Vivere il Movimento nelle strade
A243995 medium 1 Το νέο Audi Q5: το απόλυτα επιτυχημένο SUV, πλέον στην τρίτη γενιά του

Το νέο Audi Q5: το απόλυτα επιτυχημένο SUV, πλέον στην τρίτη γενιά του

Το νέο Audi Q5 SUV αποτελεί την τρίτη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου, προσφέροντας δυναμικό σχεδιασμό, εκτενείς επιλογές εξατομίκευσης, και ένα σύγχρονο σύστημα infotainment. Είναι το πρώτο SUV που βασίζεται στην πλατφόρμα Premium Platform Combustion (PPC), εξοπλισμένο με αποδοτικούς και εν μέρει εξηλεκτρισμένους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της AUDI AG, Gernot Döllner, το νέο αυτό μοντέλο αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στην ανανέωση της γκάμας των οχημάτων της εταιρείας, ενισχύοντας τη δέσμευση για υψηλή απόδοση και καινοτομία.

A243951 medium Το νέο Audi Q5: το απόλυτα επιτυχημένο SUV, πλέον στην τρίτη γενιά του

Il Audi Q5 SUV είναι ένα από τα πιο δημοφιλή SUV στη μεσαία κατηγορία στη Γερμανία και την Ευρώπη για περισσότερα από 15 χρόνια. Η Audi παρουσιάζει τώρα την τελευταία γενιά του best seller: το νέο Q5, το οποίο είναι ακόμα πιο σύγχρονο και δυναμικό. Είναι το πρώτο SUV που βασίζεται στην πλατφόρμα PPC και τροφοδοτείται από αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που έχουν γίνει ακόμα πιο οικονομικοί χάρη στην τεχνολογία MHEV plus. Il Q5 εντυπωσιάζει με ένα μοντέρνο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (infotainment) και την φιλοσοφία λειτουργίας του, τις εξατομικεύσιμες digital υπογραφές φωτισμού και τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. Το σπορ Audi SQ5 συμπληρώνει τη νέα γκάμα του μοντέλου στην πρεμιέρα του, ενώ στο μέλλον, θα εμπλουτιστεί με spinain ibrido Pubblicazioni.

A244055 medium Το νέο Audi Q5: το απόλυτα επιτυχημένο SUV, πλέον στην τρίτη γενιά του

Ο Gernot Döllner, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AUDI AG, βλέπει το νέο Audi Q5 SUV ως εγγύηση επιτυχίας και ανέφερε: "Il Audi Q5 είναι το πιο επιτυχημένο και σημαντικότερο SUV μοντέλο μας στη μεσαία κατηγορία για περισσότερα από 15 χρόνια. Η νέα γενιά εξελίσσει όλα τα επιτυχημένα χαρακτηριστικά του. Ως το δεύτερο μοντέλο στη νέα μας γενιά κινητήρων εσωτερικής καύσης υψηλής απόδοσης, σηματοδοτεί το επόμενο σημαντικό βήμα στην ανανέωση της γκάμας μας. Είμαι βέβαιος ότι το νέο Audi Q5, ως ένα σπορ, tuttirounder μοντέλο με δυναμική σχεδίαση SUV, θα συνεχίσει την ιστορία επιτυχίας του».

Με το νέο Q5, η Audi λανσάρει την τρίτη γενιά του επιτυχημένου μοντέλου της. Η πρώτη γενιά του μεσαίου SUV κυκλοφόρησε το 2008 και έκτοτε κυριαρχεί στη συγκεκριμένη κατηγορία για την premio μάρκα. Το νέο Audi Q5 συνεχίζει τώρα αυτή την ιστορία επιτυχίας.

A243954 medium Το νέο Audi Q5: το απόλυτα επιτυχημένο SUV, πλέον στην τρίτη γενιά του

Ως το δεύτερο μοντέλο της γκάμας, το Q5 SUV βασίζεται – όπως και τα νέα μοντέλα Audi A5 – στην Premium Platform Combustion (PPC). Η πλατφόρμα επιτρέπει στην Audi να λανσάρει εμπορικά μοντέλα με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές σε διαφορετικές κατηγορίες. Η ευελιξία της PPC επιτρέπει στην Audi να δώσει στα μελλοντικά μοντέλα έναν μοναδικό χαρακτήρα.

Il Audi Q5 θέτει νέα πρότυπα στη μεσαία κατηγορία των premium SUV: η σπορ, εστιασμένη στην τεχνολογία σχεδιαστική γλώσσα συναντά την απαράμιλλη ευελιξία και την αποδεδειγμένη πρακτικότητα για καθημερινή χρήση. Οι αποδοτικοί και ισχυροί κινητήρες με τεχνολογία MHEV plus, καθώς και οι spinain hybrid που θα ακολουθήσουν, αντιπροσωπεύουν την πορεία της Audi προς το μέλλον, ως πάροχο premium κινητικότητας. Με την ηλεκτρονική αρχιτεκτονική E³ 1.2, η Audi ενσωματώνει σύγχρονες και εγγυημένες στις μελλοντικές εξελίξεις δυνατότητες συνδεσιμότητας και ψηφιοποίησης σε όλα τα νέα μοντέλα.

Η Audi κατασκευάζει τα μοντέλα Q5 στο Μεξικό εδώ και οκτώ χρόνια, ενώ παράγει επίσης το νέο Q5 στο San José Chiapa. Η εγγύτητα στην αγορά της Βόρειας Αμερικής αποτελεί σημαντικό παράγοντα. Με αυτό το μοντέλο, η Audi ξεκινά την ανανέωση της γκάμας των SUV με κινητήρες εσωτερικής καύσης και εξηλεκτρισμένες εκδόσεις.

A243937 medium Το νέο Audi Q5: το απόλυτα επιτυχημένο SUV, πλέον στην τρίτη γενιά του

Πιο πρακτικό από ποτέ: concetto ευρυχωρίας και ευελιξίας

Η τελευταία γενιά του νέου Audi Q5 υπερέχει σε βασικά προϊοντικά χαρακτηριστικά και οι επιβάτες μπορούν να το αισθανθούν από την πρώτη κιόλας φορά που το βιώνουν. Σε συνδυασμό με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία στο εσωτερικό, το αποτέλεσμα είναι μια αίσθηση άνεσης και ευρυχωρίας, με εξαιρετικούς χώρους για το κεφάλι και τα πόδια.

Ένα ιδιαίτερα πρακτικό χαρακτηριστικό του Audi Q5 SUV είναι η πλήρως ρυθμιζόμενη πίσω σειρά καθισμάτων. Μπορεί να μετακινηθεί κατά μήκος και να ανακληθεί, αυξάνοντας έτσι τον όγκο του χώρου αποσκευών ή την άνεση για τους πίσω επιβάτες, όπως απαιτείται. Οι πίσω θέσεις φιλοξενούν άνετα τρία άτομα. Με τα πίσω καθίσματα σε πλήρη αναδίπλωση, ο όγκος αποθήκευσης αυξάνεται στα 1.473 λίτρα, ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου. Το κάλυμμα του χώρου αποσκευών μπορεί να αποθηκευτεί με ασφάλεια σε μια ειδικά σχεδιασμένη θήκη κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών, παρέχοντας ακόμη περισσότερο χώρο για τις αποσκευές.

Άλλα πρακτικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν έναν ακόμη μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κεντρικό υποβραχιόνιο, πολυάριθμους μικρότερους χώρους αποθήκευσης για γυαλιά ηλίου, κλειδιά και άλλα καθημερινά αντικείμενα, μία επαγωγική και ψυχόμενη θέση φόρτισης με ισχύ 15 Watts στην μπροστινή κεντρική κονσόλα, δύο θύρες USBC εμπρός και δύο πίσω. Προαιρετικά, οι θύρες USB εμπρός μπορούν να υποστηρίξουν αυξημένη χωρητικότητα φόρτισης έως και 60 Watt. Οι πίσω θύρες μπορούν να υποστηρίξουν φόρτιση έως και 100 Watt. Αυτό σημαίνει ότι μεγαλύτερες συσκευές όπως φορητοί υπολογιστές μπορούν να φορτίζονται με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της μετακίνησης.

A243924 medium Το νέο Audi Q5: το απόλυτα επιτυχημένο SUV, πλέον στην τρίτη γενιά του

Καθαρή και δυναμική εξωτερική σχεδίαση

Η τρίτη γενιά του Q5 είναι ακόμα πιο σπορ, προσφέροντας τέλειες αναλογίες. Η εκτεταμένη και ψηλή γραμμή των ώμων δημιουργεί μια ισχυρή σιλουέτα, συνδέει τα εμπρός με τα πίσω φωτιστικά σώματα και τονίζει το μήκος του οχήματος. Πάνω από το μαρσπιέ, η γραμμή που εκτείνεται από τους θόλους των τροχών και μέχρι τον πίσω προφυλακτήρα, δίνει στο όχημα μια δυναμική εμφάνιση ακόμα και όταν είναι ακίνητο.

Το μπροστινό τμήμα αποπνέει αυτοπεποίθηση, καθώς όλα τα καθοριστικά σχεδιαστικά στοιχεία είναι τοποθετημένα ένα επίπεδο ψηλότερα από το προηγούμενο μοντέλο. Η σπορ, φαρδιά μάσκα Telaio singolo είναι τοποθετημένη ψηλά και πλαισιώνεται από κάθετες, λειτουργικές κουρτίνες αέρα.

Το έντονα σμιλευμένο design των προβολέων δηλώνει με έμφαση τον ευέλικτο και γεμάτο αυτοπεποίθηση χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Η μεγάλη εισαγωγή αέρα κάτω από τη μάσκα Telaio singolo τονίζει την έντονη παρουσία του Q5 στο δρόμο. Τα ειδικά χαρακτηριστικά της σπορ εξωτερικής σχεδίασης S linea, όπως οι εισαγωγές αέρα σε ματ ανθρακί χρώμιο, εντυπωσιάζουν. Στο μοντέλο S, τα στοιχεία αυτά είναι σε ματ ασημί χρώμιο.

Το πίσω μέρος του Q5 SUV έχει εξαιρετικά καθαρή σχεδίαση χάρη στη μέγιστη μείωση των γραμμών. Από το πίσω παράθυρο μέχρι το κάτω άκρο της τρισδιάστατης λωρίδας φωτός, υπάρχει μια λεία επιφάνεια, που ορίζεται από τη λωρίδα φωτός με μια έντονη τομή σε όλο το πλάτος του οχήματος. Η λεία περιοχή ανάμεσα σε αυτή και τον προφυλακτήρα δίνει στο SUV μια σπορ κομψότητα. Ο διαχύτης είναι ενσωματωμένος στους ανυψωμένους προφυλακτήρες ως ξεχωριστό στοιχείο. Η θέση και το σχήμα των απολήξεων της εξάτμισης διαφοροποιείται ανάλογα με τον κινητήρα: διπλή τετράγωνη απόληξη εξάτμισης κάτω από το διαχύτη στην αριστερή πλευρά (για όλους τους πετρελαιοκινητήρες) ή ορθογώνιες απολήξεις δεξιά και αριστερά (για όλους τους βενζινοκινητήρες). Το μοντέλο S διαθέτει τέσσερις διπλές στρογγυλές απολήξεις εξάτμισης σε νέα, αιχμηρή σχεδίαση.

A243917 medium Το νέο Audi Q5: το απόλυτα επιτυχημένο SUV, πλέον στην τρίτη γενιά του

Δύο επίπεδα διαμόρφωσης και έντεκα χρώματα

Δύο εκδόσεις είναι διαθέσιμες στην ελληνική αγορά: avanzato e S line. Επιπλέον, διατίθεται το μοντέλο SQ5. Η S linea e il SQ5 διαφοροποιούνται με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα σε σχήμα L, με τον διαχύτη στο πίσω μέρος και με το διαθέσιμο “Nero exterior pacchetto".

Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε έντεκα χρώματα αμαξώματος, συμπεριλαμβανομένων του απλού, μη μεταλλικού χρώματος Λευκό Arkona, των μεταλλικών Λευκό Glacier, Μαύρο Mythos, Ασημί Floret, Μπλε Navarra, Κόκκινο Grenadine, Πράσινο District και του νέου μεταλλικού χρώματος Γκρι Tambora . Τα μεταλλικά χρώματα Μπλε Ultra , το νέο Χρυσό Sakhir και το περλέ Γκρι Daytona είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στο επίπεδο εξοπλισμού S linea ή στο SQ5. Επίσης διαθέσιμα είναι τα εξατομικευμένα, ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας χρώματα Audi Exclusive.

Η γκάμα του μοντέλου εφοδιάζεται με ζάντες αλουμινίου 18 έως 21 ίντσες.

A243943 medium Το νέο Audi Q5: το απόλυτα επιτυχημένο SUV, πλέον στην τρίτη γενιά του

Καθαρές γραμμές και φιλόξενη ατμόσφαιρα: η σχεδίαση του εσωτερικού

Η σχεδίαση του εσωτερικού του νέου Audi Q5 SUV βασίζεται στα τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Audi για το εσωτερικό, με πρώτο την «ανθρωποκεντρική σχεδίαση» και τον σταθερό προσανατολισμό στις ανάγκες των χρηστών.

Η «οπτική καθαρότητα» με σαφή διάταξη του εσωτερικού αποτελεί το δεύτερο βασικό χαρακτηριστικό. Η λειτουργικότητα και η αισθητική συνδυάζονται μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Αυτή η ξεκάθαρη σχεδιαστική προσέγγιση είναι εμφανής στην οριζόντια δομή του πίνακα ελέγχου που είναι κατασκευασμένος από υψηλής ποιότητας υλικά, εκτείνεται σε όλο το πλάτος του pozzetto, και αποτελεί τη βάση για το “Digital Stage“. Η συνεπής σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας και των θυρών συμπληρώνει την εικόνα του εσωτερικού: οι λεπτομέρειες σε εμφάνιση αλουμινίου, σχήμα C και ψηλά τοποθετημένη διάταξη τονίζουν τη στιβαρή και σπορ SUV φιλοσοφία του Audi Q5.

Το “Digital Stage“, μία ψηφιακή σκηνή εμπρός από τον οδηγό και τον συνοδηγό, αποτελεί το κεντρικό στοιχείο του εσωτερικού. Η λεπτή, κυρτή πανοραμική οθόνη Audi MMI τεχνολογίας OLED φιλοξενεί το Audi Virtual Cockpit 11,9 ιντσών και την οθόνη αφής MMI 14,5 ιντσών. Η καθαρή, οριζόντια διάταξη της οθόνης Audi MMI ενσωματώνεται απόλυτα στο εσωτερικό.

Ειδικά για τον συνοδηγό, διατίθεται η MMI οθόνη συνοδηγού 10,9 ιντσών. Χάρη στην τεχνολογία Active Privacy Mode, οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα infotainment χωρίς να αποσπάται η οπτική προσοχή του οδηγού. Ταυτόχρονα, προσφέρει τη δυνατότητα υποστήριξης του οδηγού στην πλοήγηση, για παράδειγμα.

Το “Design με γνώμονα τα υλικά” προσφέρει στο νέο Audi Q5 γενναιόδωρη αίσθηση ευρυχωρίας με υψηλό επίπεδο άνεσης. Η αρχιτεκτονική Softwrap, δημιουργεί μια οικεία, ζεστή ατμόσφαιρα. Αυτή η φιλοσοφία σχεδιασμού με γνώμονα την ποιότητα και την εμφάνιση των υλικών προσφέρει επίσης τη δυνατότητα εξατομίκευσης του εσωτερικού σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις.

Η επιλογή των υλικών γίνεται με γνώμονα τη λειτουργικότητα και τη διαφοροποίηση ανάλογα με τις ανάγκες στο εσωτερικό. Οι περιοχές που προσανατολίζονται στην άνεση τονίζονται με γενναιόδωρες επιφάνειες και απαλά υλικά ενώ στα χειριστήρια που είναι σχεδιασμένα με ακρίβεια υπάρχει η επιλογή φινιρίσματος σε υψηλής ποιότητας μαύρο γυαλιστερό.

Βιώσιμα υλικά χρησιμοποιούνται στα καθίσματα, σε στοιχεία της αρχιτεκτονικής soft wrap, στους εξωτερικούς καθρέφτες και το υποβραχιόνιο. Η υφασμάτινη επένδυση καθισμάτων Caskade θυμίζει φυσικά υλικά, όπως το μαλλί και δεν έχει τύχει επιπλέον βαφής. Είναι φτιαγμένη από ανακυκλωμένα υλικά όπως στριφώματα και ανακυκλωμένο πολυεστέρα. A ύφασμα Impressum, αποτελείται εν μέρει από ανακυκλωμένες πλαστικές ίνες. Η επένδυση Dinamica έχει αίσθηση σουέντ, αλλά σχεδόν κατά το ήμισυ είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, μία από τις πηγές του οποίου είναι τα υπολείμματα υφασμάτων.

A243978 medium Το νέο Audi Q5: το απόλυτα επιτυχημένο SUV, πλέον στην τρίτη γενιά του

Δυναμικό διαδραστικό φως

Η καθαρή εσωτερική σχεδίαση του Q5 SUV τονίζεται επίσης στο σκοτάδι. Το φως περιγράμματος στο ταμπλό και τις πόρτες τονίζει το πλάτος του εσωτερικού, ενώ το έμμεσο φως κάτω από την κυρτή πανοραμική οθόνη Audi MMI και την κεντρική κονσόλα δημιουργεί ένα οπτικό αιωρούμενο εφέ.

Τα υψηλής ποιότητας υλικά στις πόρτες φωτίζονται με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Σε αυτό προστίθεται το δυναμικό διαδραστικό φως (IAL), μία φωτεινή λωρίδα LED η οποία εκτείνεται σε όλο το πλάτος του εσωτερικού και υποστηρίζει την αλληλεπίδραση των επιβατών με το όχημα. A δυναμικό διαδραστικό φως χαρίζει εντυπωσιακή εμφάνιση και προσφέρει, για παράδειγμα, λειτουργία καλωσορίσματος ή υποδεικνύει αν το όχημα είναι κλειδωμένο. Από την άλλη, παρέχει υποστήριξη όσον αφορά την ασφάλεια: για παράδειγμα, οπτικοποιούνται τα δυναμικά φλας στο Virtual Cockpit. Το δυναμικό διαδραστικό φως αποτελεί μέρος του πακέτου εσωτερικού ατμοσφαιρικού φωτισμού Ambient lighting package plus.

A243922 medium Το νέο Audi Q5: το απόλυτα επιτυχημένο SUV, πλέον στην τρίτη γενιά του

Αεροδυναμική και αεροακουστική

Η αεροδυναμική και η αεροακουστική του νέου Audi Q5 SUV έχουν βελτιστοποιηθεί. Το επενδυμένο στο κάτω μέρος αμάξωμα και τα αεροδυναμικά σχεδιασμένα εμπρός και πίσω τμήματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην αεροδυναμική. Αεροκουρτίνες χρησιμοποιούνται για να διοχετεύουν τη ροή του αέρα και να την κατευθύνουν πέρα από τους θόλους των τροχών, έτσι ώστε να ρέει γύρω από τους μπροστινούς τροχούς και τα πλαϊνά του οχήματος με όσο το δυνατόν λιγότερες αναταράξεις.

Επιπλέον, η ροή αέρα κατευθύνεται γύρω από τους μπροστινούς τροχούς από τους εκτροπείς αέρα. Το εκτεταμένα καλυμμένο κάτω μέρος του αμαξώματος καθοδηγεί τη ροή του αέρα κάτω από το όχημα με μειωμένο στροβιλισμό. Τα πλαϊνά Aero πάνελ στο πίσω μέρος του οχήματος εξασφαλίζουν σαφή διαχωρισμό του αέρα, ο οποίος κατευθύνεται πάνω από το αμάξωμα. Σε αυτό συμβάλλει και η αεροτομή οροφής. Οι καθρέφτες έχουν επίσης βελτιστοποιηθεί αεροδυναμικά.

Η αεροακουστική του νέου Q5 SUV είναι επίσης υψηλών προδιαγραφών. Το παρμπρίζ είναι στάνταρ εξοπλισμένο με ακουστικά τζάμια. Για περαιτέρω βελτίωση της οδηγικής άνεσης, τα μπροστινά πλαϊνά παράθυρα διατίθενται επίσης προαιρετικά με ακουστικά τζάμια.

A243939 medium Το νέο Audi Q5: το απόλυτα επιτυχημένο SUV, πλέον στην τρίτη γενιά του

Εντυπωσιακό τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα: η σχεδίαση φωτισμού

Με το νέο Audi Q5 SUV, η Audi όχι μόνο υπογραμμίζει τον ηγετικό της ρόλο στη σχεδίαση και την τεχνολογία φωτισμού, αλλά προχωρά και ένα βήμα παραπέρα. Τα πίσω φώτα έχουν τρισδιάστατη σχεδίαση, συνδυάζοντας θεαματικά τον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο σε συνδυασμό με τη φωτεινή λωρίδα, η οποία εκτείνεται σε όλο το πλάτος του οχήματος. Στο πίσω μέρος, τα εντυπωσιακά σχεδιασμένα ψηφιακά φώτα OLED δεύτερης γενιάς και το τρίτο φως προβολής στην αεροτομή πάνω από το πίσω παρμπρίζ, που χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, προσφέρουν αυξημένη ασφάλεια. Το φως αυτό προβάλλει ένα γραφικό στην περιοχή του πίσω παρμπρίζ, διευρύνοντας έτσι την περιοχή των φώτων φρένων. Είναι επίσης ενσωματωμένο στη λειτουργία Coming Home, Leaving Home κατά το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα του οχήματος.

A243966 medium Το νέο Audi Q5: το απόλυτα επιτυχημένο SUV, πλέον στην τρίτη γενιά του

Στην περίπτωση των ψηφιακών πίσω φώτων OLED δεύτερης γενιάς, τα έξι ψηφιακά πάνελ OLED με συνολικά 266 τμήματα δημιουργούν μια νέα εικόνα πολλές φορές το δευτερόλεπτο χρησιμοποιώντας έναν ειδικά αναπτυγμένο αλγόριθμο. Αυτή η συμβίωση μεταξύ της σχεδίασης φωτισμού και της νέας τεχνολογίας κάνει το φως στο νέο Q5 να φαίνεται πιο ζωντανό και πιο ευφυές από ποτέ.

Η ενεργή digital υπογραφή φωτισμού σηματοδοτεί επίσης το μέλλον της τεχνολογίας φωτισμού Audi. Στο μπροστινό μέρος, η ενεργή digital υπογραφή φωτισμού δημιουργείται από την αλληλεπίδραση του αλγορίθμου με δεκαπέντε τμήματα που αυξομειώνουν ένταση πάνω-κάτω. Τα μεμονωμένα τμήματα φωτός αλληλεπιδρούν με τέτοιο τρόπο ώστε η συνολική εμφάνιση της υπογραφής φωτισμού να μην ποικίλλει ως προς την ένταση του φωτός.

A243921 medium Το νέο Audi Q5: το απόλυτα επιτυχημένο SUV, πλέον στην τρίτη γενιά του«Στο Audi Q5, σχεδιάσαμε όχι μόνο το σχήμα του φωτός σε ένα όχημα γραμμής παραγωγής, αλλά ολόκληρη την κίνησή του. Χάρη στην τέλεια συμβίωση μεταξύ του σχεδιασμού φωτισμού και της νέας τεχνολογίας, το φως του Q5 φαίνεται πιο ζωντανό και πιο ευφυές από ποτέ. Δώσαμε στην υπογραφή φωτισμού τη δική της προσωπικότητα και στον ψηφιακό κόσμο τη δική του αισθητική ταυτόχρονα. Με την ενεργή digital υπογραφή φωτισμού, το νέο Q5 συνεχίζει μια εποχή μοναδικής σχεδίασης και αισθητικής που μπορεί κανείς να βρει μόνο στην Audi." εξήγησε ο César Muntada, Testa Lighting Design.

Με τα ψηφιακά πίσω φώτα OLED 2.0, το Q5 ανεβάζει τη σχεδίαση φωτισμού, το εύρος λειτουργιών και συνεπώς την ασφάλεια στην κατηγορία του σε ένα νέο επίπεδο. Tα ψηφιακά πίσω φώτα OLED δεύτερης γενιάς μπορούν να επικοινωνούν με το άμεσο περιβάλλον του οχήματος (Auto2X) με στοχευμένο τρόπο. Η ανίχνευση προσέγγισης, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2020, επεκτάθηκε στο νέο Q5 για να συμπεριλάβει το φως επικοινωνίας (Communication luce) που προειδοποιεί τους άλλους χρήστες του δρόμου για ατυχήματα και βλάβες. Σε κρίσιμες καταστάσεις οδήγησης ή κυκλοφορίας, ενεργοποιούνται στα πίσω ψηφιακά φώτα OLED μοτίβα με ενσωματωμένα προειδοποιητικά σύμβολα.

Η τεχνολογία φωτισμού θέτει επίσης νέα πρότυπα όσον αφορά την εξατομίκευση. Με – ανάλογα με τον εξοπλισμό – έως και οκτώ επιλογές digital μοτίβων φωτισμού στα φώτα ημέρας των προβολέων Matrix LED και στα ψηφιακά πίσω φώτα OLED 2.0, οι οδηγοί μπορούν να εξατομικεύσουν το Q5 τους με έναν εντελώς νέο τρόπο. Ένα ειδικά σχεδιασμένο μοτίβο Coming Home,Leaving Home είναι διαθέσιμο για κάθε digital υπογραφή φωτισμού κατά το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα του οχήματος.

A243901 medium Το νέο Audi Q5: το απόλυτα επιτυχημένο SUV, πλέον στην τρίτη γενιά του

Υπερσύγχρονοι κινητήρες εσωτερικής καύσης τεχνολογίας MHEV plus

Il nuovo Audi Q5 βασίζεται στην πλατφόρμα PPC (Premium Platform Combustion), μια αρχιτεκτονική πλατφόρμας για συμβατικά από άποψη ενέργειας κίνησης οχήματα με διαμήκεις εγκατεστημένους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Όλες οι εκδόσεις της γκάμας Q5 κατά το λανσάρισμα στην αγορά εφοδιάζονται με την εξαιρετικά αποδοτική τεχνολογία MHEV plus.

Το νέο σύστημα MHEV plus με ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, μειώνει τις εκπομπές CO2 και ταυτόχρονα αυξάνει την απόδοση και την οδηγική άνεση. Οι αμιγώς ηλεκτρικοί ελιγμοί και το παρκάρισμα είναι επίσης δυνατοί σε κάποιο βαθμό. Η γεννήτρια του κινητήριου συστήματος παράγει πρόσθετη ροπή κίνησης έως και 230 Nm και έως 18 kW (24 hp) ισχύος. Το σύστημα 48 Volt επιτρέπει επίσης τη χρήση ηλεκτρικού συμπιεστή κλιματισμού. Αυτό προσφέρει το πλεονέκτημα ότι ακόμα και όταν ο κινητήρας είναι σβηστός – για παράδειγμα σε ελεύθερο τροχασμό ή σε κόκκινο φανάρι κυκλοφορίας – το σύστημα κλιματισμού συνεχίζει να λειτουργεί σε πλήρη ισχύ και διατηρεί το εσωτερικό σε άνετη θερμοκρασία.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου των οχημάτων τεχνολογίας MHEV plus βασίζεται στη χημεία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) και έχει χωρητικότητα 1,7 kWh. Τα κύρια καθήκοντα της γεννήτριας εκκίνησης με ιμάντα είναι η εκκίνηση του κινητήρα και η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην μπαταρία.

Η νέα γεννήτρια του κινητήριου συστήματος (PTG) επιτρέπει την ηλεκτρική οδήγηση και συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Κατά την επιβράδυνση, η γεννήτρια του κινητήριου συστήματος (TSG) τροφοδοτεί έως και 25 kW ενέργειας πίσω στην μπαταρία (ανάκτηση). Η PPC δίνει τη δυνατότητα σταδιακού εξηλεκτρισμού με τη μορφή ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Αργότερα θα είναι διαθέσιμα στο νέο Audi Q5 και spinain hybrid κινητήρια σύνολα με μεγάλη μπαταρία και δυνατότητα εξωτερικής φόρτισης.

A243964 medium Το νέο Audi Q5: το απόλυτα επιτυχημένο SUV, πλέον στην τρίτη γενιά του

Τρεις κινητήρες στο λανσάρισμα στην αγορά

Στο λανσάρισμα του νέου Audi Q5 SUV στην ελληνική αγορά, θα είναι διαθέσιμοι τρεις κινητήρες, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα συστήματα κίνησης. Κατά την κυκλοφορία στην αγορά, όλες οι εκδόσεις εφοδιάζονται με τεχνολογία MHEV plus, η οποία μπορεί να παρέχει έως και 18 kW (24 PS) πρόσθετης ισχύος για μικρά χρονικά διαστήματα. Όλες οι εκδόσεις διατίθενται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic 7 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης quattro.

Ο 2.0 TFSI κινητήρας αποδίδει 150 kW (204 PS), με μέγιστη ροπή 340 Nm (Μικτή κατανάλωση – WLTP: 7,6-6,8 lt/100km / Εκπομπές ρύπων CO₂ συνδυασμένος κύκλος – WLTP: 174 – 154 g/km).

Ο 2.0 TDI generazione EA288 evo αποδίδει 150 kW(204 PS) και 400 Nm ροπής (Μικτή κατανάλωση – WLTP: 6,6-5,9 lt/100km / Εκπομπές ρύπων CO₂ συνδυασμένος κύκλος – WLTP : 174 – 154 g/km).

A nuovo Audi SQ5 τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας κατά την κυκλοφορία στην αγορά. Ο V6 TFSI με κυβισμό τριών λίτρων είναι ισχύος 270 kW (367 PS) και έχει μέγιστη ροπή 550 Nm (Μικτή κατανάλωση – WLTP: 8,6-8,0 lt/100km / Εκπομπές ρύπων CO₂ συνδυασμένος κύκλος – WLTP : 196 – 182 g/km).

A243963 medium Το νέο Audi Q5: το απόλυτα επιτυχημένο SUV, πλέον στην τρίτη γενιά του

Ακριβής χειρισμός και άνεση

Το νέο Audi Q5 SUV προσφέρει οδηγικά χαρακτηριστικά που αντανακλούν το χαρακτήρα της μάρκας, με απόλυτη ισορροπία στη συμπεριφορά οδήγησης, ενώ επιτυγχάνει αξιοσημείωτη αύξηση της άνεσης χάρη στη βελτιστοποιημένη ρύθμιση της ανάρτησης και του συστήματος διεύθυνσης. Βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής με δυναμικά ρυθμισμένη ανάρτηση από χάλυβα στο βασικό εξοπλισμό. Εναλλακτικά, διατίθεται σπορ ανάρτηση (βασικός εξοπλισμός στο Audi SQ5). Η ανάρτηση με ελατήρια χάλυβα, σε συνδυασμό με αμορτισέρ προσαρμοζόμενης απόσβεσης (FSDFrequency Selective Damping) και έναν πιο ευέλικτο εμπρός άξονα, χαρίζουν στο Q5 κορυφαία επίπεδα άνεσης και πρόσφυσης, αυξημένα δυναμικά χαρακτηριστικά και ασφάλεια καθώς και μείωση των διαμηκών και πλευρικών δυνάμεων στους τροχούς. Τα αμορτισέρ προσαρμοζόμενης απόσβεσης μειώνουν τις δυνάμεις απόσβεσης, ιδιαίτερα σε υψηλές συχνότητες – για παράδειγμα σε λιθόστρωτα – και διατηρούν υψηλές δυνάμεις απόσβεσης σε χαμηλές συχνότητες, όπως αυτές που εμφανίζονται κατά την αλλαγή λωρίδας ή τις στροφές. Με την προσαρμοζόμενη πνευματική ανάρτηση (Adattivo aria suspension), το ύψος της ανάρτησης ρυθμίζεται αναλόγως των εκάστοτε απαιτήσεων. Το νέο Q5, προσφέρει αισθητά βελτιωμένα χαρακτηριστικά άνεσης και σπορ λειτουργίας και φέρει στο βασικό εξοπλισμό βελτιωμένο προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης.

A243971 medium Το νέο Audi Q5: το απόλυτα επιτυχημένο SUV, πλέον στην τρίτη γενιά του

Η τελευταία γενιά συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης

Η Audi παρέχει μια μεγάλη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης στο νέο Q5, των οποίων οι λειτουργίες βελτιώνουν σημαντικά την καθημερινή ζωή και την οδική ασφάλεια για όλους τους χρήστες του δρόμου. Το Αυτόματο Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης με ένδειξη απόστασης (Park Assist plus), il Adattivo Cruise Control και ο Περιοριστής Ταχύτητας, το Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), και το Προηγμένο Σύστημα Παρακολούθησης Κόπωσης Οδηγού περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό. Το Active Front Assist συνδυάζει τέσσερις λειτουργίες υποστήριξης: Υποβοήθηση Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης εμπρός (Front Emergenza Freno Assist), Υποβοήθηση Αποφυγής (Evasion Assist), Υποβοήθηση Στροφής (Turn Assist) και Σύστημα Επιτήρησης Εμπρόσθιου Χώρου & Προειδοποίησης Οδηγού σε διασταυρώσεις με λειτουργία αυτόματης πέδησης (Front Croce Traffico Assist).

Πρόσθετα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης διατίθενται στον προαιρετικό εξοπλισμό. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, το σύστημα Adaptive Driving Assistant plus, το οποίο χρησιμοποιεί δεδομένα χαρτών υψηλής ανάλυσης και swarm data από άλλα οχήματα που υπολογίζονται στο cloud για τη βελτιστοποίηση της αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας και την υποβοήθηση με την επιτάχυνση, τη διατήρηση της ταχύτητας και της απόστασης καθώς και την καθοδήγηση στη λωρίδα.

A243980 medium Το νέο Audi Q5: το απόλυτα επιτυχημένο SUV, πλέον στην τρίτη γενιά του

Concetto προβολής οθόνης και λειτουργίας

Η γκάμα του νέου Audi Q5 έχει ένα πλήρως δικτυωμένο ψηφιακό εσωτερικό που βασίζεται στη νέα ηλεκτρονική αρχιτεκτονική. Με την πανοραμική οθόνη Audi MMI e il MMI οθόνη συνοδηγού, το Digital Stage αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του εσωτερικού. Αυτό περιλαμβάνει επίσης την τεχνολογία Active Privacy Mode a MMI οθόνη συνοδηγού 10,9 ιντσών που αποτρέπει την απόσπαση της προσοχής του οδηγού εμφανίζοντας τα περιεχόμενα της οθόνης μόνο στον συνοδηγό. Μόνο μια μαύρη οθόνη είναι ορατή στον οδηγό.

Ο εκπαιδευόμενος φωνητικός βοηθός, Audi assistant, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο πολλών λειτουργιών του οχήματος. Ο ψηφιακός βοηθός με υποστήριξη τεχνητής νοημοσύνης (AI) είναι ενσωματωμένος στο όχημα και απεικονίζεται για πρώτη φορά από ένα avatar στην κεντρική οθόνη αφής του MMI e in Headsu Display. Ένα εικονίδιο στον πίνακα οργάνων δείχνει την κατάσταση του Audi assistant.

A243941 medium Το νέο Audi Q5: το απόλυτα επιτυχημένο SUV, πλέον στην τρίτη γενιά του

Έξυπνο σύστημα infotainment

Il sistema infotainment di Audi Q5 SUV χρησιμοποιεί το Android Automotive OS ως λειτουργικό του σύστημα. Το περιεχόμενο ενημερώνεται μέσω viailaria ενημερώσεων. Επομένως, οι πιο πρόσφατες υπηρεσίες Audi connect είναι πάντα ενημερωμένες. Εφαρμογές όπως το YouTube είναι διαθέσιμες μέσω του καταστήματος για εφαρμογές τρίτων, το οποίο είναι ενσωματωμένο απευθείας στο MMI και δεν απαιτεί τη χρήση smartphone.

Η καρδιά του συστήματος ήχου Bang & Olufsen Premium αποτελεί ένα εξαιρετικά αποδοτικός ενισχυτής που τροφοδοτεί 16 ηχεία με ισχύ 685 watt. Τα ηχεία στις κολόνες A και και τα ηχεία μεσαίων συχνοτήτων παράγουν έναν ασύγκριτο 3D surround ήχο. Η τεχνολογία “Symphoria” που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Fraunhofer συμβάλλει σημαντικά σε αυτό. Προσθέτει διαστάσεις ήχου που είναι απαραίτητες για ένα φυσικό άκουσμα ήχου: πλάτος, βάθος και ύψος. Αυτό δημιουργεί μια αίσθηση ευρυχωρίας στο αυτοκίνητο.

Σε σύγκριση με το ηχοσύστημα Audi Sound Sistema, il Bang & Olufsen Premium SoundSistema λειτουργεί με Αντιστάθμιση Θορύβου Οχήματος (VNC), η οποία αντισταθμίζει τον εσωτερικό θόρυβο. Οι πελάτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να επεκτείνουν την ηχητική τους εμπειρία ανά πάσα στιγμή με χαρακτηριστικά που μπορούν να προστεθούν μέσω Functions a Demand (FoD).

A243938 medium Το νέο Audi Q5: το απόλυτα επιτυχημένο SUV, πλέον στην τρίτη γενιά του

Εξατομικευμένη διαμόρφωση: Ηeadup Display

Il Audi Q5 διατίθεται προαιρετικά με ρυθμιζόμενο Headup Display (HUD). Το HUD εμφανίζει με σαφήνεια και συνοπτικά ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών, όπως ταχύτητα, συστήματα υποβοήθησης, οδηγίες πλοήγησης ή δεδομένα πολυμέσων.

Στο νέο Audi Q5, οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν μέσω του HUD τις λειτουργίες του οχήματος και του infotainment. Τα χειριστήρια επιτρέπουν επίσης την κύλιση σε λίστες με απευθείας επιλογή μέσω των πλήκτρων στο τιμόνι – για πρώτη φορά.

Αυτό διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους οδηγούς να επιλέγουν πρόσφατους προορισμούς χωρίς να παίρνουν τα μάτια τους από το δρόμο. Οι εισερχόμενες κλήσεις μπορούν επίσης να εμφανίζονται στo Headup Display και να απαντώνται απευθείας από τον οδηγό χρησιμοποιώντας το πλήκτρο στο τιμόνι. Επιπρόσθετα, τα αντίστοιχα μενού στο HUD εμφανίζουν τις τελευταίες κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν. Αυτό διευκολύνει πολύ την επιλογή συχνών επαναλαμβανόμενων κλήσεων. Τα Media ελέγχονται επίσης μέσω του HUD: στη λειτουργία ψυχαγωγίας, οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν τον αγαπημένο τους ραδιοφωνικό σταθμό ή podcast, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας τη λίστα ελέγχου.

A243970 medium Το νέο Audi Q5: το απόλυτα επιτυχημένο SUV, πλέον στην τρίτη γενιά του

Κυκλοφορία στην αγορά

Le notizie Audi Q5 SUV e Audi SQ5 SUV θα λανσαριστούν στη Γερμανία, στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το πρώτο τρίμηνο του 2025. Τα νέα Audi Q5 SUV e Audi SQ5 SUV θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία στην ελληνική αγορά από τον Οκτώβριο του 2024.

A243993 medium 1 Το νέο Audi Q5: το απόλυτα επιτυχημένο SUV, πλέον στην τρίτη γενιά τουΗ Audi αντιλαμβάνεται τις συνολικά μηδενικές εκπομπές CO2 ως μια κατάσταση στην οποία, μετά την εξάντληση άλλων πιθανών μέτρων μείωσης, η εταιρεία αντισταθμίζει τον άνθρακα που εκπέμπεται από τα προϊόντα ή τις δραστηριότητες της Audi ή/και τις εκπομπές άνθρακα που επί του παρόντος δεν μπορούν να αποφευχθούν στην αλυσίδα εφοδιασμού, την κατασκευή και ανακύκλωση οχημάτων Audi μέσω εθελοντικών έργων αντιστάθμισης που πραγματοποιούνται παγκοσμίως. Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπομπές άνθρακα που παράγονται κατά το στάδιο χρήσης ενός οχήματος, δηλαδή από τη στιγμή που παραδίδεται στον πελάτη, δεν λαμβάνονται υπόψη.

Τιμές κατανάλωσης και εκπομπών των μοντέλων που αναφέρονται¨

Audi Q5 TFSI quattro 204 HP
Μικτή κατανάλωση –
WLTP: 7,6-6,8 lt/100km
Emissioni di sostanze inquinanti
CO₂ συνδυασμένος κύκλος – WLTP: 174 – 154 g/km

Audi Q5 TDI quattro 204 HP
Μικτή consumo – WLTP: 6,6-5,9 lt/100km

Emissioni di sostanze inquinanti CO₂ συνδυασμένος κύκλος – WLTP: 174 – 154 g/km

Audi SQ5 367 HP
Μικτή consumo – WLTP: 8,6-8,0 lt/100km

Emissioni di sostanze inquinanti CO₂ συνδυασμένος κύκλος – WLTP: 196 – 182 g/km

Audi Q5

Audi SQ5