MINI

Η MINI στην IAA Mobility 2021

Η MINI παρουσιάζεται ως μία μάρκα προσανατολισμένη στο μέλλον, πρωτοπόρος, με μία ξεχωριστή σχεδιαστική φιλοσοφία που δημιουργεί θετικά ερεθίσματα, συνδυάζει τη βιωσιμότητα με συναισθήματα και τοποθετεί τον άνθρωπο στην καρδιά της προϊοντικής εξέλιξης

MINI

Αστική κινητικότητα, βιωσιμότητα, πολυπολιτισμικότητα και εξατομίκευση βρίσκονται στο επίκεντρο του διαλόγου με οραματιστές και με την κοινότητα σε πολυάριθμες τοποθεσίες στην περιοχή του Μονάχου. Το MINI Brand Hub στο MINI Pavilion στην πλατεία Lenbachplatz θα είναι “ο ιδανικός προορισμός” στην IAA 2021. Αστική κινητικότητα και βιωσιμότητα είναι τα κεντρικά θέματα της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου (IAA) 2021, που φέτος πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο Μόναχο, στην έδρα του BMW Group. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και συζητήσεις σχετικά με το μέλλον των ατομικών μεταφορών και της συνύπαρξης στα αστικά κέντρα. Η MINI εμπλουτίζει αυτό το διάλογο στην IAA Mobility 2021 με καινοτομίες και οράματα για διασκεδαστική οδήγηση μηδενικών ρύπων, συνεπή διατήρηση πόρων, εξατομίκευση και συναισθηματικά δυναμικές εμπειρίες. Το μότο #BIGLOVE που επέλεξε η MINI αναφέρεται τόσο στην προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος όσο και στις διαπροσωπικές επαφές. Με αυτό τον τρόπο, η ανάληψη ευθύνης για τα φυσικά θεμέλια της ζωής συναντά την πολυπολιτισμική και χωρίς διακρίσεις συνεργασία στην παγκόσμια κοινότητα MINI.

 

Στην IAA Mobility 2021, η MINI θα επιδιώξει διάλογο με το κοινό σε διάφορες μορφές και σε αρκετές τοποθεσίες της Βαυαρικής πρωτεύουσας. Στο Summit, στο εκθεσιακό κέντρο του Μονάχου, κύρια θέματα θα είναι ο εξηλεκτρισμός και η εξατομίκευση. Το “Open Space” στην Max-Joseph-Platz στο κέντρο της πόλης θα αποτελέσει τη σκηνή όπου θα παρουσιαστούν νέες φιλοσοφίες αστικής κινητικότητας. Όπως το MINI Brand Hub, έτσι και το MINI Pavilion στην Lenbachplatz θα είναι όαση έμπνευσης και ένας χώρος  συνάντησης σε χαλαρή ατμόσφαιρα. Στο BMW Welt εκτίθεται τώρα ολόκληρη η γκάμα μοντέλων της Βρετανικής πολυτελούς μάρκας.

 

Οι διάφορες τοποθεσίες της IAA Mobility 2021 θα συνδέονται μέσω του Blue Lane, που θα διασχίζει την πόλη και θα προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαμβάνουν διασκεδαστική οδήγηση μηδενικών ρύπων με το MINI Cooper SE. Μία online streaming υπηρεσία θα μεταδίδει τα σημαντικότερα γεγονότα της IAA Mobility 2021 ψηφιακά σε ολόκληρο τον κόσμο, είτε live ή μαγνητοσκοπημένα.

 

 

Το Summit στο εκθεσιακό κέντρο

MINI

Το εκθεσιακό κέντρο του Μονάχου είναι ο χώρος για το λεγόμενο Summit, όπου παραδοσιακές εκθεσιακές δραστηριότητες συνδυάζονται με νέες μορφές επικοινωνίας. Η MINI θα δώσει το παρών τις εκθεσιακές αίθουσες με έμφαση στην ηλεκτρική διασκεδαστική οδήγηση. Από τα πιο ενδιαφέροντα εκθέματα θα είναι το MINI Electric Pacesetter εμπνευσμένο από την JCW. Ευέλικτο και αμιγώς ηλεκτροκίνητο, το αυτοκίνητο πρόσφατα απέδειξε έξοχα τις ικανότητές του στα σιρκουί στενών δρόμων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula E (ABB FIA Formula E World Championship). Επιπλέον, το περίπτερο της έκθεσης, το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες μία διαδραστική εμπειρία και σχεδιαστικά θυμίζει βιομηχανικό σκηνικό σε κέντρο πόλης, προσφέρει μία επισκόπηση με την ιστορία της μάρκας, την τρέχουσα γκάμα μοντέλων με εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης και τα οράματα για το μέλλον της αστικής κινητικότητας.

 

Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE και το plug-in υβριδικό MINI Cooper SE Countryman ALL4 θα βρίσκονται ανάμεσα στα εκθέματα. Χάρη στη δημοτικότητα αυτών των δύο μοντέλων, το πρώτο εξάμηνο του 2021 πάνω από 15% σε όλο τον κόσμο, και στη Γερμανία μέχρι το 30%, όλων των οχημάτων MINI που πωλήθηκαν είναι ήδη εξηλεκτρισμένα. Θέλοντας να αναδείξει τον ευέλικτο χαρακτήρα του και να ξυπνήσει την επιθυμία για ταξίδια στην εξοχή, το MINI Cooper SE Countryman ALL4 παρουσιάζεται στο Summit με σκηνή οροφής του Ιταλού κατασκευαστή Autohome, πλήρως εναρμονισμένη με τη σχεδίαση MINI.

 

Επιπλέον, η τελευταία MINI Lifestyle Collection, η ψηφιακή υπηρεσία MINI Sharing που βασίζεται σε smartphone και η νέα έκδοση του MINI App θα είναι μεταξύ των εκθεμάτων στο Summit. Η universal ψηφιακή διεπαφή μεταξύ του MINI και του οδηγού του προσφέρει νέες λειτουργίες για άνετη πλοήγηση και χρήσιμη υποστήριξη φόρτισης για plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα. Το MINI Vision Urbanaut θα βρίσκεται επίσης εκεί στο πλαίσιο μιας ψηφιακής παρουσίασης. Μία ακόμα ματιά στο μέλλον της κινητικότητας και της συνύπαρξης σε αστικές περιοχές προσφέρει το πρόγραμμα URBAN-X, ένας επιταχυντής για τεχνολογικές start-ups που ιδρύθηκε από την MINI, των οποίων οι ιδέες και τα projects θα παρουσιαστούν επίσης στο Summit.

 

 

Open Space στο κέντρο της πόλης

MINI

Το φυσικό μοντέλο του MINI Vision Urbanaut θα εκτίθεται στο Open Space στην Max-Joseph-Platz σε μικρή απόσταση από την Κρατική Όπερα και το Εθνικό Θέατρο του Μονάχου, το Residenztheater. Εκεί, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερώνονται για τις τρέχουσες καινοτομίες και πρωτοποριακές φιλοσοφίες σχετικά με τη βιώσιμη κινητικότητα και να συζητούν ιδέες και στρατηγικές για τα αστικά μέσα μεταφοράς του αύριο με ειδικούς. Ο διάλογος μεταξύ των εκθετών και του κοινού είναι από τις κύριες καινοτομίες της IAA το 2021. Το MINI Vision Urbanaut θα αποτελέσει επίσης θέμα συζήτησης. Η μελέτη, την οποία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά ως φυσικό όχημα στο MINI Urban Hub, ενσαρκώνει το μέλλον της βιώσιμης σχεδίασης και μία νέα ερμηνεία της παραδοσιακής ‘έξυπνης χρήσης χώρου της μάρκας’. Το αμιγώς ηλεκτρικό παραδοσιακό όχημα όχι μόνο μεταφέρει την ελευθερία της ατομικής κινητικότητας, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χώρος χαλάρωσης ή συνάντησης για ανταλλαγή ιδεών με φίλους.

 

 

MINI Pavilion στην Lenbachplatz

MINI

Το MINI Pavilion στην Lenbachplatz θα αποτελεί έναν ελκυστικό τόπο συνάντησης στην καρδιά της πόλης και θα γίνει ο απόλυτος προορισμός κατά τη διάρκεια της IAA Mobility 2021. Εκεί, η έμφαση δεν δίδεται μόνο στα αυτοκίνητα, αλλά στη γενικότερη νοοτροπία της μάρκας, που εκφράζεται με το μότο #BIGLOVE. Εκθέσεις, παρουσιάσεις και συζητήσεις καθώς και ένα ποικίλο ψυχαγωγικό και πολιτιστικό πρόγραμμα περιμένουν τους επισκέπτες στο ιστορικό κτίριο, το οποίο η MINI μοιράζεται με αρκετούς διάσημους εταίρους από τους τομείς του lifestyle, της σχεδίασης και της τεχνολογίας. Μεταξύ άλλων, παρουσιάσεις προγραμματίζονται από τεχνολογικές start-ups που πραγματεύονται τη μελλοντική σχεδίαση των αστικών χώρων διαβίωσης και υποστηρίζονται από την MINI στο πλαίσιο του Επιταχυτή Startup URBAN-X. Μία ακόμα live εκδήλωση με πρωτοπόρους της σκέψης υπό το μότο “Η πόλη του αύριο δημιουργείται τώρα”, και η πλατφόρμα διαλόγου “Το Νωρίτερο Τώρα” φιλοξενούνται στο MINI Pavilion.

 

Επιπλέον, στη σχεδίαση του MINI Pavilion κυριαρχεί μία νέα συνεργασία ανάμεσα στη MINI και τον Βρετανό σχεδιαστή Paul Smith. Στόχος είναι η από κοινού σχεδίαση λύσεων που εστιάζουν ακόμα πιο εμφατικά στο θέμα της βιωσιμότητας. Ο Sir Paul Smith είναι από καιρό ένας από τους πιο γνωστούς σχεδιαστές ανδρικών ρούχων στη Βρετανία. Και στο τέλος του 1990, σχεδίασε μία ειδική limited σειρά του κλασικού Mini σε μία μπλε απόχρωση δικής του έμπνευσης, καθώς και ένα μοναδικό κομμάτι στο κλασικό σχέδιο πολύχρωμης λωρίδας. Το πρώτο αποτέλεσμα της νέας συνεργασίας είναι ένα μοναδικό τρέχον μοντέλο MINI, το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν στο MINI Pavilion στην IAA Mobility 2021.

 

 

Παρουσίαση προϊοντικής γκάμας MINI στο BMW Welt

MINI
Ένας ακόμα σταθμός για τους επισκέπτες της IAA Mobility 2021 είναι το BMW Welt στο Olympic Park. Το φουτουριστικά σχεδιασμένο κέντρο εμπειρίας φιλοξενεί επίσης έναν κόσμο MINI όπου εκτίθενται πολυάριθμα προϊόντα πέρα από την τρέχουσα γκάμα της μάρκας. Εκτός από την τρέχουσα, ευρεία ποικιλία μοντέλων για την πολυτελή μικρή και compact κατηγορία – από το MINI Cooper SE μέχρι τις σπορ εκδόσεις John Cooper Works – εκεί θα εκτίθενται και τα νέα προϊόντα της MINI Lifestyle Collection. Το MINI Vision Urbanaut και η πρωτοβουλία URBAN-X δίνουν το παρών στην MINI Area με ψηφιακές παρουσιάσεις.