BMW

Η BMW M GmbH κλείνει την επετειακή χρονιά με νέο ρεκόρ πωλήσεων

177.257 αυτοκίνητα BMW M παραδόθηκαν σε όλο τον κόσμο, αύξηση 8,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Επιτυχής έναρξη του μετασχηματισμού προς την ηλεκτρική κινητικότητα

BMW

Στο τέλος της επετειακής χρονιάς της, η BMW M GmbH για μία ακόμα φορά κατέγραψε αποτελέσματα ρεκόρ. Οι παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων επιδόσεων και υψηλών επιδόσεων ανήλθαν σε 177.257 μονάδες κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2022. Αυτό αντιπροσωπεύει μία αύξηση της τάξης του 8,4% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, παρά τις συνεχιζόμενες δυσκολίες στον τομέα των logistics και των αλυσίδων εφοδιασμού. Η σημαντικότερη μεμονωμένη αγορά για το 2022 ήταν και πάλι οι ΗΠΑ, με δεύτερη την εγχώρια αγορά της Γερμανίας και το Ηνωμένο Βασίλειο να κατατάσσεται στην τρίτη θέση.

«Ο ενθουσιασμός της κοινότητας M για ισχυρές συναισθηματικές επιδόσεις στο δρόμο και στην πίστα  μας έχει οδηγήσει σε όλη τη διάρκεια της επετειακής χρονιάς», δήλωσε ο Franciscus van Meel, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW M GmbH. «Αυτό εκφράζεται επίσης με ένα νέο ρεκόρ πωλήσεων των αυτοκινήτων BMW M, το οποίο μας δίνει θετικές προοπτικές για το 2023».

 

BMW i 4 M 50: το best seller μοντέλο της BMW M εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.
Ταυτόχρονα, το 2022 σηματοδοτεί το επιτυχημένο ξεκίνημα της BMW M GmbH στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. «Η BMW M με τις καλύτερες πωλήσεις για το 2022 είναι η αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 M50», δήλωσε ο Timo Resch, Επικεφαλής Πελατών, Μαρκών και Πωλήσεων της BMW M GmbH. «Για εμάς, αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η μοναδική αίσθηση M έχει φτάσει στον κόσμο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων». Η BMW i4 M50 εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα, που παράγουν συνδυαστικά μέγιστη ισχύ 400 kW/544 hp. Η τέλεια συντονισμένη απόδοση ισχύος των δύο ηλεκτροκινητήρων και η ρύθμιση της ανεξάρτητης ανάρτησης εξασφαλίζουν μια τυπική εμπειρία οδήγησης Μ που χαρακτηρίζεται από δυναμισμό, ευελιξία και ακρίβεια. Ο συνδυασμός αυτός αποδείχθηκε ισχυρός πόλος έλξης από την πρώτη στιγμή.

Με την BMW iX M60, ένα δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων της BMW M GmbH έκανε ένα πολύ επιτυχημένο ντεμπούτο. Κατά τη διάρκεια του 2023, η BMW M GmbH θα συνεχίσει την προϊοντική της επέλαση, μεταξύ άλλων, με το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο υψηλών επιδόσεων, την BMW XM, και την BMW i7 M70, μία έκδοση της BMW M που βασίζεται στην αμιγώς ηλεκτρική BMW i7. Ο περαιτέρω μετασχηματισμός προς την ηλεκτρική κινητικότητα έχει ήδη χαρτογραφηθεί. Για να μπορέσει να συμπεριλάβει μελλοντικά στη γκάμα της αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων, η BMW M GmbH θα εντείνει τις δοκιμές των αντίστοιχων πρωτοτύπων το 2023. Η εταιρεία θα εστιάσει τις προσπάθειές της σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου δυναμικής οδήγησης και ένα ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης M xDrive με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, που θα διασφαλίσουν ότι η συναισθηματικά ισχυρή αίσθηση M θα φτάσει σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

 

Επετειακή χρονιά με θεαματικές πρεμιέρες, BMW M 3 και BMW M 4 παραμένουν στο δρόμο της επιτυχίας, γρήγορο λανσάρισμα για τη νέα BMW M 240 i xDrive Coupe .
Οι εορτασμοί για την 50ή επέτειο της BMW M GmbH συνοδεύτηκαν από το ντεμπούτο πολλών εντυπωσιακών νέων μοντέλων. Η ευρεία γκάμα νέων εκδόσεων περιλαμβάνει από τη δεύτερη γενιά της παραδοσιακής BMW M2*, με το συνδυασμό του εξακύλινδρου εν σειρά κινητήρα, του χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων και της κίνησης στους πίσω τροχούς, που ενσαρκώνει την κλασική οδηγική απόλαυση σε ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, μέχρι την εξωστρεφή BMW XM με σύστημα κίνησης M HYBRID 480 kW/653 hp. Η πρώτη BMW M3 Touring* προσφέρει επίσης εντελώς νέους τρόπους για να βιώσει κάποιος τις τυπικές επιδόσεις M. Αυτή η ποικιλομορφία δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για την προσέλκυση νέων υποψηφίων πελατών και τη δημιουργία περαιτέρω ανάπτυξης το 2023.

Η τρέχουσα αύξηση του όγκου πωλήσεων οφείλεται επίσης στις επιτυχημένες πωλήσεις που σημειώθηκαν σε μία ευρεία γκάμα κατηγοριών οχημάτων. Τα σπορ μοντέλα υψηλών επιδόσεων των σειρών BMW M3 και BMW M4, τα οποία -συμπεριλαμβανομένης της νέας BMW M3 Touring- διατίθενται σε τέσσερις εκδόσεις αμαξώματος, δύο επίπεδα επιδόσεων, με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων ή 8-τάχυτο M Steptronic, καθώς και με κίνηση στους πίσω τροχούς ή με το σύστημα τετρακίνησης M xDrive, συνέχισαν να απολαμβάνουν υψηλή δημοτικότητα το 2022. Η BMW M GmbH καλύπτει έτσι ένα ευρύ φάσμα αναγκών των πελατών σε αυτό το βασικό τμήμα.

Με εξαιρετικά ισχυρά αποτελέσματα στο ανταγωνιστικό περιβάλλον τους, οι εκδόσεις υψηλών επιδόσεων που βασίζονται σε μοντέλα BMW X συνέβαλαν επίσης στο νέο ρεκόρ πωλήσεων της BMW M GmbH. Η επερχόμενη αναβάθμιση των μοντέλων BMW X5 M και BMW X6 M την άνοιξη του 2023 θα δώσει αποτελεσματική ώθηση για τη συνέχιση αυτού του success story.

Το επιτυχημένο λανσάρισμα της νέας BMW M240i xDrive Coupe το 2022 αποδείχθηκε ένα αξιοσημείωτο γεγονός στην κατηγορία των αυτοκινήτων επιδόσεων. Η νέα έκδοση του compact δίθυρου μοντέλου τροφοδοτείται από έναν straight-six κινητήρα 275 kW/374 hp και διατίθεται πλέον και με κλασική κίνηση στους πίσω τροχούς. «Το νέο ρεκόρ πωλήσεων των αυτοκινήτων BMW βασίζεται στην επιτυχημένη παρουσία μας σε ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών οχημάτων», σχολιάζει ο Timo Resch. «Με το ευρέως φάσματος χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας, βρισκόμαστε επίσης σε ιδανική θέση για το μέλλον».

 

Πρεμιέρα στη Ντεϊτόνα: η νέα BMW M 3 CS  και η BMW M Hybrid V 8.
Επιπλέον, η BMW M GmbH ικανοποιεί την επιθυμία για ‘καθαρόαιμα’ αγωνιστικά χαρακτηριστικά με ελκυστικά ειδικά μοντέλα, ήδη από το 2022 με την BMW M4 CSL* και σύντομα με τη νέα BMW M3 CS.

Η BMW M3 CS θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου στο πλαίσιο του 24ωρου αγώνα της Ντεϊτόνα. Η παραδοσιακή αγωνιστική διοργάνωση που πραγματοποιείται στην Πολιτεία της Φλόριντα σηματοδοτεί επίσης την επιστροφή της BMW M Motorsport στους αγώνες αντοχής. Η νέα BMW M Hybrid V8 θα τρέξει εκεί για πρώτη φορά. 47 χρόνια μετά τη νίκη της θρυλικής BMW 3.0 CSL στη Ντεϊτόνα, το νέο πρωτότυπο LMDh πρόκειται να αγωνιστεί για τη συγκομιδή βαθμών στην κατηγορία IMSA GTP του WeatherTech SportsCar Championship, πριν αγωνιστεί επίσης στο επίσημο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA στο Le Mans και σε άλλες διοργανώσεις το 2024.

Η τελική φάση της διαδικασίας εξέλιξης και τα επακόλουθα test drives σε διάφορες πίστες συγκαταλέγονται στα highlights του 2022 για το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της BMW M GmbH, ενώ η σημαντικότερη αγωνιστική επιτυχία ήταν η νίκη γενικής κατάταξης στα πρωταθλήματα οδηγών και ομάδων του DTM. Ο Νοτιοαφρικανός Sheldon van der Linde και η ομάδα Schubert Motorsport εξασφάλισαν την κατάκτηση του τίτλου στο διάσημο πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού στην πρώτη κιόλας σεζόν με τη νέα BMW M4 GT3.