Vivre le mouvement dans la rue
434959 LA NOUVELLE HONDA CIVIC TYPE R REGAINE LE RECORD DE LAPS DE PRODUCTION EN ROUTE AVANT AU N Dévoilement de la bête : Honda Civic Type R

Révélation de la bête : Honda Civic Type R

Honda Civic Type R - H Εξέλιξη του Θρύλου!

Le site Honda Civic Type R, το απόλυτο hot hatch υψηλών επιδόσεων, το αυτοκίνητο – Θρύλος βρίσκεται εδώ, στην Ελλάδα!

Το Απόλυτο Hot Hatch Υψηλών Επιδόσεων

Το 2024 Honda Civic Type R αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στον τομέα των υψηλών επιδόσεων για hatchbacks. Χτίζοντας πάνω σε μια κληρονομιά αριστείας, αυτή η τελευταία εκδοχή διαθέτει αυξημένη ιπποδύναμη χάρη στον ισχυρότερο κινητήρα VTEC Turbo στην ιστορία του Type R. Ο σχεδιασμός και η μηχανολογία του αυτοκινήτου επικεντρώνονται στην παροχή μιας απαράμιλλης οδηγικής εμπειρίας, συνδυάζοντας τη λειτουργικότητα με την εντυπωσιακή αισθητική. Αυτή η δέσμευση για απόδοση και σχεδιασμό είναι εμφανής στους νέους χρόνους γύρου ρεκόρ του Type R στις πίστες της Suzuka και του Nürburgring.

434969 NEW HONDA CIVIC TYPE R REGAINS PRODUCTION VEHICLE FWD LAP RECORD AT N Αποκαλύπτοντας το Θηρίο: Honda Civic Type R

Αεροδυναμική Αριστεία και Οδηγοκεντρικό Cockpit

Αεροδυναμικός Σχεδιασμός

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του νέου Civic Type R δεν είναι μόνο οπτικά εντυπωσιακός αλλά και επιμελώς σχεδιασμένος για να ενισχύσει την αεροδυναμική. Κύριες βελτιώσεις περιλαμβάνουν ένα ευρύτερο μετατρόχιο και μεγαλύτερους θόλους τροχών, δημιουργώντας μια μυώδη σιλουέτα. Η εκλεπτυσμένη πίσω αεροτομή συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της κάθετης δύναμης, ενώ οι διάφορες επιλογές χρωμάτων, όπως το Championship White και το Rallye Red, υπογραμμίζουν τον σπορ χαρακτήρα του.

Κάθε πτυχή του Civic Type R έχει επαναξιολογηθεί για να ενισχύσει την απόλαυση της οδήγησης. Το αυτοκίνητο είναι 8 mm χαμηλότερο και 90 mm φαρδύτερο από το Civic e, συμβάλλοντας στη δυναμική του εμφάνιση. Η συνεργασία με κορυφαίους προμηθευτές του μηχανοκίνητου αθλητισμού και η χρήση της Υπολογιστικής Ρευστοδυναμικής (CFD) επέτρεψαν στους μηχανικούς να βελτιστοποιήσουν τη ροή του αέρα γύρω από το όχημα, μειώνοντας την αντίσταση και βελτιώνοντας τη σταθερότητα.

 

Οδηγοκεντρικό Εσωτερικό

Στο εσωτερικό, το Civic Type R συνεχίζει τη φιλοσοφία του εστιασμένου στον οδηγό σχεδιασμού. Τα χαμηλά σπορ καθίσματα προσφέρουν εξαιρετική στήριξη και άνεση, ιδανικά για τόσο τις ημέρες στην πίστα όσο και για τις μακρινές διαδρομές. Το cockpit είναι σχεδιασμένο να κρατά τον οδηγό ενεργό, με όλα τα βασικά χειριστήρια σε εύκολη πρόσβαση και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων που παρέχει ζωτικές πληροφορίες απόδοσης.

Τα καθίσματα, ντυμένα με ζωντανό κόκκινο σουέτ, προσφέρουν εξαιρετική πρόσφυση, και η αντίστοιχη κόκκινη μοκέτα αποτίει φόρο τιμής στα προηγούμενα μοντέλα Type R. Η χαμηλή θέση οδήγησης και η βελτιωμένη ορατότητα ενισχύουν τη σύνδεση μεταξύ οδηγού και μηχανής, εξασφαλίζοντας μια συναρπαστική εμπειρία οδήγησης κάθε φορά.

430072 2023 Honda Civic Type R unveil Αποκαλύπτοντας το Θηρίο: Honda Civic Type R

Δημιουργώντας το Απόλυτο Civic Type R

Κινητήρας και Επιδόσεις

Στην καρδιά του 2024 Civic Type R βρίσκεται ένας αναβαθμισμένος κινητήρας VTEC Turbo 2.0 λίτρωνce qui donne 329 PS et 420 Nm ροπής. Αυτό το σύνολο, σε συνδυασμό με προηγμένες τεχνολογίες από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό της Honda, εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις. Οι βελτιώσεις στον υπερτροφοδότη και το σύστημα εξαγωγής έχουν μειώσει την αδράνεια και βελτιώσει τη ροή του αέρα, προσφέροντας έναν πιο άμεσο και ισχυρό κινητήρα.

Το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων έχει βελτιωθεί με έναν ελαφρύτερο σφόνδυλο και ένα βελτιωμένο σύστημα rev-match, εξασφαλίζοντας ομαλές αλλαγές ταχυτήτων. Αυτές οι αναβαθμίσεις, μαζί με το αναθεωρημένο πλαίσιο και την ανάρτηση, καθιστούν το νέο Type R το ταχύτερο και πιο ευέλικτο μέχρι σήμερα, ικανό να επιταχύνει από 0-100 km/h σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα και να φτάσει σε τελική ταχύτητα 275 km/h.

430065 2023 Honda Civic Type R unveil Αποκαλύπτοντας το Θηρίο: Honda Civic Type R

Χειρισμός και Δυναμική

Το τελευταίο Civic Type R επωφελείται από ένα σημαντικά βελτιωμένο πλαίσιο. Το μεγαλύτερο κατά 35 mm μεταξόνιο σε σύγκριση με το προηγούμενο Type R και η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων προσφέρουν ανώτερη σταθερότητα και απόδοση στις στροφές. Η μπροστινή ανάρτηση Dual Axis Strut ελαχιστοποιεί το torque steer, εξασφαλίζοντας ακριβή χειρισμό.

Τα ενεργητικά προσαρμοζόμενα αμορτισέρ έχουν επαναρυθμιστεί για βέλτιστο έλεγχο, ενώ η αυξημένη χρήση δομικών συγκολλήσεων συμβάλλει σε ένα πιο άκαμπτο και ανταποκρινόμενο αμάξωμα. Τα ελαφρά υλικά, συμπεριλαμβανομένου ενός καπό αλουμινίου και μιας πίσω πόρτας από ρητίνη, μειώνουν το βάρος και ενισχύουν την ευελιξία. Το σύστημα φρένων Brembo, με βελτιωμένους αεραγωγούς ψύξης και μια νέα κεντρική αντλία, εξασφαλίζει συνεχή και αξιόπιστη δύναμη φρεναρίσματος.

Βελτιωμένη Αίσθηση Τιμονιού

Οι μηχανικοί της Honda έχουν τροποποιήσει το σύστημα διεύθυνσης για βελτιωμένη ανάδραση και ακρίβεια. Τα αναβαθμισμένα εξαρτήματα, όπως μια πιο άκαμπτη ράβδος στρέψης και ανθεκτικά ακρόμπαρα, ενισχύουν τη σύνδεση του οδηγού με τον δρόμο. Το σύστημα EPS (Electric Power Steering) έχει επαναπρογραμματιστεί για να παρέχει μια ομαλή και ανταποκρινόμενη αίσθηση στο τιμόνι, καθιστώντας κάθε διαδρομή συναρπαστική.

Το 2024 Honda Civic Type R συνεχίζει να θέτει τα πρότυπα για τα υψηλών επιδόσεων hatchbacks. Με τον ισχυρό κινητήρα VTEC Turbo, τις αεροδυναμικές βελτιώσεις και το οδηγοκεντρικό εσωτερικό, προσφέρει έναν συνδυασμό ταχύτητας, ευελιξίας και ενθουσιασμού που δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία του. Είτε στην πίστα είτε στον ανοιχτό δρόμο, το νέο Civic Type R προσφέρει μια εξαιρετική οδηγική εμπειρία, ενσαρκώνοντας τη δέσμευση της Honda στην απόδοση και την καινοτομία.

Κατεβάστε το διαφημιστικό έντυπο πατώντας εδώ ⇒  Civic_TypeR_Brochure