Το ψηφιακό κλειδί για το GT-R τα σπάει!

Πρέπει να το παραδεχτείς: Ακόμα και αν είσαι φαν των παλιών, κλασικών αυτοκινήτων, η τεχνολογία είναι εντυπωσιακή. Είναι ποθητή. Πάρε για παράδειγμα το Nissan GT-R. O Godzilla δίνει βάρος τόσο στις επιδόσεις, όσο και στην τεχνολογία και, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό

Εν αναμονή της επόμενης γενιάς του GT-R, η οποία αναμένεται να έρθει πριν από το 2025, ο επικεφαλής της Square Circle Media, σχεδιαστής, Danny Burnside, έφτιαξε ένα smart key, ένα ψηφιακό κλειδί, το οποίο διατηρεί το σχήμα του κλασικού κλειδιού της Nissan, αλλά επί της ουσίας είναι μια ψηφιακή οθόνη αφής που διαθέτει μια σειρά από εντυπωσιακές λειτουργίες. 

Μέσα από το ψηφιακό κλειδί, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ξεκλειδώσει, να ανοίξει το πορτ μπαγκάζ, αλλά και να κορνάρει μέσα από τρία κουμπιά. Από την οθόνη, μπορεί να δει τη στάθμη λαδιού, τα χιλιόμετρα μέχρι το επόμενο service, τα χιλιόμετρα μέχρι να ξαναχρειαστεί βενζίνη, να βάλει μπρος, να ρυθμίσει τον κλιματισμό και άλλα. 

Ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Nissan, Alfonso Albaisa, έχει παραδεχθεί ότι η επόμενη γενιά του GT-R θα “είναι το γρηγορότερο super sports car στον πλανήτη“, όμως παραδέχεται ότι δεν έχει ακόμα εξελίξει πλατφόρμα ή κινητήρα. Παρόλα αυτά, όπως είχες διαβάσει στο TopSpeed.gr σχεδιάζει υβριδικό σύστημαγι’ αυτό. 

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις