Ο Hennessey πουλάει την πίστα του. Ενδιαφέρεσαι;

Δεν είναι και τόσο συνηθισμένη η πώληση μιας πίστας, ιδιαίτερα αν συνοδεύεται και “γειτονεύει” με ένα μεγάλο όνομα. Έτσι, είναι είδηση το γεγονός ότι η Hennessey Performance πουλάει την πίστα της, το Lonestar Motorsports park, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα drag strip στο Sealy, του Texas.

Έναντι του ευτελούς ποσού των 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων (γιατί, τι είναι για τον μέσο Έλληνα τα 2,7 εκατ. ντάλαρς;) ο αγοραστής θα πάρει την πίστα που είναι δίπλα στο κέντρο εξέλιξης της Hennessey Performance (το οποίο δεν πωλείται). Η πίστα έχει εξέδρες με καθίσματα για 800 θεατές, ενώ έχει κλιματιζόμενες κλειστές εγκαταστάσεις, staging lanes, πύργο ελέγχου, εξοπλισμό μετρήσεων και πολλά άλλα.

Με τα λεφτά αυτά, ο αγοραστής (εσύ, δηλαδή) μπορεί να κρατήσει την option για την αγορά και της υπόλοιπης έκτασης, 0,28 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ώστε να μετατρέψει το drag strip σε μια κανονική πίστα.

Προς το παρόν, η πίστα χρησιμοποιείται από τον Hennessey για να δοκιμάζει τα αυτοκίνητά του και στο συμβόλαιο θα αναφέρεται ότι ο Αμερικανός κατασκευαστής θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το drag strip για δοκιμές των αυτοκινήτων του.

Τα χρήματα από την πώληση του drag strip θα χρησιμοποιηθούν για την αύξηση της παραγωγής από 400 σε 1.000 μονάδες το έτος.

Αν το ξανασκεφτείς, βέβαια, 2,7 εκατομμύρια (έστω και ντάλαρς) είναι πολλά για μια λωρίδα γης.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις