H Hyundai μας δείχνει το ηλεκτρικό μέλλον της

Το 45 Concept Car, το οποίο παρουσίασε η Hyundai στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου (IAA) της Φρανκφούρτης του 2019, μπορεί να είναι αμιγώς ηλεκτρικό, πρωτότυπο όχημα. Είναι όμως μια πρώτη “ματιά” στο μέλλον της κορεάτικης μάρκας, η οποία επικεντρώνεται στην ηλεκτροκίνηση και τις αυτόνομες τεχνολογίες, καθώς και στην έξυπνη σχεδίαση. Και ενώ εγκαινιάζει τη νέα της εποχή, σηματοδοτώντας την είσοδό της στα αυτόνομα αυτοκίνητα του μέλλοντος, το προοδευτικό “45” αποτίει φόρο τιμής στο 45χρονο εμβληματικό, για τη μάρκα, Pony Coupe Concept.

Το βλέμμα στο παρελθόν είναι απαραίτητο για την πρόοδο και το εξωτερικό στυλ του “45” διεγείρει τη φαντασία και αντλεί έμπνευση από το πρώτο αυτοκίνητο της Hyundai που είχε εξελιχθεί εξ ολοκλήρου από την κορεατική μάρκα, το Pony Coupe Concept του 1974. To πρωτότυπο “45” διαθέτει αμάξωμα τύπου monocoque, αεροδυναμική σχεδίαση και κάποια στιλιστικά στοιχεία εμπνευσμένα από τα αεροσκάφη της δεκαετίας του 1920. 

Βέβαια, η ονομασία του μοντέλου δεν αντλεί το όνομά της μόνο από το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας. Οφείλεται επίσης και στις γωνίες 45 μοιρών που κοσμούν τόσο το εμπρός όσο και το πίσω μέρος του μοντέλου, οι οποίες παραπέμπουν σε σχήμα διαμαντιού που «μαρτυρά» τη σχεδιαστική κατεύθυνση της μάρκας στα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα. Το νέο concept car ακολουθεί την μινιμαλιστική λογική της αρχικής ιδέας του coupe. Συνδυάζοντας την κληρονομιά με το όραμα, το “45” ενσωματώνει την εξέλιξη της σχεδιαστικής γλώσσας «Sensuous Sportiness» της Hyundai. 

Το εξωτερικό 

Η παρουσία του εμπρός τμήματος του “45” με την κυβοειδή σχεδίαση των λαμπτήρων  προκαλεί αναλογικά συναισθήματα επιτρέποντας στους ανθρώπους να αναγνωρίζουν αμέσως το όχημα από απόσταση, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα τεχνολογίες αιχμής. 

Παρουσιάζοντας ένα μοντέρνο προφίλ, το “45” επιδεικνύει χαρακτηριστικά σταθερότητας και δυναμισμού. Ως προοδευτικό EV, η νέα τεχνολογία είναι ορατή στο σχεδιασμό του “45”. 

Στο κάτω μέρος της πόρτας, ένα σύνολο LED εμφανίζει την ικανότητα των μπαταριών σε μεγάλες αποστάσεις και μέσα από τα ενεργά φώτα LED οι χρήστες μπορούν να πληροφορηθούν πόση ηλεκτρική ενέργεια έχουν στη διάθεσή τους ακόμα και πριν φτάσουν στο αυτοκίνητο. Αυτά τα αξιόπιστα στοιχεία έχουν σχεδιαστεί ακόμη και για έναν χρήστη που χρησιμοποιεί ηλεκτρικό όχημα για πρώτη φορά.

Το “45” concept car διαθέτει τεχνολογικά χαρακτηριστικά που μπορούν να επηρεάσουν τα μελλοντικά μοντέλα της Hyundai, όπως το Camera Monitoring System (CMS) το οποίο αφήνει χώρο για εφαρμογές αυτόνομης οδήγησης, καθώς και άλλες επικείμενες τεχνολογίες υπογραμμίζοντας το μελλοντικό όραμα της Hyundai. Οι παραδοσιακοί πλευρικοί καθρέπτες έχουν επίσης αντικατασταθεί από κάμερες.

Το Εσωτερικό 

Μπαίνοντας στη νέα εποχή της μελλοντικής κινητικότητας, η Hyundai με το 45 concept car επαναπροσδιορίζει την εμπειρία του αυτοκινήτου, όπου το εσωτερικό γίνεται ένας μοναδικός χώρος διαβίωσης ικανός να μεταμορφωθεί για να ικανοποιήσει μια σειρά απαιτήσεων της καθημερινότητας των επιβατών. Το “45” βασίζεται στο ‘STYLE SET FREE’ της Hyundai Motor, προσφέροντας μια οπτική του πώς ο κόσμος αντιλαμβάνεται την εμπειρία του αυτοκινήτου στην εποχή των αυτοκινούμενων οχημάτων.

Εμπνευσμένη από σχέδια επίπλων, η μινιμαλιστική καμπίνα είναι εξοπλισμένη με έναν εκλεπτυσμένο συνδυασμένο ξύλινων, υφασμάτινων και δερμάτινων επενδύσεων, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα που είναι ταυτόχρονα χαλαρωτική και άνετη. Το φως της ημέρας χρησιμοποιήθηκε επίσης ως στοιχείο σχεδιασμού ώστε να φέρει τα απαραίτητα συναισθήματα με φυσικό τρόπο. Στους επιβάτες το αυτοκίνητο προσφέρει ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον, με πίσω καθίσματα τύπου καθιστικού και μπροστινά καθίσματα που μπορούν να περιστραφούν. Αναβαθμίζοντας τον σχεδιασμό και την τεχνολογία περαιτέρω, οι επιβάτες των εμπρός καθισμάτων μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το σύστημα Infotainment χάρη στην εμφάνιση των πληροφοριών σε στιλ προβολής, όπου μπορεί να αντικαταστήσει την κεντρική οθόνη αφής με μια σειρά οθονών και λειτουργιών ενσωματωμένες στο ίδιο το ταμπλό.

Οι μπαταρίες του ηλεκτροκίνητου “45” τοποθετούνται στο δάπεδο του αυτοκινήτου, συμβάλλοντας στη μεγαλύτερη ευρυχωρία του εσωτερικού. Το επίπεδο πάτωμα του μοντέλου όπου αποθηκεύονται οι μπαταρίες ονομάζεται ‘skateboard’ καθώς επιτρέπει τη δημιουργία ενός χώρου που δίνει την αίσθηση σαλονιού με νέα έπιπλα. Επίσης, τα καθίσματα στρέφονται προς τους επιβάτες καθώς ανοίγουν την πόρτα.

Οι καθαρές γραμμές, η εργονομική τοποθέτηση των χειριστηρίων και τα εσωτερικά φωτιστικά αναδεικνύουν περαιτέρω την εκλεπτυσμένη αίσθηση του χώρου ενισχύοντας παράλληλα την απλοϊκή και μοντέρνα σχεδίαση του “45”. Το αυτοκίνητο επαναπροσδιορίζει το χώρο αποθήκευσης με μια σειρά καινοτόμων τρόπων, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας ενός οριζόντιου μακρόστενου σχήματος, μίας θεωρητικής τσέπης, που είναι τοποθετημένη στην πόρτα του αυτοκινήτου επιτρέποντας την αποθήκευση βιβλίων ή tablet PC. Επιπλέον, στο χώρο αποθήκευσης χρησιμοποιείται ένα διαφανές υλικό, οπότε είναι εύκολο να δούμε το περιεχόμενο.

Το 45 Concept car ανακυκλώνει τα απόβλητα και δημιουργεί για άλλη μια φορά αξία, δίνοντας συναισθηματική αξία ακόμη και σε απόβλητα που πετιούνται. Με τη σκέψη στο μέλλον, η ιστορία σχεδίασης της Hyundai αρχίζει εδώ.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις