Vivre le mouvement dans la rue
New Flying Spur photo4 Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Flying Spur - Η πιο ισχυρή τετράθυρη Bentley που κατασκευάστηκε ποτέ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Flying Spur – Η πιο ισχυρή τετράθυρη Bentley που κατασκευάστηκε ποτέ

Η Flying Spur τέταρτης γενιάς είναι το πιο ισχυρό σεντάν της Bentley όλων των εποχών , καθώς το ολοκαίνουργιο κινητήριο σύστημα «Ultra Performance Hybrid» 782 PS και 1000 Nm ροπής δημιουργεί ένα αληθινό τετράθυρο supercar

Με κάθε επισημότητα, η Bentley αποκάλυψε νέα Flying Spur, την πιο ισχυρή τετράθυρη Bentley που κατασκευάστηκε ποτέ, καθώς το ολοκαίνουργιο κινητήριο σύστημα «Ultra Performance Hybrid» 782 PS και 1000 Nm ροπής δημιουργεί ένα αληθινό τετράθυρο supercar.

Ειδικότερα, η Bentley παρουσίασε το πρώτο της τετράθυρο supercar – τη νέα Flying Spur, η οποία εισέρχεται στην τέταρτη γενιά της, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, συνεχίζοντας να θέτει τα πρότυπα ως το απόλυτο πολυτελές σεντάν υψηλών επιδόσεων.

New Flying Spur photo1 Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Flying Spur - Η πιο ισχυρή τετράθυρη Bentley που κατασκευάστηκε ποτέ

Η νέα Flying Spur, που αρχικά λανσαρίστηκε με την εστιασμένη στις επιδόσεις Speed, είναι κατασκευασμένη γύρω από το νέο Ultra Performance Hybrid σύστημα της Bentley, προσδίδοντάς της ένα εξαιρετικό εύρος δυνατοτήτων. Από τη μία, είναι ικανή για ξέγνοιαστή, αθόρυβη κίνηση σε αμιγώς ηλεκτρική (EV) λειτουργία για έως και 76 χλμ. (47 μίλια), ιδανικό για ζώνες μηδενικών εκπομπών ρύπων (Zero Emission Zones) ή για διαδρομές εντός αστικού ιστού και με εκπομπές CO2, 90% χαμηλότερες από την απερχόμενη Flying Spur Speed. Όταν επιθυμείται πιο δυναμική οδήγηση, η συνδυασμένη ισχύς των 782 ίππων του V8 κινητήρα της Bentley – 147 ίπποι περισσότεροι σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο – και του ηλεκτροκινητήρα προσφέρει εκπληκτικές επιδόσεις, ξεπερνώντας το σημείο αναφοράς των 0-60 mph σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα (0-100 km/h σε 3,5 δευτερόλεπτα) – μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορα από τον προκάτοχό της. Λίγα οχήματα στον πλανήτη μπορούν να υπερηφανεύονται για τέτοιο εύρος δυνατοτήτων. Κανένας δεν το κάνει με τη φινέτσα, την ηρεμία ή την πολυτέλεια της νέας Flying Spur, δικαιολογώντας απόλυτα τον ισχυρισμό της Bentley ότι αυτό είναι το πρώτο τετράθυρο supercar της.

Ενώ η εξωτερική σχεδίαση διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τη γνώριμη, μυώδη αλλά κομψή σχεδιαστική γραμμή της τρίτης γενιάς Flying Spur που κυκλοφόρησε το 2019, οι πραγματικές αλλαγές εντοπίζονται κάτω από την «επιφάνεια» του αυτοκινήτου– με το ολοκαίνουργιο σύστημα μετάδοσης κίνησης που συνδυάζεται με μια επίσης νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική, προσφέροντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία αυτοκινήτου που έχει τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε πραγματικά πολυτελές σεντάν.”

New Flying Spur photo2 Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Flying Spur - Η πιο ισχυρή τετράθυρη Bentley που κατασκευάστηκε ποτέ

Οι επεμβάσεις στο εσωτερικό βελτιώνουν την ήδη εξαίσια καμπίνα της Flying Spur με νέες επιλογές ραφών, δέρμα σε μοτίβο τρισδιάστατου διαμαντιού που επεκτείνεται σε πόρτες και κολόνες αλλά και επιπλέον χαρακτηριστικά ευεξίας, όπως ο έξυπνος ιονισμός αέρα και η επιλογή αυτόματης ρύθμισης στάσης και στα τέσσερα καθίσματα, που σηματοδοτεί ακόμη περισσότερες δυνατότητες για απεριόριστη εξατομίκευση. Επιπλέον, η εισαγωγή του My Bentley App Studio φέρνει μια σειρά από χρήσιμες εφαρμογές (apps) κατευθείαν στα χέρια του οδηγού.

Υψηλότερες επιδόσεις, χαμηλότερες εκπομπές ρύπων

Το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης σε όλους τους τροχούς Ultra Performance της Flying Spur Speed συνδυάζει έναν προηγμένο V8 twin-turbo κινητήρα 4,0 λίτρων 600 PS με έναν ηλεκτροκινητήρα 190 PS που συνδυάζεται άψογα με το οκτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Στη λειτουργία Sport, αυτό το κινητήριο σύστημα αποδίδει 782 PS και 1.000 Nm, με τη στιγμιαία ροπή του ηλεκτροκινητήρα να συμπληρώνει τον χαρισματικό ήχο του εγκάρσια τοποθετημένου V8. Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο Speed, το νέο Flying Spur Speed προσφέρει υψηλότερη ροπή από χαμηλότερες στροφές κινητήρα, υψηλότερη μέγιστη ροπή και υψηλότερη απόδοση ισχύος σε όλο το φάσμα των στροφών.

Η ροπή είναι αυξημένη περισσότερο από 11% σε σύγκριση με την απερχόμενη Flying Spur Speed με κινητήρα W12, από 900 Nm στα 1000 Nm (738 lb ft). Η ισχύς του συστήματος έχει επίσης αυξηθεί κατά 19%, από 659 PS σε 782 PS. Αυτό κάνει τη νέα Flying Spur το πιο ισχυρό σεντάν Bentley που δημιουργήθηκε ποτέ.

New Flying Spur photo3 Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Flying Spur - Η πιο ισχυρή τετράθυρη Bentley που κατασκευάστηκε ποτέ

Ο νέος κινητήρας V8 600 PS, 800 Nm (590 lb ft) – χωρίς παραδοσιακό σύστημα υποπίεσης και πίεση ψεκασμού καυσίμου 350 bar (αυξημένη από τα 200 bar) παρέχει πιο καθαρή καύση και βελτιωμένες εκπομπές ρύπων. Ο ηλεκτροκινητήρας εξουδετερώνει την υστέρηση του turbo, ενώ την ίδια στιγμή έχουν χρησιμοποιηθεί διπλοί υπερσυμπιεστές single-scroll – υλοποίηση που μειώνει την πολυπλοκότητα και τους επιτρέπει να λειτουργούν σε μεγαλύτερη θερμοκρασία, ελαχιστοποιώντας τις εκπομπές ρύπων. Επομένως, δεν απαιτείται εξοπλισμός απενεργοποίησης κυλίνδρων, καθώς ο κινητήρας μπορεί να σβήσει εντελώς όταν χρησιμοποιείται ο ηλεκτροκινητήρας.

Στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία EV, ο ηλεκτροκινητήρας παρέχει 190 PS και 450 Nm ροπής, περισσότερα από όσα χρειάζονται για να ανταπεξέρχεται σε συνθήκες κίνησης στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ η μπαταρία 25,9 kWh προσφέρει έως και 76 χλμ. αξιοποιήσιμης αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας (στον κύκλο οδήγησης ΕΕ). Συνδυαστικά, ο V8 και ο ηλεκτροκινητήρας παρέχουν στη νέα Flying Spur συνολική αυτονομία 829 χλμ. (515 μιλίων). Η πλήρως ηλεκτρική λειτουργία μπορεί να αναπτυχθεί σε ταχύτητες έως και 140 km/h / 87 mph /, με πίεση στο γκάζι έως και 75%. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε μόλις 2¾ ώρες χάρη στις σημαντικές βελτιώσεις στην ισχύ του φορτιστή και τη χωρητικότητα της μπαταρίας, με μέγιστη ισχύ φόρτισης 11 kW.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης διαχειρίζεται τις ροές ενέργειας ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία – ως αποκλειστικά EV, ηλεκτρική ώθηση, ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση – και, το πιο σημαντικό για αυτή τη νέα Flying Spur – μια λειτουργία φόρτισης, όπου ο κινητήρας κινεί τους τροχούς και φορτίζει την μπαταρία ταυτόχρονα.

New Flying Spur photo5 Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Flying Spur - Η πιο ισχυρή τετράθυρη Bentley που κατασκευάστηκε ποτέ

Το Bentley Performance Active Chassis διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό της Flying Spur Speed. Τα χαρακτηριστικά της νέας εξελιγμένης διάταξης περιλαμβάνουν τα Bentley Dynamic Ride και All-Wheel Steering, μαζί με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο Limited Slip Differential, ενώ μια νέα γενιά λογισμικού ελέγχου ESC επιτρέπει την επιλογή ανάμεσα σε μια σειρά από διαφορετικά στυλ οδήγησης παρέχοντας αξιόπιστη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες. Με την κατανομή βάρους – με έμφαση πίσω – του νέου αυτοκινήτου 48,3: 51.7, τα συστήματα πλαισίου και το ESC διαθέτουν μια μηχανικά βελτιστοποιημένη πλατφόρμα στην οποία καλούνται να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το σύστημα χρησιμοποιεί ενεργή κατανομή ροπής από μπροστά προς πίσω μέσω ενός κεντρικού διαφορικού, και ακριβή κατανομή ροπής σε κάθε άξονα χρησιμοποιώντας τα φρένα.

Οι νέοι και προηγμένοι αποσβεστήρες διπλής βαλβίδας επιτρέπουν τον ξεχωριστό έλεγχο της απόσβεσης εκτόνωσης και συμπίεσης, δημιουργώντας μια σαφή οριοθέτηση των δυναμικών δυνατοτήτων μεταξύ των λειτουργιών Comfort, Bentley και Sport. Ο έλεγχος αμαξώματος της λειτουργίας Sport της προηγούμενης γενιάς διατηρείται, ενώ η οδηγική άνεση στη λειτουργία Comfort έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Εκφραστική και ξεχωριστή σχεδίαση

Ο προσανατολισμένος στις επιδόσεις χαρακτήρας της νέας Flying Spur Speed υπογραμμίζεται από τις τελευταίες σχεδιαστικές επεμβάσεις. Οι γυαλιστερές χρωμιωμένες επιφάνειες είναι φινιρισμένες σε σκούρα απόχρωση δίνοντας στο εξωτερικό μια σπορ, techno αίσθηση, ενώ η νέα μάσκα ειδικά για τη Speed, ο μπροστινός προφυλακτήρας και ο πίσω διαχύτης δημιουργούν μια φρέσκια, εμπνευσμένη εμφάνιση. Το στιλιστικό πακέτο Styling Specification aero έχει πλέον το χρώμα του αμαξώματος, αν και οι ιδιοκτήτες μπορούν εναλλακτικά να επιλέξουν φινίρισμα από ανθρακονήματα.

Ο νέος φωτισμός καλωσορίσματος LED (LED Welcome Lamps) που βρίσκονται στις πόρτες προβάλλουν μια κινούμενη έκδοση του λογότυπου «Bentley Wings» στο έδαφος, κάθε φορά που ανοίγουν οι μπροστινές πόρτες. Αυτή η νέα επίδειξη της τεχνολογίας «γλυπτική φωτισμού» της Bentley ακολουθεί τα χνάρια της πρώτης εφαρμογής της, στο κουπέ Batur της Mulliner.

Μία νέα ζάντα 22″ Ten Swept Spoke είναι διαθέσιμη σε δύο φινιρίσματα (Grey Painted και Bright Machined, και Black Painted), μαζί με άλλα δύο σχέδια 22″ που διατίθενται σε μια σειρά από φινιρίσματα βαφής Black Painted, Dark Tint και Pale Brodgar Satin.

New Flying Spur photo4 Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Flying Spur - Η πιο ισχυρή τετράθυρη Bentley που κατασκευάστηκε ποτέ

Μέσα στην ευρύχωρη καμπίνα, οι επιβάτες απολαμβάνουν την πιο πρόσφατη έκφραση της διάσημου σχεδιασμού και της υψηλής χειροτεχνίας της Bentley, με ολοκαίνουργια σχέδια καθισμάτων που διαθέτουν το μοτίβο του τρισδιάστατου διαμαντιού και το καινούργιο μοτίβο διάτρησης στο κεντρικό τμήμα του καθίσματος. Δέρμα με τρισδιάστατο αδαμάντινο μοτίβο Tactile Precision ντύνει το εσωτερικό της πόρτας και τις κολόνες Β. Συμπληρώνοντας την εξωτερική σκούρα απόχρωση των χρωμιωμένων επιφανειών, η νέα (και προαιρετική) επένδυση Dark Chrome Specification προσφέρει μια σύγχρονη αισθητική και δίνει μια διακριτική προσωπικότητα στην καμπίνα.. Αυτό ισχύει για τις χειρολαβές θυρών, τους διακόπτες, τις γρίλιες ηχείων και πολλούς άλλους χώρους στην καμπίνα. Τα νέα γραφικά οργάνων οδηγού ολοκληρώνουν το πακέτο σχεδιαστικών βελτιώσεων, ενώ η διάσημη περιστρεφόμενη οθόνη Bentley με την επιλογή της οθόνης υψηλής ευκρίνειας 12,3 ιντσών, τριών αναλογικών καντράν ή μιας μονοκόμματης πλευράς χειροποίητου καπλαμά συνεχίζει να προσφέρεται προαιρετικά.

Οι πελάτες συνεχίζουν να έχουν δεκάδες δισεκατομμύρια δυνατότητες διαμόρφωσης για να επιλέξουν – πριν από τις πραγματικά άπειρες δυνατότητες που παρέχει το τμήμα παραγγελιών και κατασκευής αμαξωμάτων της Bentley, η Mulliner. Η δυνατότητα του πελάτη να προσδιορίζει μία εντελώς μοναδική Flying Spur, που ταιριάζει με τα γούστα και την προσωπικότητά του, υπογραμμίζει την ικανότητα του αυτοκινήτου να κάνει τα αδύνατα δυνατά.

Μια γκάμα βαφών 101 χρωμάτων μπορεί να επεκταθεί σε οποιοδήποτε χρώμα από το παρελθόν της Bentley και είναι επίσης διαθέσιμη η προσαρμογή βαφής κατά παραγγελία. Για το εσωτερικό, 22 κύρια χρώματα δέρματος, 11 δευτερεύουσες αποχρώσεις και τέσσερις χρωματικές αντιθέσεις σημαίνουν ότι μόνο στο δέρμα υπάρχουν περισσότεροι από 700 συνδυασμοί χρωμάτων, πριν προστεθούν ραφές αντίθεσης, διακοσμητικά στους αεραγωγούς ή χαρακτηριστικά κατά παραγγελία. Τα δέρματα συνδυάζονται με οκτώ επιλογές καπλαμά ξύλου και άλλα τρία τεχνικά φινιρίσματα – τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μονό ή διπλό φινίρισμα και μπορούν επίσης να συνδυαστούν με οποιοδήποτε χρώμα εσωτερικού δέρματος ή εξωτερικού χρώματος.

Στη νέα Flying Spur προσφέρεται επιλογή τριών ηχοσυστημάτων. Το στάνταρ σύστημα διαθέτει 10 ηχεία και 650 Watt, ενώ ένα σύστημα Bang & Olufsen 1.500 W, 16 ηχείων με φωτιζόμενες γρίλιες ηχείων απευθύνεται σε πελάτες που θέλουν να ξεχωρίζουν για το lifestyle τους. Ένα σύστημα Naim 2.200 W, 19 ηχείων με ενεργούς αισθητήρες μπάσων ενσωματωμένους στα μπροστινά καθίσματα και οκτώ λειτουργίες ήχου προσφέρουν ήχο υψηλής πιστότητας. Το πολυστρωματικό ακουστικό γυαλί διατηρείται για το παρμπρίζ και τα πλαϊνά παράθυρα, με αποτέλεσμα τη μείωση κατά εννέα ντεσιμπέλ του εξωτερικού θορύβου έναντι των μη ακουστικών υαλοπινάκων.

Ευκολία, ευεξία και ασφάλεια

Η τέταρτη γενιά Flying Spur Speed επωφελείται από την τελευταία έκδοση ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής, επιτρέποντας μια σημαντική πρόοδο στην τεχνολογία infotainment και στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Το αποτέλεσμα είναι μια απρόσκοπτη εμπειρία όσον αφορά την ευεξία, την υποβοήθηση του οδηγού, τα συστήματα infotainment και τις συνδεδεμένες υπηρεσίες αυτοκινήτου.

Για πρώτη φορά με τη Flying Spur, η προαιρετική «Διαμόρφωση Καθισμάτων Ευεξίας» (Wellness Seating Specification) είναι πλέον διαθέσιμη και στα τέσσερα καθίσματα. Αυτό περιλαμβάνει το «Σύστημα Προσαρμογής Αυτόματου Κλιματισμού και Θέσης Καθισμάτων» (Seat Auto Climate and Postural Adjust), το οποίο μετρά και διατηρεί την τέλεια θερμοκρασία του σώματος μέσω θέρμανσης και αερισμού σε ζώνες, και μεταβάλλει απαλά και απρόσκοπτα την πίεση στους μύες των επιβατών καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους για να εξασφαλίσει ότι η όποια κόπωση είναι
η μικρότερη δυνατή.

New Flying Spur photo6 Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Flying Spur - Η πιο ισχυρή τετράθυρη Bentley που κατασκευάστηκε ποτέ

Η οθόνη περιβάλλοντος (εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων του οδηγού) υποστηρίζει και επιτρέπει την οδήγηση σε ημι-υποβοηθούμενη λειτουργία, δείχνοντας στον οδηγό πώς ανταποκρίνεται το αυτοκίνητο σε άλλα οχήματα. Η κατανόηση του περιβάλλοντος γύρω από το όχημα επιτρέπει την Έξυπνη Υποβοήθηση Στάθμευσης – το σύστημα αυτόματης στάθμευσης τελευταίας γενιάς με έλεγχο ταχύτητας. Η ευεξία και η άνεση του οδηγού και των επιβατών ενισχύεται περαιτέρω από ένα σύστημα κλιματισμού που περιλαμβάνει πλέον ιονιστές αέρα, ένα νέο φίλτρο σωματιδίων και οθόνες που δείχνουν την ποιότητα του αέρα έξω και μέσα στο όχημα. Το σύστημα συγχρονίζεται επίσης με τη δορυφορική πλοήγηση του αυτοκινήτου, γνωρίζοντας πότε μπορεί να είναι απαραίτητο να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα της καμπίνας (για παράδειγμα, ανακυκλώνοντας τον αέρα της καμπίνας όταν βρίσκεται σε σήραγγα).

Έχουν γίνει βελτιώσεις με βασικά χαρακτηριστικά όπως το ασύρματο Apple CarPlay, το ασύρματο Android Auto και οι over-the-air ενημερώσεις χαρτών. Πέρα από αυτές τις δυνατότητες, οι πελάτες που επιλέγουν να συνδέσουν το κινητό τους τηλέφωνο με το αυτοκίνητο θα απολαμβάνουν συνδεδεμένες υπηρεσίες, όπως:

• Κατάσταση απομακρυσμένης φόρτισης, που επιτρέπει την παρακολούθηση και τον έλεγχο της φόρτισης του οχήματος όταν είναι συνδεδεμένο σε σημείο φόρτισης.
• Remote Park Assist – που δίνει τη δυνατότητα σε έναν πελάτη να παρκάρει ή να καλέσει το όχημά του από απόσταση από το τηλέφωνό του.
• Remote cabin pre-conditioning – που διασφαλίζει ότι το κλίμα στο αυτοκίνητο έχει ρυθμιστεί πριν ξεκινήσει η οδήγηση, συμπεριλαμβανομένης της θέρμανσης καθισμάτων.

New Flying Spur photo7 Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Flying Spur - Η πιο ισχυρή τετράθυρη Bentley που κατασκευάστηκε ποτέ

Κάθε χρόνο θα διατίθενται περαιτέρω νέα χαρακτηριστικά, όπως η πρόβλεψη πράσινων φωτεινών σηματοδοτών – η οποία ενεργοποιείται ολοένα και περισσότερο στις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης και επιτρέπει ένα «μαγικό χαλί» οδήγησης στο κέντρο των πόλεων.

Το νέο My Bentley App Studio είναι η τελευταία προσθήκη στο ψηφιακό οικοσύστημα της Bentley για τους πελάτες. Οι τελευταίοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών τόσο του οχήματος όσο και τρίτων που μπορούν να ληφθούν απευθείας στο σύστημα infotainment, ανεξάρτητα από την παρουσία ενός smartphone. Οι εφαρμογές περιλαμβάνουν μουσική, βίντεο, παιχνίδια, πλοήγηση, στάθμευση και φόρτιση. Οι εφαρμογές ενσωματώνονται απρόσκοπτα στο σύστημα infotainment και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια και αξιοπιστία ακόμα και κατά την οδήγηση. Η γκάμα εφαρμογών προσαρμόζεται ειδικά για κάθε αγορά-χώρα.

Spur of The Moment

Για να γιορτάσει το λανσάρισμα της νέας Flying Spur, η Bentley συνεργάστηκε με εμβληματικές προσωπικότητες από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού – νέες και παλαιότερες. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 του 1996, Damon Hill, συνοδεύεται από τη Lia Block, ανερχόμενο αστέρι και οδηγό της Williams F1 Academy, σε μια δυναμική επίδειξη των ικανοτήτων του αυτοκινήτου στην πίστα, με μια παρουσία-έκπληξη στο τέλος του βίντεο* από τον άλλο απόφοιτο της F1 και τώρα θρύλο του τηλεοπτικού σχολιασμού στο motorsport, τον Martin Brundle – ο οποίος εμφανίζεται οδηγώντας την Bentley EXP Speed 8 που οδήγησε για την Bentley στις 24 Hours of Le Mans το 2001.