Vivre le mouvement dans la rue
MINI Cooper

Voici les nouvelles MINI Cooper C et MINI Cooper S thermiques

MINI Cooper

Στα πλαίσια της νέας οικογένειας μοντέλων, η MINI προσδιορίζει τα επίπεδα απόδοσης των βενζινοκινητήρων της με το γράμμα C για το MINI Cooper και με το γράμμα S για το μοντέλο υψηλότερων επιδόσεων. Η ελκυστική γκάμα κινητήρων του νέου τρίθυρου MINI συμπληρώνεται έτσι από δύο αποδοτικούς βενζινοκινητήρες με τρεις ή τέσσερις κυλίνδρους. Η εμβληματική αίσθηση go-kart της μάρκας μεταφέρεται στο δρόμο με τη νέα γενιά MINI. Η μινιμαλιστική σχεδίαση του MINI Cooper απορρέει από τον συνδυασμό των παραδοσιακών αξιών της μάρκας και της εντυπωσιακής σαφήνειας των γραμμών του.

«Στην MINI, το σλόγκαν “Power of Choice” σημαίνει ότι εκτός από τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα MINI, προσφέρουμε επίσης προτάσεις όπως το νέο MINI Cooper με κινητήρα βενζίνης. Το αυτοκίνητο είναι ιδανικό για όλους όσους θέλουν να οδηγούν ένα κλασικό 3θυρο MINI και εκτιμούν τις παραδοσιακές επιδόσεις και τον χαρακτηριστικό ήχο ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης», σχολιάζει η Stefanie Wurst, επικεφαλής της MINI.

Το εσωτερικό εστιάζει στα κλασικά χαρακτηριστικά MINI, δηλαδή τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό και τα νέα υλικά. Τεχνολογικές καινοτομίες όπως το MINI Operating System 9, τα νέα MINI Experience Modes και το ευρύ φάσμα ψηφιακών λειτουργιών δημιουργούν μια εμβυθιστική εμπειρία για τον χρήστη.

 

Δύο ισχυρές παραλλαγές κινητήρων

P90553972 highRes the new mini cooper Ιδού, τα νέα θερμικά MINI Cooper C και MINI Cooper SΜε ισχύ 204 hp, ο τετρακύλινδρος κινητήρας του MINI Cooper S εξασφαλίζει επιτάχυνση από τα 0 στα 100 km/h σε 6,6 δευτερόλεπτα αποδίδοντας μέγιστη ροπή 300 Nm. Ο τρικύλινδρος κινητήρας των 156 hp του MINI Cooper C αποδίδει ροπή 230 Nm και επιταχύνει το όχημα από τα 0 στα 100 km/h σε 7,7 δευτερόλεπτα.

Το MINI Cooper είναι εξοπλισμένο με σύστημα ανάρτησης και απόσβεσης κραδασμών σχεδιασμένο για ευέλικτο χειρισμό. Το υψηλής ακρίβειας σύστημα διεύθυνσης MINI σε συνδυασμό με τα ισχυρά φρένα εξασφαλίζει ανώτερα επίπεδα οδηγικής απόλαυσης, ασφάλειας και άνεσης.

Εξωτερικό: με ενσωματωμένη την παραδοσιακή κουλτούρα

P90554017 highRes the new mini cooper Ιδού, τα νέα θερμικά MINI Cooper C και MINI Cooper SΜε αυθεντική σχεδίαση και compact σιλουέτα, το MINI Cooper είναι η ενσάρκωση της βασικής φιλοσοφίας της μάρκας: μέγιστη οδηγική απόλαυση με ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα. Ο σύγχρονος μινιμαλισμός της νέας σχεδίασης χαρακτηρίζει τις καθαρές επιφάνειες του αμαξώματος. Οι κοντοί πρόβολοι και το μικρό μήκος του καπό δημιουργούν αντίθεση με το μακρύ μεταξόνιο, προσδίδοντας στο αυτοκίνητο τυπικές αναλογίες MINI.

Στο εμπρός μέρος, η νέα οκταγωνική μάσκα με τα φιλιγκράν περιγράμματα διαμορφώνει ένα ακόμα πιο χαρακτηριστικό πρόσωπο για το MINI Cooper. Ο μικρότερος μέχρι σήμερα αισθητήρας ραντάρ του BMW Group είναι τοποθετημένος στην οριζόντια μπάρα μεταξύ των αεραγωγών. Συνολικά 12 αισθητήρες υπερήχων στο MINI Cooper υποστηρίζουν τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και αυξάνουν την οδηγική ασφάλεια.

Τα οριζόντια φώτα ημέρας LED υπογραμμίζουν τη νέα εμφάνιση στην στάνταρ έκδοση. Η εντυπωσιακή εμφάνιση ενισχύεται περαιτέρω από τρεις επιλέξιμες φωτεινές υπογραφές για τα φώτα ημέρας των προβολέων MINI LED και τα επανασχεδιασμένα πίσω φώτα matrix.

Και οι τρεις επιλέξιμες φωτεινές υπογραφές ξεκινούν και ολοκληρώνονται με ένα ειδικά ενορχηστρωμένο animation καλωσορίσματος ή αποχαιρετισμού.


Εσωτερικό: κλασικό, καινοτόμο,
MINI

P90553956 highRes the new mini cooper Ιδού, τα νέα θερμικά MINI Cooper C και MINI Cooper SΗ σοφιστικέ, μινιμαλιστική εσωτερική σχεδίαση του MINI Cooper είναι εμπνευσμένη από το κλασικό Mini. Το νέο τιμόνι, η στρογγυλή οθόνη OLED, η γνώριμη μπάρα ΜΙΝΙ με τους διακόπτες δύο θέσεων και το ταμπλό με τη δίχρωμη υφασμάτινη επένδυση, δημιουργούν μια αίσθηση ευρυχωρίας στο cockpit. Οι καθαρές γραμμές είναι το σήμα κατατεθέν του μοντέρνου εσωτερικού που υπόσχεται γενναιόδωρους χώρους. Η πανοραμική γυάλινη οροφή συνεισφέρει σε μία φωτεινή και φιλική ατμόσφαιρα. Αναδιπλώνοντας το πίσω κάθισμα σε αναλογία 60:40, ο χώρος αποσκευών μπορεί να αυξηθεί ευέλικτα από τα 210 λίτρα σε έως και 800 λίτρα.

Οι σημαντικότερες λειτουργίες οδήγησης, όπως το χειρόφρενο, ο επιλογέας ταχυτήτων, το μπουτόν start/stop και οι διακόπτες εναλλαγής των Experience Modes και ρύθμισης της έντασης του ήχου, είναι άμεσα προσβάσιμες μέσω της χαρακτηριστικής μπάρας ΜΙΝΙ. Η θέση του επιλογέα ταχυτήτων στην κεντρική κονσόλα απελευθερώνει χώρο για τη νέα επιφάνεια ασύρματης φόρτισης 2.0. Τα smartphones μπορούν να τοποθετούνται εδώ και να φορτίζονται ασύρματα.

Στο cockpit του MINI Cooper, το MINI Interaction Unit έχει μετακινηθεί πιο κοντά στον οδηγό. Η διάμετρος της λεπτής οθόνης OLED που εξασφαλίζει υψηλή ανάλυση και διαθέτει ένα κορυφαίας ποιότητας γυάλινο άκρο είναι 240 mm. Η λογική με την οποία λειτουργεί είναι παρόμοια με εκείνη ενός smartphone και μπορεί να ελέγχεται διαισθητικά μέσω αφής.

Οι σχετικές με το όχημα πληροφορίες, όπως η ταχύτητα και η κατανάλωση καυσίμου, εμφανίζονται στο επάνω μέρος της οθόνης. Στο κύριο μενού, οι λειτουργίες είναι τοποθετημένες οριζόντια ως widgets και μπορούν να επιλεγούν κάνοντας swipe και πατώντας το σχετικό εικονίδιο. Στο κάτω τμήμα της οθόνης OLED, τα στοιχεία του μενού «Πλοήγηση», «Μέσα ενημέρωσης», «Τηλέφωνο» και «Κλιματισμός» μπορούν να επιλέγονται απευθείας ανά πάσα στιγμή.

 

Ψηφιακές καινοτομίες για μια εμβυθιστική εμπειρία χρήστη

P90553967 highRes the new mini cooper Ιδού, τα νέα θερμικά MINI Cooper C και MINI Cooper SΩς μέρος των προαιρετικών MINI Experience Modes, δύο μονάδες προβολέων εκπέμπουν διάφορα φωτιζόμενα γραφικά στο ταμπλό. Η εμφάνιση του cockpit του MINI Cooper διαφοροποιείται προσφέροντας νέες δυνατότητες εξατομίκευσης, χάρη στην αλληλεπίδραση του οπτικού σχεδιασμού, του φωτισμού περιβάλλοντος και της σχεδίασης ήχου.

Κάθε Experience Mode έχει το δικό του δυναμικό υπόβαθρο και μπορεί να επιλεγεί σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις του οδηγού. Στο personal mode, μια προσωπική φωτογραφία μπορεί να οριστεί ως φόντο της οθόνης μέσω του MINI app. Τα κυρίαρχα χρώματα της φωτογραφίας επεκτείνονται στη συνέχεια στις υφασμάτινες επιφάνειες του ταμπλό και των θυρών ως φωτιζόμενα γραφικά.

 

Οδηγείστε με ασφάλεια και φτάστε ξεκούραστα

P90554028 highRes the new mini cooper Ιδού, τα νέα θερμικά MINI Cooper C και MINI Cooper SΤο νέο MINI Cooper προσφέρει πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης για ασφαλή και άνετη οδηγική απόλαυση. Η στάνταρ λειτουργία Safe Exit παρακολουθεί την περιοχή γύρω από το σταθμευμένο όχημα και προειδοποιεί τους άλλους χρήστες του δρόμου που πλησιάζουν πριν ανοίξει η πόρτα. Η λειτουργία όχι μόνο καθυστερεί το ξεκλείδωμα των θυρών, αλλά χρησιμοποιεί επίσης φωτεινά σήματα έξω από το όχημα για να προειδοποιήσει για πιθανή σύγκρουση.

Κατά την οδήγηση, το πακέτο MINI Navigation παρέχει προαιρετικά υποστήριξη με τρισδιάστατη απεικόνιση και Augmented View, εμφανίζει την τρέχουσα κατάσταση της κυκλοφορίας, παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές στάθμευσης, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών ψηφιακής πληρωμής, και πολλά άλλα. Οι λειτουργίες υποβοήθησης που βασίζονται σε κάμερες και ραντάρ αυξάνουν την ασφάλεια, επεμβαίνοντας στο τιμόνι και διατηρώντας το όχημα στη λωρίδα κυκλοφορίας ως μέρος του ολοκληρωμένου πακέτου Driving Assistant Plus. Ο αυτόματος έλεγχος ταχύτητας και απόστασης κάνει την οδήγηση στην πόλη ακόμα πιο άνετη.

Απλά πείτε “Hey MINI” για να ενεργοποιήσετε τον Έξυπνο Προσωπικό Βοηθό MINI (MINI Intelligent Personal Assistant – IPA) στην οθόνη OLED. Στη συνέχεια, εμφανίζεται μια τρισδιάστατη απεικόνιση με τη μορφή ενός avatar “αυτοκινήτου” ή του ψηφιακού συντρόφου MINI “Spike”. Αλληλεπιδρώντας με το MINI IPA, ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει τη φωνή του για να ελέγξει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, όπως πλοήγηση, τηλεφωνία, ψυχαγωγία και άλλα χαρακτηριστικά του οχήματος.

Η καινοτόμος λειτουργία MINI Digital Key Plus μετατρέπει το smartphone σε κλειδί του αυτοκινήτου μέσω του MINI App. Το animation καλωσορίσματος των εμπρός και πίσω φώτων ξεκινά μόλις ο οδηγός απέχει από το όχημα λιγότερο από τρία μέτρα – οι πόρτες ξεκλειδώνουν όταν ο οδηγός βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη του ενάμισι μέτρου. Αυτή η εμπειρία μπορεί να μεταφερθεί ψηφιακά σε διαφορετικούς χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών τους ρυθμίσεων στο όχημα.

 

Τέσσερις εκδόσεις για εξατομικευμένη εμφάνιση

P90553977 highRes the new mini cooper Ιδού, τα νέα θερμικά MINI Cooper C και MINI Cooper S
Οι νέες εκδόσεις εξοπλισμού Essential, Classic, Favoured και JCW προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών εξατομίκευσης. Ανάλογα με την έκδοση, τα νέα MINI Cooper C και MINI Cooper S διατίθενται με διαφορετικά χρώματα αμαξώματος και εσωτερικές επενδύσεις.

Τα εξωτερικά φινιρίσματα μπορούν να συνδυαστούν με ένα από τα τέσσερα χρώματα οροφής για να δημιουργήσουν μια ποικιλία αντιθέσεων. Μια αποκλειστική επιλογή σε συνδυασμό με το πακέτο Favoured Trim είναι η σχεδίαση Spray-Tech της χαρακτηριστικής Multitone Οροφής. Αυτή διαθέτει μια διαβάθμιση τριών χρωμάτων. Για τις ζάντες αλουμινίου 16 έως 18 ιντσών διατίθενται νέα, αεροδυναμικά βελτιστοποιημένα σχέδια.

Ηλεκτρικό

  • Mini Cooper E – 33.450€ (25.350€ με επιδότηση)
  • Mini Cooper SE – 37.450€ (28.450€ με επιδότηση)

Θερμικό

  • Mini Cooper C – 25.500€
  • Mini Cooper S – 30.870€