Vivre le mouvement dans la rue
241001 World premiere of the all new Skoda Elroq 2 fba9f79d Skoda Elroq: Το νέο Κεφάλαιο στην ηλεκτροκίνηση των SUV

Skoda Elroq: Το νέο Κεφάλαιο στην ηλεκτροκίνηση των SUV

Le site Skoda Elroq έρχεται για να φέρει την ηλεκτροκίνηση πιο κοντά στο ευρύ κοινό, προσφέροντας έναν εξαιρετικό συνδυασμό σχεδιαστικής φινέτσας, τεχνολογίας αιχμής και βιωσιμότητας. Με τις πολλές επιλογές εκδόσεων και εξοπλισμού, το Elroq υπόσχεται να ικανοποιήσει τις ανάγκες τόσο των αστικών όσο και των πιο απαιτητικών οδηγών.

Η Skoda αποκαλύπτει το ολοκαίνουργιο Elroq, ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για την εταιρεία, με επίκεντρο τη βιωσιμότητα, την άνεση και την απόδοση. Το Elroq έρχεται να συνδυάσει προηγμένες τεχνολογίες, μοντέρνο σχεδιασμό και εξαιρετική οικονομία, τοποθετώντας τη Skoda στην πρωτοπορία της ηλεκτροκίνησης.

4 Skoda Elroq Skoda Elroq: Το νέο Κεφάλαιο στην ηλεκτροκίνηση των SUV

Σχεδιασμός: Νέα Γλώσσα “Modern Solid”

Le site Skoda Elroq είναι το πρώτο μοντέλο που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Skoda, γνωστή ως Modern Solid, η οποία συνδυάζει τη στιβαρότητα με τον μινιμαλισμό. Στο εμπρόσθιο μέρος, το εντυπωσιακό Tech-Deck Face αντικαθιστά την παραδοσιακή γρίλια, ενσωματώνοντας μαύρα γυαλιστερά στοιχεία και αισθητήρες για την υποστήριξη των προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας. Τα νέα LED φώτα με την χαρακτηριστική “τετράγωνη εμφάνιση” προσφέρουν μοντέρνα αισθητική και βελτιωμένη φωτεινότητα.

Με μήκος 4.488 χιλιοστά, πλάτος 1.884 χιλιοστά και ύψος 1.625 χιλιοστά, το Elroq ενσωματώνει συμπαγείς διαστάσεις που το καθιστούν ιδανικό τόσο για την πόλη όσο και για εξορμήσεις στην ύπαιθρο. Το νέο χρώμα Timiano Green, αποκλειστικά για το Elroq, προσφέρει έναν κομψό και μοναδικό χαρακτήρα, ενώ οι μαύρες λεπτομέρειες στην έκδοση Sportline ενισχύουν τη σπορ εμφάνιση.

78 Skoda Elroq First Edition Skoda Elroq: Το νέο Κεφάλαιο στην ηλεκτροκίνηση των SUV

Αεροδυναμική και Απόδοση

Με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,26, το Elroq διασφαλίζει εξαιρετική αεροδυναμική. Αυτή η απόδοση επιτυγχάνεται μέσω σχεδιαστικών βελτιώσεων όπως οι ενεργές γρίλιες στο εμπρόσθιο μέρος και οι ειδικά σχεδιασμένοι εξωτερικοί καθρέφτες που μειώνουν την αντίσταση του αέρα. Το όχημα προσφέρει δύο επιλογές μεγέθους τροχών, 19 έως 21 ίντσες, με αεροδυναμικό σχεδιασμό για μέγιστη απόδοση.

86 Skoda Elroq Sportline Skoda Elroq: Το νέο Κεφάλαιο στην ηλεκτροκίνηση των SUV

Εσωτερικός Χώρος και Συνδεσιμότητα

Le site Skoda Elroq διακρίνεται για την ευρυχωρία του, προσφέροντας το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ στην κατηγορία του, με χωρητικότητα 470 λίτρων, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 1.580 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Το εσωτερικό του οχήματος είναι σχεδιασμένο με έμφαση στην απλότητα και τη λειτουργικότητα, ενσωματώνοντας καθαρές γραμμές και μοντέρνα υλικά.

Το ταμπλό κυριαρχείται από την οθόνη infotainment 13 ιντσών, που παρέχει εύκολη πρόσβαση σε συστήματα πλοήγησης, ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας. Οι οδηγοί μπορούν να διαμορφώσουν έως πέντε συντομεύσεις για συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες, ενώ υπάρχει και φυσικό πάνελ ελέγχου για τα συστήματα κλιματισμού και ασφάλειας. Προαιρετικά, διατίθεται affichage tête haute με δυνατότητες Augmented Reality για προβολή πληροφοριών απευθείας στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

87 Skoda Elroq Sportline Skoda Elroq: Το νέο Κεφάλαιο στην ηλεκτροκίνηση των SUV

Βιώσιμα Υλικά και Σχεδιαστικές Επιλογές

Η Skoda δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση βιώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών στο εσωτερικό του Elroq. Η σχεδιαστική επιλογή Loft περιλαμβάνει καθίσματα από ανακυκλωμένο ύφασμα RecyTitan, το οποίο παράγεται από 78% ανακυκλωμένα μπουκάλια PET. Μια ακόμα καινοτόμος επιλογή είναι το ύφασμα ECONYL® της σχεδιαστικής επιλογής Lodge, το οποίο κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα νάιλον απόβλητα, όπως δίχτυα ψαρέματος και κομμάτια χαλιών.

67 Skoda Elroq Skoda Elroq: Το νέο Κεφάλαιο στην ηλεκτροκίνηση των SUV

Κινητήρες και Αυτονομία

Le site Skoda Elroq διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις, με ισχύ από 125 kW (περίπου 170 ίππους) για την βασική έκδοση Elroq 50, μέχρι 210 kW (περίπου 281 ίππους) για την έκδοση Elroq 85. Η μετάδοση γίνεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μονοτάχυτου κιβωτίου, ενώ για την έκδοση Elroq 85x διατίθεται και τετρακίνηση με έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα.

Η αυτονομία κυμαίνεται από 375 χιλιόμετρα για την έκδοση Elroq 50, έως 581 χιλιόμετρα για την έκδοση Elroq 85, βάσει του κύκλου WLTP. Οι ταχύτητες φόρτισης εντυπωσιάζουν, με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης DC έως 175 kW, που επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας από 10% έως 80% σε 28 λεπτά.

57 Skoda Elroq Skoda Elroq: Το νέο Κεφάλαιο στην ηλεκτροκίνηση των SUV

Συστήματα Ασφαλείας και Υποστήριξης Οδήγησης

Η ασφάλεια βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού του Elroq, με πληθώρα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης. Το σύστημα Travel Assist συνδυάζει τεχνολογίες όπως το Adaptive Cruise Controlle Traffic Jam Assist et le Side Assist για απόλυτη ασφάλεια και άνεση στην οδήγηση. Επιπλέον, η χρήση δεδομένων données sur les essaims βελτιώνει την ακρίβεια των συστημάτων πλοήγησης και αναγνώρισης σημείων οδικής κυκλοφορίας.

Le site Intelligent Park Assist επιτρέπει στους οδηγούς να παρκάρουν το όχημα τους εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας την εφαρμογή MyŠkoda στο smartphone τους. Επιπλέον, η δυνατότητα Remote Trained Parking επιτρέπει στο Elroq να “θυμάται” και να επαναλαμβάνει συγκεκριμένες διαδρομές παρκαρίσματος έως 50 μέτρα.

69 Skoda Elroq First Edition Skoda Elroq: Το νέο Κεφάλαιο στην ηλεκτροκίνηση των SUV

Σπορ Έκδοση Sportline

Για τους λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων, η Skoda προσφέρει το Elroq στην έκδοση Sportline, η οποία διαθέτει μαύρες λεπτομέρειες στο εξωτερικό, χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 15 χιλιοστά μπροστά και 10 χιλιοστά πίσω, καθώς και προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης για πιο δυναμική οδήγηση. Οι τροχοί 20 ιντσών Asterion με μαύρη μεταλλική επένδυση προσδίδουν μια επιπλέον νότα σπορ κομψότητας.

75 Skoda Elroq First Edition Skoda Elroq: Το νέο Κεφάλαιο στην ηλεκτροκίνηση των SUV

Συνδεσιμότητα και Τεχνολογίες Υποστήριξης

Το Elroq προσφέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας συνδεσιμότητας μέσω της εφαρμογής MyŠkoda, που επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο του οχήματος, τη διαχείριση των διαδικασιών φόρτισης και τη ρύθμιση της κλιματιστικής εγκατάστασης εξ αποστάσεως. Επιπλέον, η ενσωμάτωση του ψηφιακού βοηθού Laura avec la technologie ChatGPT καθιστά τις αλληλεπιδράσεις με το όχημα πιο έξυπνες, προσφέροντας απαντήσεις σε γενικές ερωτήσεις και εντολές για το infotainment και την πλοήγηση.

80 Skoda Elroq First Edition Skoda Elroq: Το νέο Κεφάλαιο στην ηλεκτροκίνηση των SUV

Τιμή και Διαθεσιμότητα

Le site Skoda Elroq θα είναι διαθέσιμο προς παραγγελία από τον Οκτώβριο του 2024, με τιμές που ξεκινούν από περίπου 33.000 ευρώ στην ευρωπαϊκή αγορά, πριν από επιδοτήσεις. Η έκδοση First Edition, περιορισμένης παραγωγής, θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως η Light Band που συνδέει οπτικά τα φώτα και μαύρη οροφή, προσδίδοντας στο Elroq έναν μοναδικό χαρακτήρα.