190305 Alfa Romeo Tonale 01 H Alfa Romeo Tonale έχει... Έλληνα πατέρα

H Alfa Romeo Tonale έχει… Έλληνα πατέρα

To Tonale, είναι ένα πέρασμα στις Άλπεις, το οποίο δεν απέχει πολύ από το Stelvio. Είναι επίσης και το όνομα του νέου μοντέλου (πρωτότυπο-αναμένεται να βγει στην παραγωγή το 2020) που μας παρουσίασε η Alfa Romeo στη Γενεύη. Αυτό το μοντέλο, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο της ιταλικής μάρκας στην κατηγορία των C-SUV, είναι εν πολλοίς δημιούργημα του Έλληνα σχεδιαστή, Αλέξανδρου Λιώκη

190305 Alfa Romeo Tonale 01 H Alfa Romeo Tonale έχει... Έλληνα πατέρα

Μόλις στα 31 του, ο Αλέξανδρος δεν κατέχει απλά θέση Senior Designer στην Alfa Romeo, αλλά έχει βάλει την “υπογραφή” του σε ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της μάρκας, και σίγουρα σε αυτό που τράβηξε επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας φέτος στην έκθεση της Γενεύης. Βέβαια αυτό, δεν είναι η πρώτη του επιτυχία. Ο απόφοιτος του ΤΕΙ Βιομηχανικού Σχεδιασμού Κοζάνης βρέθηκε με… συνοπτικές διαδικασίες στο Instituto Europeo di Design στην Ιταλία, ξεχωρίζοντας με το ταλέντο του και, από εκεί, στο Σαλόνι της Γενεύης σε πολύ μικρή ηλικία, αφού παρουσιάστηκε η Alfa Romeo Gloria ο σχεδιασμός της οποίας ήταν δικό του έργο, στα πλαίσια της πρακτικής του στην Alfa Romeo.

liokis2Bgloria H Alfa Romeo Tonale έχει... Έλληνα πατέρα

Ο Αλέξανδρος Λιώκης με το προηγούμενο “διάσημο” δημιούργημά του, την Alfa Romeo Gloria

Σε ό,τι αφορά την Tonale τώρα, με αυτή, η Alfa Romeo, πραγματοποιεί στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τη δική της είσοδο στην ηλεκτροκίνηση. Το πρωτότυπο SUV Alfa Romeo Tonale, αποτελεί το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της μάρκας. Με το συγκεκριμένο πρωτότυπο, η Alfa Romeo, επαναπροσδιορίζει την συνεχώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, προσφέροντας μοναδικό Ιταλικό στιλ και αξεπέραστη οδηγική απόλαυση.

190305 Alfa Romeo Tonale 04 H Alfa Romeo Tonale έχει... Έλληνα πατέρα

Εμπνευσμένος από την υψηλή αισθητική και τη σχεδιαστική γλώσσα της Alfa Romeo, ο σχεδιασμός του Tonale αποτελεί την έκφραση του οράματος της εταιρείας. Οι συμπαγείς διαστάσεις χαρακτηρίζονται από το ξεχωριστό στιλ της Alfa Romeo που συνδυάζει τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας με το μοντέρνο σχεδιασμό. 

190305 Alfa Romeo Tonale 05 H Alfa Romeo Tonale έχει... Έλληνα πατέρα

Εμπνευσμένο από οργανικές φόρμες, το Tonale, δημιουργεί μια συνεχή ροή φωτός και αντανακλάσεων, αποτέλεσμα της φόρμας και του όγκου των επιφανειών που συνθέτουν το αμάξωμα. Στο σχεδιασμό του αναδεικνύονται μια σειρά στιλιστικών χαρακτηριστικών, εκτελεσμένα με ένα απόλυτα σύγχρονο τρόπο, τα οποία είναι συνώνυμα της πλούσιας ιστορίας της Alfa Romeo, όπως για παράδειγμα ο σχεδιασμός των τροχών με τα κυκλικά ανοίγματα. 

tonalevas 1 H Alfa Romeo Tonale έχει... Έλληνα πατέρα

Με διάμετρο 21”, οι τροχοί ελαφρού κράματος του Tonale, παρουσιάζουν το κλασσικό σχήμα της Alfa Romeo μέσω ενός νέου σχεδίου που τονίζει τη δομή και το χαμηλό βάρος του εξαρτήματος. Το συγκεκριμένο στιλ για τους τροχούς παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη θρυλική 33 Stradale τη δεκαετία του 1960. Σήμερα, στο Tonale, η σύγχρονη εκδοχή του τροχού συνδυάζεται με ένα ειδικά σχεδιασμένο από την Pirelli ελαστικό.

190305 Alfa Romeo Tonale 02 H Alfa Romeo Tonale έχει... Έλληνα πατέρα

Παράλληλα οι κομψοί όγκοι και οι επιφάνειες φέρνουν στη μνήμη τις φόρμες μοντέλων που έγραψαν ιστορία, όπως η Duetto, η Disco Volante Spider, αλλά και η αγαπημένη GT Junior. Εμπρός η χαρακτηριστική μάσκα και η σειρά με τα 3+3 φώτα συνδέουν την Tonale με την SZ και τη νεότερη Brera. Αντίστοιχα το πίσω μέρος προσδιορίζεται από τις γυάλινες επιφάνειες, ενώ τα φώτα θυμίζουν περισσότερο την υπογραφή ενός καλλιτέχνη αντί ενός απλού συστήματος φωτισμού.

