Vivre le mouvement dans la rue
JeepWagoneerS59 New Wagoneer S : Découvrez le premier grand SUV électrique de Jeep

New Wagoneer S : Découvrez le premier grand SUV électrique de Jeep

Πιστό στις αξίες της μάρκας, διαθέτει εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητες, μοναδικό σχεδιασμό και ασύγκριτη τεχνολογία. Με ισχύ 600 HP και ροπή άνω των 800 Nm, το Wagoneer S επιταχύνει από 0-100 km/h σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα και έχει αυτονομία που υπερβαίνει τα 600 km. Το σύστημα Selec-Terrain προσφέρει προγράμματα Auto, Sport, Eco, Snow και Sand, εξασφαλίζοντας απαράμιλλη ικανότητα κίνησης σε κάθε έδαφος και καιρικές συνθήκες. Το Wagoneer S εισάγει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Jeep®, η οποία συνδυάζεται με κορυφαία αεροδυναμική απόδοση για την κατηγορία του. Η καμπίνα είναι υπερσύγχρονη και πολυτελής, με οθόνες συνολικής διαγωνίου άνω των 45 ιντσών και ένα ειδικά σχεδιασμένο ηχοσύστημα της McIntosh με 19 ηχεία και ενισχυτή 1.160 W.

Το ολοκαίνουργιο Wagoneer S είναι ένα μοντέλο σταθμός για την Jeep. Αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μεγάλο SUV της μάρκας, υπηρετώντας ταυτόχρονα στο έπακρο όλες τις αξίες που έχουν της δώσει θρυλική υπόσταση.

Αποδίδοντας 600 HP και πάνω από 800 Nm, το Wagoneer S ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 km/h σε λιγότερο από 4” και η ηλεκτρική αυτονομία του ξεπερνά τα 600 km. Ταυτόχρονα, χάρη στην τετρακίνηση και το πρόγραμμα Selec-Terrain διαθέτει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες κίνησης ανεξάρτητα από τις επικρατούσες συνθήκες καιρού και εδάφους. Την ενέργεια στους κινητήρες παρέχει μια συστοιχία μπαταριών με τάση 400V και χωρητικότητα 100 kWh, που σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) μπορεί να φτάσει από το 20% στο 80% σε μόλις 23’.

Το νέο μοντέλο είναι χτισμένο επάνω στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα STLA Large, η οποία έχει δεχτεί τις κατάλληλες ρυθμίσεις προκειμένου να τονιστεί ο ειδικός χαρακτήρας της Jeep. Οι διαστάσεις, η ανάρτηση και το σύστημα κίνησης έχουν μελετηθεί ειδικά για την περίσταση και δίνουν στο Wagoneer S τη συναρπαστική επιτάχυνση και βέβαια τις εντυπωσιακές ικανότητες σε κάθε έδαφος.

Χρησιμοποιώντας έναν κινητήρα για τους εμπρός τροχούς και έναν για τους πίσω, το νέο μοντέλο είναι μόνιμα τετρακίνητο με συνεχώς μεταβαλλόμενη κατανομή ροπής. Και χάρη στις ρυθμίσεις Auto, Sport, Eco, Snow και Sand του Selec-Terrain, όλα τα επιμέρους υποσυστήματα συντονίζονται κατάλληλα ώστε να αποδίδουν βέλτιστα για κάθε περίσταση.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας μαζί με την μετάδοση και τα ηλεκτρονικά ισχύος συστεγάζονται σε μια μονάδα που έχει εξελιχθεί από την Stellantis και έχει κόμπακτ μέγεθος. Παράλληλα έχει και κορυφαία αποδοτικότητα, ενώ για την ελαχιστοποίηση των απωλειών ενέργειας και τη μεγιστοποίηση της ηλεκτρικής αυτονομίας, οι εμπρός τροχοί απεμπλέκονται από τη μετάδοση όταν κάτι τέτοιο δε χρειάζεται. Η νέα πλατφόρμα εξασφαλίζει επίσης πολύ υψηλή ακαμψία στο Wagoneer S, κάτι που με τη σειρά του μεταφράζεται σε εξαιρετική ποιότητα κύλισης και άψογα δυναμικά χαρακτηριστικά, με άμεση απόκριση στις εντολές του οδηγού.

Με μοναδικό στιλ, μοντέρνα αισθητική και αεροδυναμικό σχήμα, το νέο μεγάλο Jeep μεταλαμπαδεύει την κλασική εικόνα της μάρκας στην εξηλεκτρισμένη εποχή. Στο εμπρός μέρος η φιλοσοφία της μάσκας με τα εφτά φωτιζόμενα κατακόρυφα στελέχη ανοίγει ένα νέο αισθητικό κεφάλαιο, κάνοντας παράλληλα το αυτοκίνητο αναγνωρίσιμο από μακριά ακόμα και την νύχτα.

Χρησιμοποιώντας την επιτομή της τεχνολογίας στο σχεδιασμό και τις μεθόδους κατασκευής, η Jeep έχει προσδώσει μοναδικά χαρακτηριστικά στο Wagoneer S. Η οροφή που καμπυλώνει στο πίσω μέρος, οι ειδικά σχεδιασμένες χειρολαβές στις πόρτες, η μεγάλη πίσω πτέρυγα και πολλές κρυφές πινελιές συνετέλεσαν στο πιο αεροδυναμικό Jeep που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Ο συντελεστής Cd 0,29 που επιτυγχάνει είναι περίπου 15% καλύτερος από το μέσο όρο της κατηγορίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η καμπίνα κάνει μια βαθιά τομή στον τρόπο με τον οποίο συνυπάρχει η υψηλή πολυτέλεια με την κορυφαία τεχνολογία. Συνολικά οι οθόνες έχουν διαγώνιο που ξεπερνά τις 45”, με την εμπειρία να είναι πλήρως ψηφιακή μα και εργονομική. Τα διαφορετικά υλικά που χρησιμοποιούνται έχουν τέλεια συναρμογή και υψηλή αισθητική, ενώ το στιλ συμβαδίζει με άφθονη πρακτικότητα. Γλαφυρό παράδειγμα αποτελεί το νέας σχεδίασης τιμόνι που έχει δύο ακτίνες, “flat-bottom” σχεδίαση και κόκκινες ραφές, ενώ η επένδυσή του είναι αντιμικροβιακή.

Στοιχεία όπως το άνοιγμα των θυρών με αισθητήρες αφής, το κουμπί εκκίνησης με το μεταλλικό περίβλημα και η απτική ανάδραση του συστήματος πλοήγησης είναι ενδεικτικά για την υψηλή τεχνολογία και την πολυτέλεια του νέου μοντέλου, ωστόσο το κερασάκι είναι σίγουρα το ηχοσύστημα: Ειδικά εξελιγμένο για το Wagonner S από την McIntosh, χρησιμοποιεί ενισχυτή 1.160 Watt, 19 ηχεία και subwoofer 12”, οπότε μετατρέπει κάθε ακρόαση σε μια απολαυστική εμπειρία.

Με την κορυφαία τεχνολογία του, το Wagoneer S εγγυάται ανώτερη εμπειρία χρήσης σε κάθε τομέα. Με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3”, σύστημα infotainment Uconnect5, πακέτο Connected Services και την εφαρμογή Jeep app φροντίζει για τη βέλτιστη διάδραση με τον οδηγό και τους επιβάτες, ενώ οι ενημερώσεις ΟΤΑ (Over The Air) εγγυώνται ότι θα βρίσκεται για πάντα στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων. Διαθέτοντας δε πάνω από 170 ειδικά εξελιγμένα συστήματα, διαφυλάσσει την ασφάλεια όλων των χρηστών του δρόμου, αποτελώντας έναν άγρυπνο σύμμαχο που διευκολύνει το έργο του οδηγού και τον υποστηρίζει παντού και πάντα.

Νέο Jeep Wagoneer S