Live η Κίνηση στους δρόμους
Hyundai INSTER 2024 Exterior EU 1 2 Hyundai INSTER: Τολμηρή ηλεκτρική πρόταση στο Segment A

Hyundai INSTER: Τολμηρή ηλεκτρική πρόταση στο Segment A

Η Hyundai Motor αποκάλυψε σήμερα το αμιγώς ηλεκτρικό INSTER, το νέο ηλεκτρικό (EV) όχημα της κατηγορίας Α με κορυφαία αυτονομία έως και 355 km σύμφωνα με τα πρότυπα WLTP

Τολμηρή ηλεκτρική πρόταση στο Segment A, από τη Hyundai, η οποία παρουσίασε σήμερα το νέο της αστικό αμιγώς ηλεκτρικό μοντελό INSTER.

Ειδικότερα η Hyundai Motor Company πραγματοποίησε σήμερα την Παγκόσμια Πρεμιέρα του αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος INSTER στα πλαίσια του Busan International Mobility Show 2024. Το νέο ηλεκτρικό (EV) όχημα της κατηγορίας Α προσφέρει κορυφαία αυτονομία στην κατηγορία του, προηγμένη συνδεσιμότητα, ευελιξία, τεχνολογίες αιχμής και μοναδική σχεδίαση.

Η τολμηρή σχεδίαση του INSTER συνδυάζει μια φουτουριστική, καινοτόμο σχεδίαση με ένα ευρύχωρο εσωτερικό σε ένα μικρό αμάξωμα. Παράλληλα ένα πακέτο προηγμένων τεχνολογιών συμβάλλει στην ασφαλή και εκλεπτυσμένη οδήγηση του INSTER προσφέροντας επίσης εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση και κορυφαία αυτονομία (AER) στην κατηγορία του, έως και 355 km.

Hyundai INSTER 2024 Exterior EU 2 1 Hyundai INSTER: Τολμηρή ηλεκτρική πρόταση στο Segment A

Το INSTER είναι φιλικό προς το περιβάλλον και παράλληλα διαθέτει ευέλικτη οδηγική δυναμική και απρόσκοπτη συνδεσιμότητα. Η συμπαγής τοποθέτηση του παρέχει αυξημένη απόδοση σε σύγκριση με μεγαλύτερα μοντέλα.

Τολμηρή εξωτερική σχεδίαση και μοναδικά χαρακτηριστικά

Βασισμένο στη σχεδιαστική κληρονομιά του βενζινοκίνητου CASPER που κυκλοφόρησε μόνο στην Κορέα που παρουσιάστηκε το 2021, η στιλιστική εξέλιξη του INSTER στηρίζεται σε ένα εκτεταμένο αμάξωμα και μεταξόνιο για να προσφέρει μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο και στιβαρή παρουσία στο δρόμο.

Με τις διευρυμένες διαστάσεις του, το INSTER τοποθετείται ακριβώς ανάμεσα στα παραδοσιακά αυτοκίνητα πόλης της κατηγορίας Α και τα μεγαλύτερα μοντέλα της κατηγορίας Β προσφέροντας την ευελιξία και την ευκολία χρήσης που περιμένουν οι αγοραστές με ενισχυμένη πρακτικότητα και ευελιξία χάρη στο πιο ευρύχωρο εσωτερικό και τη βελτιωμένη χωρητικότητα αποσκευών. Σε σύγκριση με μεγαλύτερα μοντέλα της παραπάνω κατηγορίας, οι συμπαγείς διαστάσεις του INSTER το καθιστούν ιδανικό για οδήγηση στην πόλη και ενισχύουν την άνεση κατά το παρκάρισμα.

Hyundai INSTER 2024 Interior 5081 1 Hyundai INSTER: Τολμηρή ηλεκτρική πρόταση στο Segment A

«Το INSTER διαθέτει ξεχωριστή σχεδίαση και εσωτερικό που μεγιστοποιεί τις δυνατότητές του με συναρπαστικούς πελατοκεντρικούς τρόπους. Με το INSTER επαναπροσδιορίζουμε τι σημαίνει να οδηγείς ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα» δήλωσε ο κ. Simon Loasby, Senior Vice President και Head του Hyundai Design Center.

Η εξωτερική σχεδίαση του INSTER χαρακτηρίζεται από ένα στιβαρό προφίλ με καθαρές επιφάνειες,  έναν high tech αισθητικής προφυλακτήρα και προστατευτικές ποδιές που ενισχύουν την εμπρός και πίσω σχεδίαση του αυτοκίνητου.

Η προσωπικότητα του INSTER αναδεικνύεται με την υπογραφή των φώτων ημέρας LED, τα φλας με τα γραφικά pixels, το πίσω φως και τους προφυλακτήρες. Οι πελάτες μπορούν να διαφοροποιήσουν περαιτέρω την εμφάνιση του αυτοκινήτου με προβολείς LED και ένα δίχρωμο εξωτερικό με μαύρη οροφή για αντίθεση. Θα προσφέρονται ατσάλινες ζάντες 15 ιντσών, ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών ή ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών ανάλογα με τις προδιαγραφές.

Εσωτερική ευελιξία και προηγμένα υλικά

Στο εσωτερικό, το INSTER παρέχει προηγμένες τεχνολογίες και άνεση, χάρη σε ένα μοντέρνο high tech  ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, μια οθόνη αφής infotainment με πλοήγηση 10,25 ιντσών και μια βάση ασύρματης φόρτισης που αποτελεί μέρος μιας συμπαγούς κεντρικής κονσόλας σχεδιασμένης να δημιουργεί μεγαλύτερη αίσθηση άνεσης και ευρυχωρίας.

Το θέμα των pixels επαναλαμβάνεται στο εσωτερικό, με τα γραφικά στο τιμόνι του INSTER να ενισχύουν ακόμη περισσότερο την εικόνα υψηλής τεχνολογίας του αυτοκινήτου. Η εσωτερική σχεδίαση διαθέτει επίσης προσαρμόσιμες επιλογές επένδυσης της πόρτας για τους πελάτες που επιθυμούν να εξατομικεύσουν περαιτέρω το όχημά τους.

Το σύγχρονο και υψηλής τεχνολογίας εσωτερικό του INSTER προσφέρει ευελιξία και ευρυχωρία, με τα καθίσματα της μπροστινής σειράς να παρέχουν πολύ εύκολη πρόσβαση. Όλα τα καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν – συμπεριλαμβανομένου του καθίσματος του οδηγού – για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία. Τα καθίσματα της δεύτερης σειράς αναδιπλώνονται σε ποσοστό 50/50 και είναι συρόμενα και ανακλινόμενα.

Οι εξωτερικές χρωματικές επιλογές του INSTER περιλαμβάνουν : Atlas White, Tomboy Khaki, Bijarim Khaki Matte και Unbleached Ivory, καθώς και πολλές νέες αποχρώσεις όπως : Sienna Orange Metallic, Aero Silver Matte, Dusk Blue Matte, Buttercream Yellow Pearl και Abyss Black Pearl. Ορισμένες εξωτερικές χρωματικές επιλογές θα είναι διαθέσιμες με διχρωμία μαύρης οροφής προσφέροντας μεγαλύτερη αντίθεση. Οι επιλογές εσωτερικής διακόσμησης περιλαμβάνουν το Μαύρο, το Khaki Brown και το δίχρωμο Newtro Beige με πλήρη υφασμάτινη επένδυση.

Τόσο στο εξωτερικό όσο και το εσωτερικό χρησιμοποιούνται βιώσιμα υλικά. Το εξωτερικό του INSTER διαθέτει μαύρη γυαλιστερή ανακυκλωμένη βαφή, η οποία αντικαθιστά τη μαύρη χρωστική ουσία που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στη μαύρη βαφή με ένα χρώμα από ανακυκλωμένα απόβλητα ελαστικά. Στο εσωτερικό χρησιμοποιούνται ανακυκλωμένα υλικά πολυαιθυλενίου (PET) από μπουκάλια και βιο-πολυπροπυλενίου που εξάγεται από ζαχαροκάλαμο.

Δυνατότητα γρήγορης φόρτισης και κορυφαίο εύρος στην κατηγορία

Το INSTER υπερέχει για την ταχύτητα φόρτισης DC και τη μέγιστη αυτονομία του, επιτρέποντας στους πελάτες να αφιερώνουν λιγότερο χρόνο στη φόρτιση, να ταξιδεύουν περισσότερο και να εκμεταλλεύονται πλήρως την ενέργεια που έχουν στη διάθεσή τους.

Εξοπλισμένο με μπαταρία 42 kWh στη βασική του έκδοση, το INSTER διατίθεται παράλληλα και με μπαταρία 49 kWh. Και οι δύο εκδόσεις τροφοδοτούνται με κινητήρα που αποδίδει 97ps (71,1 kW) στη βασική του έκδοση και 115ps (84,5 kW) στην έκδοση με τη μεγαλύτερη μπαταρία. Και οι δύο εκδόσεις προσφέρουν ροπή 147 Nm.

Hyundai INSTER 2024 Exterior EU 1 2 Hyundai INSTER: Τολμηρή ηλεκτρική πρόταση στο Segment A

 Με κορυφαία αυτονομία 355 km (WLTP) με μία μόνο φόρτιση, το INSTER επαναπροσδιορίζει ότι είναι δυνατό από ένα μικρό αστικό ηλεκτρικό όχημα, παρέχοντας εντυπωσιακή ευελιξία με εκτιμώμενη κατανάλωση ενέργειας 15,3 kWh/100 km ( WLTP).

Όταν χρησιμοποιείται σταθμός φόρτισης υψηλής ισχύος DC 120 kW, το INSTER μπορεί να φορτίσει από 10% έως 80% σε περίπου 30 λεπτά. Το INSTER είναι επίσης εξοπλισμένο με φορτιστή 11 kW στο βασικό εξοπλισμό.

Η εξωτερική και εσωτερική λειτουργία Vehicle-to-Load (V2L) παρέχει ισχύ για εξωτερικές συσκευές (110V/220V), επιτρέποντας αμφίδρομη φόρτιση χωρίς να απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να χρησιμοποιούν ή να φορτίζουν ελεύθερα συσκευές όπως ηλεκτρικά ποδήλατα, σκούτερ και εξοπλισμό κάμπινγκ.

Προηγμένη συνδεσιμότητα, τεχνολογίες αιχμής και χαρακτηριστικά άνεσης

Παράλληλα με την κορυφαία αυτονομία και την εξαιρετική ταχύτητα φόρτισής του, το INSTER προσφέρει μια πληθώρα τεχνολογιών αιχμής, συμπεριλαμβανομένης μιας πλούσιας γκάμας προηγμένων χαρακτηριστικών ασφάλειας και υποστήριξης του οδηγού. Το INSTER διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων και infotainment, φωτισμό περιβάλλοντος LED 64 χρωμάτων, ηλιοροφή και Hyundai Digital Key 2 Touch (NFC).

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό (EV) της Hyundai της κατηγορίας Α διαθέτει το πιο ολοκληρωμένο πακέτο τεχνολογίας στην κατηγορία Α, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων Advanced Driver Assistance System (ADAS), Surround View Monitor (SVM), Parking Collision-Avoidance Assist Rear (PCA-R), Παρακολούθηση τυφλού σημείου (BVM) και Forward Collision-Avoidance Assist 1.5 (FCA 1.5).

Διατίθενται επίσης τα συστήματα Lane Keeping Assist (LKA) και Lane Following Assist (LFA), καθώς και τα Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), Safety Exit Warning (SEW), Smart Cruise Control (SCC) με Stop and Go, Highway Driving Assist 1.5 (HDA 1.5), Intelligent Speed ​​Limit Assist (ISLA), Driver Attention Warning (DAW), High Beam Assist (HBA), Leading Vehicle Departure Alert (LVDA) και πίσω Ειδοποίηση επιβατών (ROA).

Το Σύστημα Στάθμευσης ADAS συνδυάζει το σύστημα Προειδοποίησης Απόστασης Στάθμευσης (PDW) εμπρός και πίσω με οθόνη οπισθοπορείας (RVM) για καλύτερη ορατότητα.

Το INSTER θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Κορέας αυτό το καλοκαίρι και αργότερα θα ακολουθήσει το λανσάρισμά του στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία-Ειρηνικό.

Μια πρόσθετη έκδοση, που θα ονομάζεται INSTER CROSS , θα ενταχθεί στην γκάμα του INSTER στο μέλλον, με διαφοροποιημένη εξωτερική σχεδίαση. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

 

Τεχνικές Προδιαγραφές Hyundai INSTER (*)

 

Διαστάσεις (mm) Μήκος: 3.825 Μεταξόνιο: 2.580, Πλάτος: 1.610 Ύψος: 1.575
Χώρος Κεφαλής (mm) Εμπρός: 1.028 (Με ηλιοροφή: 987) | Πίσω : 982
Χώρος για τα πόδια (mm) Εμπρός: 1.050 | Πίσω: 885
Χώρος αποσκευών (VDA) 280 λίτρα (έως 351 λίτρα)
Μέγιστο μέγεθος ελαστικού 205/45 R17
Επιλογές Ζαντών Αλουμινίου 17-ιντσών και 15-ιντσών, Ατσάλινες 15-ιντσών με καλύμματα τροχών
Μπαταρία Standard: 42 kWh | Long-Range: 49 kWh
Τάση Standard: 266 V | Long-Range: 310 V
Μέγιστη Ισχύ Standard: 71.1 kW και 97 PS | Long-Range: 84.5 kW και 115 PS
Μέγιστη Ταχύτητα Standard: 140 km/h | Long-Range: 150 km/h
0-100 km/h Standard: 11.7 s | Long-Range: 10.6 s
Προβλεπόμενη μέγιστη εμβέλεια οδήγησης (WLTP) Πάνω από 300 km (Standard Range)

Στόχος 355 km (Long-Range με ζάντες 15 ιντσών)

Προβλεπόμενη κατανάλωση 15.3 kWh/ 100 km (με ζάντες 15 ιντσών)
AC OBC 11 kW (std)
Χρόνος φόρτισης AC

(σε ισχύ OBC)

Standard: 4 ώρες (16A)

Long-Range: 4 ώρες και 35 λεπτά (16A)

Γρήγορη φόρτιση 10-80% 30 λεπτά και τα δύο μοντέλα, υπό βέλτιστες συνθήκες όταν χρησιμοποιούνται φορτιστές υψηλής ισχύος (DC με ελάχιστη ισχύ 120 kW)
ADAS features Surround View Monitor (SVM), Parking Collision-Avoidance Assist Rear (PCA-R), Blind-spot View Monitor (BVM), Forward Collision-Avoidance Assist 1.5 (FCA 1.5), Lane Keeping Assist (LKA) and Lane Following Assist (LFA), Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), Safe Exit Warning (SEW), Smart Cruise Control (SCC)w/ Stop and Go, Highway Driving Assist 1.5 (HDA 1.5), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), Driver Attention Warning (DAW), High Beam Assist (HBA), Leading Vehicle Departure Alert (LVDA) and Rear Occupant Alert (ROA), Parking Distance Warning (PDW) Front and Rear, Rear View Monitor (RVM).
Exterior colors Atlas White*, Tomboy Khaki*, Bijarim Khaki Matte, Unbleached Ivory, Sienna Orange Metallic*, Aero Silver Matte*, Dusk Blue Matte, Abyss Black Pearl, and Buttercream Yellow Pearl.

* Available in two-tone with contrast black roof

Interior colors Black, Khaki Brown και Newtro Beige two-tone with full cloth trim