190305 Alfa Romeo Tonale Concept 01 H Alfa Romeo Tonale έχει... Έλληνα πατέρα

Με τους αγώνες να αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό του DNA και της ιστορίας της Alfa Romeo, το εσωτερικό του Tonale αποπνέει το δυναμισμό ενός γλυπτού. Εστιασμένο στον οδηγό προσφέρει χώρο για 4 επιβάτες, ενώ τα υλικά που έχουν επιλεχθεί ενισχύουν τον ξεχωριστό του χαρακτήρα μέσω της αντίθεσης που προκαλεί ο συνδυασμός υλικών όπως το αλουμίνιο, με το δέρμα και την Alcantara. 

190305 Alfa Romeo Tonale 26 H Alfa Romeo Tonale έχει... Έλληνα πατέρα

Παράλληλα το πρωτότυπο εξοπλίζεται με τα υψηλότερα επίπεδα τεχνολογικών συστημάτων που προσφέρουν κορυφαία άνεση και συνδεσιμότητα, διατηρώντας σε πρώτο πλάνο την οδηγική απόλαυση. Ο οδηγός έχει στη διάθεση του ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3”, ενώ στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει η κεντρική οθόνη αφής των 10,25” του συστήματος πολυμέσων. Το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να είναι πάντα σε σύνδεση με την Alfa Romeo μέσω των νέων εφαρμογών “Alfista” (μία εφαρμογή που επιτρέπει στον χρήστη να βρίσκεται πάντα σε επαφή με το Lifestyle της Alfa Romeo ενημερώνοντας τον για όλες τις εκδηλώσεις (clubs, συναντήσεις, νέα, κ.α.) που αφορούν στη μάρκα. 

190305 Alfa Romeo Tonale 27 H Alfa Romeo Tonale έχει... Έλληνα πατέρα

Παράλληλα μέσω της εφαρμογής οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε κληρώσεις με δώρο την VIP είσοδο σε ειδικές εκδηλώσεις της Alfa Romeo) και “Paddock” (μία εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να βλέπει και να αγοράζει σε πραγματικό χρόνο στοιχεία αναβάθμισης για το Tonale, καθώς και αξεσουάρ της Alfa Romeo).

190305 Alfa Romeo Tonale 06 H Alfa Romeo Tonale έχει... Έλληνα πατέρα

Το πρωτότυπο εστιάζει στο μέλλον της κατηγορίας, αποτελώντας μια σύνθεση υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας. ΤοTonale αποτελεί ένα πραγματικό έργο τέχνης όπως αφήνει να εννοηθεί και το πλήρες όνομα  του: Alfa Romeo Tonale (ART).

190305 Alfa Romeo Tonale Concept 02 H Alfa Romeo Tonale έχει... Έλληνα πατέρα

H Alfa Romeo μας λέει πως η νέα πρόταση είναι πιστή στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα κάθε μοντέλου της Alfa Romeo. Στόχος η βέλτιστη οδική συμπεριφορά και η εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης με τρόπο που να τιμά τη φιλοσοφία της μάρκας. Αντί απλά να προσαρμοστεί στα δεδομένα, η Alfa Romeo με το πρωτότυπο Tonale, δίνει μια νέα προσέγγιση του ίδιου της του DNA, δημιουργώντας μια νέα ιδέα της ομορφιάς, της ενέργειας, της αρμονίας, της αποδοτικότητας και της φιλικότητας προς το χρήστη και το περιβάλλον. Η ηλεκτροκίνηση έρχεται στη Alfa Romeo για να ενισχύσει επιπλέον το σπορ χαρακτήρα της μάρκας. Για αυτό το λόγο η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν χρειάζεται να εκφραστεί με μεγάλα λογότυπα και πομπώδη ονόματα. Αρκούν μικρές λεπτομέρειες, όπως το φιδάκι (“Biscione”) στο λογότυπο της μάρκας, το οποίο έχει προσαρμοστεί κάτω από μία “hybrid ματιά”. Η ηλεκτροκίνηση στην Tonale εκφράζεται μέσω του τοποθετημένου στο πίσω μέρος ηλεκτροκινητήρα, μια επιλογή που ανοίγει νέες δυνατότητες  και μεγιστοποιεί την οδηγική απόλαυση. Το πρόγραμμα D.N.A. που χρησιμοποιούν όλα τα μοντέλα της μάρκας (Giulietta, Giulia, Stelvio και 4C), αποκτά μια νέα μορφή.

190305 Alfa Romeo Tonale 07 H Alfa Romeo Tonale έχει... Έλληνα πατέρα

Στην Tonale, η επιλογή “Dynamic” εξελίχθηκε σε “Dual Power” εξασφαλίζοντας τη μέγιστη ισχύ και από τους δύο κινητήρες. Παράλληλα το σύστημα πολυμέσων διαθέτει την επιλογή E-mozione, η οποία προσφέρει συγκεκριμένες ρυθμίσεις στην απόκριση του πεντάλ του γκαζιού, πιο άμεσο φρενάρισμα και ακόμα πιο άμεση απόκριση στο σύστημα διεύθυνσης.  Η επιλογή Ν (“Natural”), συνεχίζει να προσφέρει την ιδανική ισορροπία μεταξύ απόδοση και οικονομίας διαχειρίζονταν τους δύο κινητήρες. 

190305 Alfa Romeo Tonale 08 H Alfa Romeo Tonale έχει... Έλληνα πατέρα

Το αποτέλεσμα είναι σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση χωρίς να χάνεται ο σπορ χαρακτήρας. Τέλος το πρόγραμμα “Advance Efficiency” εξελίχθηκε στο “Advance E” για απόδοση με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Συνεπώς με βάση και τη φιλοσοφία της μάρκας, το plug-in υβριδικό σύστημα ανεβάζει σε ένα νέο επίπεδο τα χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης και οδηγικής απόλαυσης της Alfa Romeo.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις