Επιστροφή στο βάθρο για την Hyundai στο Rally Mexico

Ο Neuville εκτός της τρίτης θέσης κατέκτησε και την Power Stage, με την Hyundai Motorsport να κερδίζει στο Μεξικό έξι διαδρομές συνολικά.

Η Hyundai Motorsport κατέκτησε για πρώτη φορά το 2017 θέση στο βάθρο του Παγκoσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) της FIΑ με τον Thierry Neuville να ολοκληρώνει το Rally México στην τρίτη θέση συνολικά.

Μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα στο Μόντε Κάρλο και τη Σουηδία, όπου αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν, το βελγικό πλήρωμα των Neuville και Nicolas Gilsoul (συνοδηγός) τελικά επέστρεψε στην πρώτη τριάδα μετά από ένα ανταγωνιστικό Σαββατοκύριακο. Τερμάτισαν και πήραν και μια νίκη σε Power Stage κατακτώντας πέντε επιπλέον βαθμούς.

Επιστροφή στο βάθρο

Το αποτέλεσμα αυτό σηματοδοτεί το 21ο βάθρο της Hyundai Motorsport στο WRC, σε έναν αγώνα όπου η ομάδα κατέκτησε επίσης την 100η διαδρομή της αυτή την εβδομάδα. Πρόκειται δε για το δεύτερο βάθρο της ομάδας στο Μεξικό, επαναλαμβάνοντας το κατόρθωμα της από την χρονιά που έκανε το ντεμπούτο της το 2014, όταν ο Neuville επίσης είχε κατακτήσει την 3η θέση.

Ο Hayden Paddon τερμάτισε μέσα στην πρώτη πεντάδα για πρώτη φορά φέτος, ενώ ο Dani Sordo αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την όγδοη θέση μετά από 17 συνεχόμενες διαδρομές. Θέματα πίεσης καυσίμου προβλημάτισαν και τα τρία πληρώματα, την Παρασκευή, τα οποία τους εμπόδισαν να δώσουν μια πιο έντονη μάχη για νίκη στη γενική κατάταξη.

Όλα όμως τα πληρώματα της Hyundai Motorsport ολοκλήρωσαν το ράλι κατακτώντας σημαντικούς βαθμούς για το Πρωτάθλημα τόσο των κατασκευαστών όσο και των οδηγών.

Neuville / Gilsoul (# 5 Hyundai i20 Coupe WRC)

Οι Neuville και Gilsoul κέρδισαν συνολικά τέσσερεις διαδρομές κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου Σαββατοκύριακου στο Μεξικό. Μετά τα θέματα της Παρασκευής, το βελγικό δίδυμο επέλεξε να επικεντρωθεί στην εξασφάλιση μιας αξιέπαινης θέσης στο βάθρο, στην οποία θα βασιστούν για τον επόμενο γύρο στην Κορσική, όπου τερμάτισαν δεύτεροι πριν από έξι μήνες.

Ο Neuville, δήλωσε: «Το μόνο που μπορώ να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που κατακτήσαμε μια θέση στο βάθρο εδώ στο Μεξικό. Είναι αφιερωμένη σε όλη την ομάδα της Hyundai Motorsport που μάς ενθάρρυναν μετά την απογοήτευση των δύο πρώτων ράλι. Περιέγραψα το Monte και τη Σουηδία ως γρήγορα, αλλά απογοητευτικά, γι ‘αυτό είναι καταπληκτικό που επιστρέψαμε στην πρώτη τριάδα κερδίζοντας βαθμούς και στην Power Stage. Η ομάδα έχει δουλέψει σκληρά για αυτό το Σαββατοκύριακο, για να επισκευάσει το αυτοκίνητο μετά από κάποια προβλήματα που αντιμετωπίσαμε την Παρασκευή. Ήταν η επιμονή και η αποφασιστικότητά τους που μάς επέτρεψε να κατακτήσουμε μια θέση στο βάθρο. Τους ευχαριστούμε.»

Paddon / Kennard (# 4 Hyundai i20 Coupe WRC)

Η πέμπτη θέση θα δώσει στον Paddon και τον συνοδηγό του John Kennard μια ώθηση στο ηθικό τους, για το Πρωτάθλημα του 2017. Οι Νεοζηλανδοί έχουν πάρει μια γεύση από την αντιμετώπιση των δυσκολιών αυτό το Σαββατοκύριακο και κατοχύρωσαν τον τερματισμό τους με το καλύτερο αποτέλεσμά τους μέχρι τώρα σε αυτή τη σεζόν.

Ο Paddon σχολίασε: “Δεν υπάρχουν πολλά να πω σχετικά με αυτό το ράλι, με το οποίο είχαμε κάποια προβλήματα. Μπορούμε να πάρουμε παρηγοριά μόνο από τον τερματισμό μας στην πρώτη πεντάδα, αλλά με λίγη περισσότερη τύχη ξέρουμε ότι μπορούμε να παλέψουμε για υψηλότερη θέση – και για το βάθρο. Ήταν καλό που επιστρέψαμε στο χώμα, είναι λυπηρό ότι δεν μπορέσαμε να δείξουμε μια καλύτερη απόδοση. Μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ελπίδα ότι η παλίρροια θα γυρίσει σύντομα. Η Κορσική είναι ο επόμενος αγώνας, όπου είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πάρουμε καλύτερα αποτελέσματα. ”

Sordo / Martí (# 6 Hyundai i20 Coupe WRC)

Ο Sordo και ο συμπατριώτης του συνοδηγός του Marc Martí έδειξαν πραγματικά τις πρόθεσεις και την υπόσχεσή τους στο Μεξικό, αποδεικνύοντας τη δυναμική τους για μια θέση στο βάθρο κερδίζοντας δύο διαδρομές το Σάββατο το πρωί. Χάνοντας χρόνο την Παρασκευή στο Autodrome León – λόγω ζητημάτων πίεσης καυσίμου – οι Ισπανοί οδηγήθηκαν εκτός συναγωνισμού, αλλά θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν αυτή την ατυχία, όταν το WRC επιστρέφει στην άσφαλτο στον αγώνα της Κορσικής τον επόμενο μήνα.

Ο Sordo δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένος που τερμάτισα αυτό το ράλι και προσπαθώ να παραμείνω θετικός. Δεν ήταν ένα εύκολο Σαββατοκύριακο για εμάς. Αγωνίστηκαμε ενάντια σε προβλήματα, που δεν μας έδωσαν την αυτοπεποίθηση που χρειάζονταν για να πιέσουμε σκληρά. Είχαμε κάποιες επιπλοκές με τους υαλοκαθαριστήρες, οι οποίες ήταν σίγουρα σοβαρές, αφού στην πρώτη διαδρομή έβρεχε. Κάναμε ό, τι μπορούσαμε στην Power Stage, και είμαι ευχαριστημένος που πήραμε ένα βαθμό. Δεν είχαμε πολύ τύχη στο Μεξικό και έτσι πρέπει να το αφήσουμε απλά πίσω μας και να επικεντρωθούμε στον επόμενο γύρο, στο Tour de Corse ».

Πατώντας το κουμπί επαναφοράς

Η Hyundai Motorsport ελπίζει ότι αυτό το βάθρο θα είναι η έναρξη για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα που αναμένονται σε αυτή τη σεζόν.

Ο Michel Nandan, Team Principal δήλωσε: «Δεν είχαμε ένα εύκολο Σαββατοκύριακο εδώ στο Μεξικό, έτσι νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι για τη θέση που πήραμε στο βάθρο και τη νίκη στην Power Stage. Ο Thierry και ο Nicolas το άξιζαν πραγματικά. Σε αντίθεση με το Monte και τη Σουηδία, σαφώς είχαν το ρυθμό και την αξιοπιστία για να κερδίσουν τον αγώνα, αλλά αντιμετωπίσαμε μερικά ζητήματα αυτό το Σαββατοκύριακο, τα οποία εμπόδισαν τα πληρώματά μας να φθάσουν στη νίκη. Έχουμε εργαστεί μεθοδικά ως ομάδα, αλλά πρέπει να επανεξετάσουμε τα πράγματα προσεκτικά, όταν φτάσουμε πίσω στο εργοστάσιο. Δεν ξεχνάμε ότι ήταν ο πρώτος μας αγώνας στο χώμα με το νέο μας αυτοκίνητο. Η μάχη των κατασκευαστών είναι σκληρή αυτή τη σεζόν. Εξακολουθώ να είμαι πεπεισμένος ότι θα βρούμε το ρυθμό μας και θα καταφέρουμε την πρώτη μας νίκη με το Hyundai i20 Coupe WRC το συντομότερο. Προς το παρόν, αφήνουμε το Μεξικό με τα διδάγματα που μάς έδωσε και επικεντρωνόμαστε στους επερχόμενους αγώνες. ”

Το επόμενο Rally

Το WRC επιστρέφει στην Ευρώπη για τον τέταρτο γύρο της σεζόν, και τις ασφάλτινες διαδρομές του Tour de Corse, το οποία μετακινείται σε νωρίτερη ημερομηνία την άνοιξη.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί 6-9 Απριλίου μόλις έξι μήνες μετά τον αγώνα του 2016, στον οποίο η Hyundai Motorsport τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Συνολική Κατάταξη – Rally Mexico

1

K.
Meeke

P.
Nagle

Citroën
C3 WRC

3:22:04.6

2

S.
Ogier

J.
Ingrassia

Ford
Fiesta WRC

+13.8

3

T.
Neuville

N.
Gilsoul

Hyundai
i20 Coupe WRC

+59.7

4

O.
Tanak

M.
Jarveoja

Ford
Fiesta WRC

+2:18.3

5

H.
Paddon

J.
Kennard

Hyundai
i20 Coupe WRC

+3:32.9

6

J.
M. Latvala

M.
Anttila

Toyota
Yaris WRC

+4:40.3

7

J.
Hänninen

K.
Lindström

Toyota
Yaris WRC

+5:06.2

8

D.
Sordo

M.
Martí

Hyundai
i20 Coupe WRC

+5:22.7

9

E.
Evans

D.
Barritt

Ford
Fiesta WRC

+8:41.8

10

P.
Tidemand

J.
Andersson

Škoda
Fabia R5

+10:51.9


Κατάταξη οδηγών / Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA
για το 2017
Μετά τον 3Ο γύρο

1

S.
Ogier

66

2

J.M
Latvala

58

3

O.
Tanak

48

4

D.
Sordo

30

5

T.
Neuville

28

6

K.
Meeke

27

7

C.
Breen

20

8

E.
Evans

20

9

H.
Paddon

17

10

S.
Lefebvre

10

11

J.
Hänninen

9


 Κατάταξη Κατασκευαστών / Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA για το 2017 

Μετά τον 3Ο γύρο 

1

M-Sport
World Rally Team

103

2

Toyota
Gazoo Racing WRC

67

3

Hyundai
Motorsport

65

4

Citroën
Total Abu Dhabi World Rally Team

55

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις