Γιατί το κλειδί του ηλεκτρικού Fiat 500 μοιάζει με…βότσαλο

Δεν αρκεί ένα φιλικό προς το περιβάλλον και καινοτόμο μοντέλο να είναι τέτοιο, αλλά πρέπει και να το… δείχνει. Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκαν οι άνθρωποι της Fiat και, αποδίδοντας “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι” προσέγγισαν ολιστικά την “πράσινη” ταυτότητα του αμιγώς ηλεκτρικού 500. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το νέο κλειδί του μοντέλου, που μοιάζει με… βότσαλο (μέρες καλοκαιρινές που είναι).

Η βιωσιμότητα σε κάθε επίπεδο αποτελεί βασικό συστατικό στην επανάσταση που φέρνει η Fiat με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό 500. Ο σχεδιασμός, η παραγωγή και η χρήση αποτελούν μια αναπόσπαστη αλυσίδα, όπου το νέο 500 προσφέρει φιλικότητα προς το περιβάλλον (χαμηλό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα) και το χρήστη (ευκολία χρήσης, ασφάλεια και χαμηλό κόστος).

Συνδυάζοντας αυτή την προσέγγιση του μοντέλου με τις πολλαπλές δυνατότητες εξατομίκευσης που διαχρονικά προσφέρει η οικογένεια 500, η Fiat σε συνεργασία με τη Mopar, επίσημη μάρκα υπηρεσιών After Sales της Stellantis, δημιούργησαν μια καινοτόμα σειρά αξεσουάρ, ειδικά για το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500. Ειδικότερα η σειρά  Ethics & Aesthetics για πρώτη φορά φέρνει μια νέα προσέγγιση στην εξατομίκευση, όπου η άνεση, η χρηστικότητα και βέβαια το στιλ συνδυάζονται ιδανικά με τη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Με το μοντέλο να εφοδιάζεται ήδη με το καινοτόμο ύφασμα SEAQUAL®, το οποίο στην κατασκευή του περιλαμβάνει ανακυκλωμένα πλαστικά που έχουν συλλεγεί από τις θάλασσες σε όλο τον κόσμο, οι σχεδιαστές για τη σειρά των αξεσουάρ ακολούθησαν μια εξίσου ξεχωριστή πορεία σε επίπεδο στιλ και υλικών.

Για παράδειγμα το περίφημο «κλειδί βότσαλο» εκτός από την ξεχωριστή σχεδίαση είναι κατασκευασμένο με βάση την ανακυκλωμένη πρώτη ύλη DURABIO™. Πρόκειται για ένα πολυμερές φυτικής προέλευσης, το οποίο έχει εξαιρετική αντοχή, καθιστώντας δυνατή την εφαρμογή του σε μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών, όπως οπτικά εξαρτήματα που σχετίζονται με την ενέργεια, σαν υποκατάστατο εξαρτημάτων γυαλιού υψηλής απόδοσης, για ηλεκτρονικό εξοπλισμό στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και για εσωτερικά και εξωτερικά διακοσμητικά στοιχεία.

Αντίστοιχα τα κατασκευασμένα από ECONYL® πατάκια, συνεχίζουν τη λογική των καθισμάτων από SEAQUAL®. Το αναγεννημένο νάιλον ECONYL® είναι ένα προϊόν που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από υλικά όπως πλαστικά που έχουν συλλεχθεί από τους ωκεανούς, υπολείμματα υφασμάτων από επιχειρήσεις κατασκευής ενδυμάτων, κατεστραμμένα δίχτυα αλιείας, κτλ. Ένα επιπλέον εξαιρετικό χαρακτηριστικό του ECONYL® είναι ότι μπορεί να ανακυκλώνεται συνεχώς χωρίς απώλεια της ποιότητας στο τελικό προϊόν, ενώ η ίδια η διαδικασία ανακύκλωσης απαιτεί μόνο ατμό, χωρίς τη χρήση χημικών παραγόντων. Με αυτό τον τρόπο τα αξεσουάρ του νέου 500 είναι φιλικά προς το περιβάλλον κατά την κατασκευή τους, αλλά και όταν ολοκληρωθεί η χρήση τους.

 

Μπορεί κανείς να ανακαλύψει τη φιλοσοφία της «πράσινης» εξατομίκευσης του νέου αμιγώς ηλεκτρικού 500 στην παρακάτω ιστοσελίδα:

https://mopar.satiztpm.it/new-500/3113/9

 

Παράλληλα, ο κατάλογος των διαθέσιμων αξεσουάρ, ο οποίος αριθμεί περισσότερες από 40 σελίδες προϊόντων, δίνει ξεκάθαρα το στίγμα ότι και το νεότερο μέλος του θρυλικού μοντέλου, συνεχίζει να προσφέρει τα κορυφαία επίπεδα εξατομίκευσης που χαρακτηρίζουν την οικογένεια 500. Ο κατάλογος των αξεσουάρ είναι διαθέσιμος σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του παρακάτω συνδέσμου:  Http://mopar-authentic-accessories.satiztpm.it/Fiat500E/gr/