Το Hyundai i20 δεν χαλάει ποτέ, λέει γερμανική έρευνα

Δεν αποτελεί πλέον και μεγάλη έκπληξη: Η Hyundai, όλα αυτά τα χρόνια, έχει “χτίσει όνομα” σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία των αυτοκινήτων της. Αυτή τη φορά όμως, το κύρος του φορέα που ανέδειξε ένα μοντέλο της στο πλέον αξιόπιστο, δίνει άλλη βαρύτητα στο -σχεδόν κλισέ, πια- “τα Hyundai δε σπάνε- δε χαλάνε“.
Πρόκειται για την έκθεση του TÜV για το 2019 που δημοσιεύθηκε στο Auto Bild Γερμανίας, στην οποία το Hyundai i20 κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου compact αυτοκινήτου. Με μέσο όρο βλαβών μόλις 3% στις δοκιμές τεχνικού ελέγχου της TÜV Γερμανίας, το i20 γίνεται ο “βασιλιάς” της αξιοπιστίας στην compact κατηγορία.
 

Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί ένα σημαντικό δείκτη για τους αγοραστές καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ενώ, όπως σχολιάζει με περηφάνεια η Hyundai, αποδεικνύει το κορυφαίο επίπεδο ποιότητας των οχημάτων της κορεάτικης μάρκας.

Για την έκθεση του TÜV, το μεγαλύτερο γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου Auto Bild και ο φορέας πραγματοποίησαν 8,8 εκατομμύρια γενικούς ελέγχους από τον Ιούλιο του 2017 έως και τον Ιούνιο του 2018. Τα οχήματα ομαδοποιήθηκαν ανάλογα με την ηλικία και την κατηγορία τους, όπως compact αυτοκίνητα έναντι σπορ αυτοκινήτων, φορτηγά και SUV ή λιμουζίνες, βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, υβριδικά και ηλεκτροκίνητα, χαμηλού κόστους και πιο ακριβά μοντέλα.

Στην έκθεση, γίνεται διαχωρισμός των οχημάτων σε δύο- τριών, τεσσάρων-πέντε, έξι- επτά, οκτώ-εννέα και δέκα-έντεκα ετών. Ο νικητής σε κάθε ηλικιακή ομάδα είναι το αυτοκίνητο που εμφάνισε τις λιγότερο σοβαρές βλάβες. Αυτά με τη χαμηλότερη αναλογία βλαβών αποτελούν το Top Ten της συνολικής βαθμολογίας. Ταυτόχρονα, το Auto Bild ορίζει τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα σε κάθε κατηγορία.

Το νέο i20, που λανσαρίστηκε το καλοκαίρι του 2018, αποδεικνύει με τον πιο πειστικό τρόπο την κορυφαία ποιότητα στην κατηγορία του διαθέτοντας ήδη κινητήρες με τις μελλοντικές προδιαγραφές αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 6d-TEMP σε συνδυασμό με τη δέσμη τεχνολογιών Hyundai SmartStreamTM. Οι τεχνολογικές καινοτομίες Hyundai SmartStreamTM ενισχύουν την οικονομία, την απόδοση αλλά και την ποιότητα και απόλαυση στην καθημερινή οδήγηση, με χαμηλή κατανάλωση, χαμηλά  επίπεδα θορύβου / κραδασμών και πλούσια ροπή από χαμηλές στροφές.

Επομένως, το i20 οδηγεί την κατηγορία του όχι μόνο με φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία κίνησης αλλά και με προηγμένα χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας. Παρόλο που είναι ένα compact αυτοκίνητο, είναι διαθέσιμο τόσο με 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7DCT) όσο και με το σύστημα αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης (City Autonomous Emergency Branking) , συμπεριλαμβανομένων επίσης των συστημάτων Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) και Lane Keeping Assist (LKA).

Η Hyundai διατηρεί την υπόσχεσή της για προϊόντα κορυφαίας ποιότητας, γεγονός που, όπως επισημαίνει, αποδεικνύεται από τη μοναδική εγγύηση που παρέχει η μάρκα στα προϊόντα της. Όπως όλα τα νέα μοντέλα της Hyundai, έτσι και το i20 διαθέτει το μοναδικό πακέτο πενταετούς εγγύησης απεριορίστων χιλιομέτρων, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά στην Ευρώπη.

Αυτό το πρόγραμμα φροντίδας παρέχει στους ιδιοκτήτες των οχημάτων της, πενταετή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων, πενταετή οδική βοήθεια και δωρεάν τεχνικούς ελέγχους για πέντε έτη. Αν το όχημα πουληθεί, η εγγύηση μεταβιβάζεται στον επόμενο ιδιοκτήτη, μεγιστοποιώντας έτσι την αξία μεταπώλησης του οχήματος και επιπροσθέτως παρέχει στον κάτοχο άνεση για όλη την περίοδο της εγγύησης.


Tip: Φυσικά και ο τίτλος περιέχει αστεϊσμό. Αυτό που θα έπρεπε να μη χαλάει σε τούτο τον κόσμο, είναι η καλή διάθεση.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις