5b3d79be4e465 Τι χρώμα ήταν, στ' αλήθεια, ο General Lee;

Τι χρώμα ήταν, στ’ αλήθεια, ο General Lee;

Ετοιμάσου για μια βουτιά στα παιδικά σου χρόνια: Ακούς εκείνη τη γνώριμη κόρνα με τις 12 πρώτες νότες του “Dixie“, του ύμνου της Ομοσπονδίας. Μπροστά σου προβάλλει ο General Lee, ένα πορτοκαλί Dodge Charger του ’69 με τη σημαία της Ομοσπονδίας στην οροφή και τον αριθμό 01 στις πόρτες του, να κάνει ένα θεαματικό άλμα, με τους αδελφούς Dukes να ξεφεύγουν (ξανά) από τον σερίφη. Ωπα: Πορτοκαλί; Ήταν, αλήθεια, πορτοκαλί ο Στρατηγός; 

5b3d79be4e465 Τι χρώμα ήταν, στ' αλήθεια, ο General Lee;

Ενώ όλοι (όσοι έχουμε μια ελαφρά αχρωματοψία) απαντάμε ότι προφανώς και ο Στρατηγός ήταν πορτοκαλί, στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το muscle car που πρωταγωνιστούσε στους Dukes of Hazzard δεν ήταν απλά πορτοκαλί, ούτε μια πιο ανοιχτή εκδοχή του Hemi Orange όπως πίστευαν οι περισσότεροι. 

10 things you did not now about the dukes of hazzard general lee 9 Τι χρώμα ήταν, στ' αλήθεια, ο General Lee;

Ακόμα τον κυνηγάνε τον Στρατηγό

Λένε ότι το χρώμα του ήταν το Flame Red, ένα χρώμα που η General Motors χρησιμοποιούσε στην Corvette των 70s. Με δεδομένο ότι και το Flame Red, παρά το “red” στο όνομά του είναι επίσης πορτοκαλί, θα έληγε εκεί η “διαμάχη”. Όχι όμως.

fly Τι χρώμα ήταν, στ' αλήθεια, ο General Lee;

Ο General Lee πήδαγε και άκουγες τη χαρακτηριστική ιαχή των Dukes. “ΙΙΙΙΙΧΑ”

Ένα βίντεο του VINWiki λέει ότι οι δύο παραπάνω εκδοχές είναι λάθος. Και ότι στην πραγματικότητα, το ακριβές χρώμα του Στρατηγού ήταν το TnT Express. Στο βίντεο αναφέρεται ότι εντοπίστηκε το πορτ μπαγκάζ του πρώτου General Lee, με το original χρώμα του σε καλή κατάσταση. Το βίντεο είναι πολύ ενδιαφέρον και αξίζει να το δεις:

Το χρώμα σκαναρίστηκε και προέκυψε ότι ο κωδικός του ήταν ο TnT Express- δηλαδή μια απόχρωση (του πορτοκαλί λέμε) που χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί μια εταιρεία ταχυμεταφορών από την Ολλανδία με αυτό το όνομα. Όμως και πάλι, είναι ακριβώς έτσι;

general lee 3 Τι χρώμα ήταν, στ' αλήθεια, ο General Lee;

Οι κύριοι Dukes of Hazzard

Μια δήλωση του ηθοποιού John Schneider, δηλαδή του Bo Duke, ότι το αυθεντικό χρώμα του General Lee ήταν ένα απλά ένα συνονθύλευμα χρωμάτων που είχε στη διάθεσή του το τηλεοπτικό στούντιο το οποίο έκανε την παραγωγή, μας φέρνει πιο κοντά στην πραγματικότητα. 

7f01b4c66a1572ad6292cabbfc0f7f98 Τι χρώμα ήταν, στ' αλήθεια, ο General Lee;

Όταν η Dodge ρώταγε “πόσα Charger χρειάζεστε για τα γυρίσματα;” η Warner Bros απαντούσε “ναι” 

Σκεφτείτε ότι το στούντιο χρησιμοποίησε τόσα Chargers (τα άλματα που βλέπαμε ήταν αληθινά και μετά από το καθένα, όπως αντιλαμβάνεσαι, το Charger κατέληγε θεόστραβο για σκραπ και μάλιστα εικάζεται ότι καταστράφηκαν περισσότερα από 300) που η Dodge αδυνατούσε να τους παρέχει όσα αυτοκίνητα ζήταγαν. 

The General Lee.png5 wrecked Τι χρώμα ήταν, στ' αλήθεια, ο General Lee;

Dodge Charger μετά από άλμα σε γύρισμα. Ενδεχομένως, ίσως -και το λέμε με επιφύλαξη- η ζημιά να έφευγε με μια αλοιφή 

Έτσι, σε κάποια φάση οι παραγωγοί βγήκαν… παγανιά και, όπου έβλεπαν Charger άφηναν χαρτάκι στο παρμπρίζ “μήπως το πουλάτε;” και κατέληξαν σε ακόμα πιο δραστικές λύσεις: Άρχισαν να αγοράζουν AMC Ambassador που έβαφαν πορτοκαλί και, μέσω περίεργων γωνιών στο φιλμάρισμα, αλλά και με τεχνικές επεξεργασίας, έκρυβαν την αλλαγή. Όταν άρχισαν να μη… βρίσκουν ούτε Ambassadors, προσέλαβαν εταιρεία ειδικών εφέ που έκανε γυρίσματα με… μινιατούρες!

MW DO723 Dukeso 20150624112950 ZQ Τι χρώμα ήταν, στ' αλήθεια, ο General Lee;

Πάντως κάποια αυθεντικά κομμάτια έχουν επιβιώσει

Για την ιστορία, ο General Lee, φόραγε έναν 426 HEMI V8 που στη street legal detuned έκδοσή του, απέδιδε μέγιστη ισχύ 430 PS, είχε τα παράθυρα πάντα κατεβασμένα, μιας και οι πόρτες υποτίθεται πως ήταν ηλεκτροκολλημένες (because racecar) και άρα οι δύο επιβάτες του έμπαιναν γλιστρώντας από τα παράθυρα. 

vasiki2Bgenlee Τι χρώμα ήταν, στ' αλήθεια, ο General Lee;

Fun fact: Για να γυριστεί το άλμα των τίτλων αρχής των Dukes, καταστράφηκαν πολλά Chargers, μιας και, ως πολύ προσθιόβαρο, “προσγειωνόταν” πολύ άτσαλα. Το άλμα που κρατήθηκε και βλέπουμε τελικά στην αρχή κάθε επεισοδίου, επετεύχθη όταν τοποθετήθηκαν σακιά με άμμο, βάρους 100 κιλών στο πορτ μπαγκάζ

03 Τι χρώμα ήταν, στ' αλήθεια, ο General Lee;

Με αυτό τον τρόπο, ο General Lee έκανε ένα άλμα φτάνοντας τα 5 μέτρα ύψος και διανύοντας 25 μέτρα μήκους. To αυτοκίνητο έφερε το όνομα του στρατηγού του αμερικανικού εμφυλίου Robert E. Lee, που πέθανε στις 12 Οκτωβρίου 1870.

4e2556e61e9196daee6cad31907a8da2 Τι χρώμα ήταν, στ' αλήθεια, ο General Lee;

Σε περίπτωση που σκέφτεσαι να επαναλάβεις κάποιο από τα άλματα του Στρατηγού

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις