 

IMG 1908 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Ο όγκος αποσκευών είναι 385 lt και επεκτείνεται στα 1.267 lt με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, δημιουργώντας έναν επίπεδο χώρο φόρτωσης. 

IMG 1923 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Η ισχύς στον πίσω άξονα 

IMG 1858 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Κάτω από το καπό κρύβει έναν προηγμένο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 ίππων και 310 Nm ροπής, ικανοποιητικά αποδοτικός για τον μέσο οδηγό, που στέλνει την ισχύ στον πίσω άξονα. Συνδυάζεται με τη μπαταρία της LG των 58 kWh, η οποία δίνει μικτή αυτονομία 427 χιλιομέτρων κατά τα πρότυπα του WLTP. 

IMG 1807 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Γνήσιο Volkswagen 

IMG 1598 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Η εκκεντρική του εμφάνιση και το αμάξωμα που θυμίζει πολυμορφικό, ενδεχομένως να το αδικούν, επειδή δεν αποκαλύπτουν τα οδηγικά του χαρίσματα, ούτε δημιουργούν προσδοκίες για την οδική του συμπεριφορά. Ωστόσο, είναι επιβεβλημένο από τη θεωρία να περάσουμε στην πράξη για να το γνωρίσουμε σε κάθε δυνατή συνθήκη και να διαπιστώσουμε εάν μας επιβεβαιώσει ή θα μας εκπλήξει.

IMG 2181 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

In città έχει ως σύμμαχο τις συμπαγείς διαστασεις. Ευέλικτο και νευρικό, επιταχύνει αστραπιαία, κάνοντας τους απαραίτητους ελιγμούς παιχνίδι. Το ID.3 είναι ο «οικολογικός» σύμμαχος στην καθημερινότητα του αστικού ιστού! 

IMG 2113 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Nella rete montana e rurale θα εκπλήξει ευχάριστα οδηγό και επιβάτες, καθώς διαψεύδει τις πρώιμες εκτιμήσεις, αποδεικνύοντας παράλληλα πως είναι ένα γνήσιο VW με ανάλογη οδηγική συμπεριφορά. Το κράτημα είναι κορυφαίο. Το αυτοκίνητο πατάει πολύ καλά στον δρόμο με την μαλακή ανάρτηση να εστιάζει στην άνεση, χωρίς να αμελεί την ασφάλεια. Σε όλα αυτά καθοριστικό ρόλο παίζει το στιβαρό πλαίσιο MEB. Δεν διεκδικεί δάφνες στο πλαίσιο της οδηγικής ευχαρίστησης, ωστόσο είναι ευχάριστο ως αυτοκίνητο βόλτας. 

IMG 1730 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

In autostrada το αυτοκίνητο δεν αφήνει αμφισβήτηση για την γερμανική του καταγωγή. Κορυφαία ποιότητα κύλισης με ιδανική ηχομόνωση, κινείται άνετα ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες.   

IMG 2161 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Generale σε οδική συμπεριφορά θυμίζει τα θερμικά Volkswagen. Δεν ενθουσιάζει, αλλά δημιουργεί αίσθημα ασφαλείας. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο βόλτας. Με τρία προφίλ οδήγησης, ECO, Normal και Sport. Ο οδηγός αντιλαμβάνεται διακριτικά την πίσω κίνηση, σε κάθε συνθήκη, δημιουργώντας ευχάριστη αίσθηση. Δεδομένου πως τα προγράμματα ECO και Normal είναι λίγο «ψυχρά», η επιλογή οδήγησης στο Sport αποτελεί μονόδρομο! Η μέση συνδυασμένη καταναλωση αγγίζει τις 14 kWh. 

IMG 1662 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Όσον αφορά την πλήρη ανάκτηση ηλεκτρικής ενέργειας, αυτή χρειάζεται περίπου 2,5 ώρες σε ταχυφορτιστή 20 kW με έξοδο CCS. 

IMG 2107 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Για οικογενειάρχες με οικολογική συνείδηση 

IMG 2135 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Το VW ID.3 είναι ένα αυτοκίνητο που θα εξετάσουν την αγορά του οικογενειάρχες με οικολογική συνείδηση, οι οποίοι έχουν ενστερνιστεί την ενεργειακή μετάβαση και θεωρούν μονόδρομο την απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Επιθυμούν άπλετους χώρους και κινούνται κυρίως εντός του αστικού ιστού! 

IMG 1841 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Υψηλό τίμημα… αλλά με επιπλέον προσφορά 

IMG 1958 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Υψηλό είναι το τίμημα απόκτησης με το VW ID.3 Pro Performance με την μπαταρία των 58 kWh ξεκινάει από τα 41.200,00 € το ποσό μετά την επιδότηση του προγράμματος «κινούμαι ηλεκτρικά» σε συνδυασμό με το επιπλέον όφελος των 5.000 ευρώ που προσφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία, τότε η τιμή του κατεβαίνει στα 29.900€, που ισχύει για ταξινομήσεις μέχρι 31/5/2024.

IMG 1802 Οδηγούμε  Volkswagen ID.3 Pro Performance: Το σύμβολο της μετάβασης (Βίντεο) 

Caratteristiche tecniche 

AMAXOMA  
Stampa Hatchback 
Posti a sedere 5
Porte 5
EPIDOSI  
Tipo di carburante Ηλεκτρική ενέργεια
Accelerazione 0 - 100 km/h 7.3 δευτ
Velocità massima 160 km/h
MOTORE ELETTRICO  
Potenza 204 Hp
Coppia 310 Nm
Modello/codice del motore elettrico EBJ
Posizione del motore elettrico Εγκάρσια
Τύπος ηλεκτροκινητήρα Σύγχρονος
BATTERIA  
Capacità lorda della batteria 62 kWh
Capacità netta (utilizzabile) della batteria 58 kWh
Tecnologia delle batterie Ioni di litio (Li-Ion)
Posizione della batteria Κάτω από το πάτωμα
Autonomia elettrica (WLTP) 426 km
Consumo medio di energia (WLTP) 15.3-16.0 κιλοβατώρα/100 χλμ
ALTEZZA E PESO   
Peso 1.815 kg
Volume minimo di spazio per i bagagli  385 lt
Μέγιστος όγκος χώρου  αποσκευών 1.267 lt
DIMENSIONI  
Lunghezza 4261 mm
Larghezza 1809 mm
Altezza 1562 mm
Passo 2770 mm
Coefficiente di trascinamento (Cd) 0.263
ARCHITETTURA   
Movimento Στον πίσω άξονα 
Numero di rapporti e tipo di cambio 1 ταχύτητα / αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων
Sospensione anteriore Ανεξάρτητη τύπου McPherson , Εγκάρσιος σταθεροποιητής
Sospensione posteriore Ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, Εγκάρσιος σταθεροποιητής
Freni anteriori Dischi
Freni posteriori Ταμπούρα
Sistemi ausiliari ABS (Sistema frenante antibloccaggio)
Tipo di indirizzo Gestione chukrania (con denti)
Σύστημα Διεύθυνσης  Volante elettrico
Ruote  215/55 R18

galleria fotografica 

IMG 1962 Guida Volkswagen ID.3 Pro Performance: il simbolo della transizione (Video) 
Conclusione
Το VW ID.3 ήρθε για να μείνει στο πάνθεον της αυτοκίνησης. Αποτελεί την πρώτη σοβαρή πρόταση της Volkswagen στα ευρείας παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η οδική συμπεριφορά είναι ανάλογη του ονόματος Volkswagen, διαθέτει άπλετους χώρους, αντάξιους σε MPV. Διαφοροποιείται εσκεμμένα από το Golf, ώστε να μην αποτελεί την ηλεκτρική εναλλακτική, αλλά να καθιερωθεί ως μια αυτόνομη αμιγώς ηλεκτρική πρόταση. Φυσικά για το τέλος αφήσαμε την καινοτόμα φουτουριστική σχεδίαση, η οποία γίνεται το εφαλτήριο να καθιερωθεί ως σύμβολο της ενεργειακής μετάβασης, προσπαθώντας να αποσπάσει το διαβατήριο για τα «Future Classic ηλεκτρικά αυτοκίνητα».
Interni e praticità
7.1
Spese correnti
7.9
Comportamento stradale
6.8
Prestazioni
7.4
Fattore di divertimento
6.9
rapporto qualità/prezzo
6
Comfort
8.1
Che voto gli dai?3 Voti
8.7
SYN
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
Tecnologia
Luoghi
Ποιότητα κύλισης / Κατασκευής
PLEEN
Αυτονομία
Prezzo di vendita
7.2