Vivre le mouvement dans la rue
Pagani Utopia Roadster 010202 Tre quarti posteriore aperta portiera aperta Pagani Utopia Roadster: Ένα Αριστούργημα Κινητικότητας και Σχεδιασμού

Pagani Utopia Roadster : un chef-d'œuvre de mobilité et de design

Η Pagani, γνωστή για τα πολυτελή και μοναδικά της αυτοκίνητα, παρουσιάζει το νέο Utopia Roadster, μια πραγματική επανάσταση στον κόσμο των hypercars. Αυτό το εντυπωσιακό όχημα συνδυάζει την αιχμή της τεχνολογίας με την τέχνη, προσφέροντας μια ανεπανάληπτη οδηγική εμπειρία.

Σχεδίαση και Τεχνολογία

Το Pagani Utopia Roadster είναι αποτέλεσμα μιας συνεχούς έρευνας για το συνδυασμό της πιο προηγμένης τεχνολογίας με την αιώνια σχεδίαση. Το όχημα διαθέτει έναν μοναδικό συνδυασμό ανοιχτής και κλειστής οδηγικής εμπειρίας, διατηρώντας την απόδοση και την ευελιξία του Utopia Coupé​​.

Η σχεδίαση του Roadster χαρακτηρίζεται από εξαιρετική λεπτομέρεια και χρήση συνθετικών υλικών προηγμένης τεχνολογίας, που καθιστούν το όχημα ελαφρύ με βάρος μόλις 1,280 kg (2,822 lb)​​. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από Carbo-Titanium και Carbo-Triax HP62, υλικά που προσφέρουν εξαιρετική αντοχή και ελαφρότητα​​.

Pagani Utopia Roadster 010101 Laterale aperta Pagani Utopia Roadster: Ένα Αριστούργημα Κινητικότητας και Σχεδιασμού

Κινητήρας και Απόδοση

Στην καρδιά του Pagani Utopia Roadster βρίσκεται ο πανίσχυρος V12 κινητήρας, αναπτυγμένος σε συνεργασία με τη Mercedes-AMG. Ο κινητήρας αυτός αποδίδει 864 ίππους (635 kW) στις 6,000 στροφές ανά λεπτό και ροπή 1,100 Nm από 2,800 έως 5,900 στροφές ανά λεπτό​​. Αυτή η ισχύς επιτρέπει στο όχημα να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 350 χλμ/ώρα (217 mph), παρέχοντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία ταχύτητας και απόδοσης.

Η μετάδοση γίνεται μέσω ενός 7-τάχυτου κιβωτίου της Xtrac, διαθέσιμο σε αυτοματοποιημένη μηχανική ή καθαρή χειροκίνητη έκδοση, με ηλεκτρομηχανικό διαφορικό​​. Το σύστημα μετάδοσης στους πίσω τροχούς εξασφαλίζει ότι κάθε ίππος από τον κινητήρα μεταφέρεται απευθείας στην άσφαλτο.

Pagani Utopia Roadster 050101 Motore orizzontale Pagani Utopia Roadster: Ένα Αριστούργημα Κινητικότητας και Σχεδιασμού

Αεροδυναμική και Στυλ

Η αεροδυναμική σχεδίαση του Utopia Roadster είναι εξίσου εντυπωσιακή με την απόδοσή του. Η Pagani έχει εφαρμόσει μια σειρά καινοτομιών για να επιτύχει χαμηλό συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης και σημαντική αεροδυναμική πίεση χωρίς χρήση προεξέχοντων εξαρτημάτων​​. Ο αέρας κατευθύνεται με ακρίβεια μέσω των τροχών και κατά μήκος των καμπυλωτών πλευρών του οχήματος, προσφέροντας σταθερότητα και απόδοση.

Η ιδιαίτερη αισθητική του Utopia Roadster αντικατοπτρίζει την επιρροή της καλλιτεχνικής κληρονομιάς της Pagani. Η δυνατότητα προσαρμογής των υλικών και των χρωμάτων επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο που αντιπροσωπεύει την προσωπικότητά τους, καθιστώντας κάθε Utopia Roadster μοναδικό​​.

Pagani Utopia Roadster 020103 Interni dallalto chiusa logo Pagani Utopia Roadster: Ένα Αριστούργημα Κινητικότητας και Σχεδιασμού

Εξοπλισμός και Καινοτομίες

Το Pagani Utopia Roadster προσφέρει προηγμένα συστήματα ασφαλείας και άνεσης. Το καινοτόμο σύστημα Pirelli Cyber™ Tyre ενσωματώνει αισθητήρες που επικοινωνούν με τα συστήματα σταθερότητας του οχήματος, εξασφαλίζοντας την μέγιστη απόδοση και ασφάλεια ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης​​. Τα ελαστικά Pirelli P ZERO™ Corsa εξασφαλίζουν την απόλυτη πρόσφυση και σταθερότητα, ενισχύοντας την οδήγηση σε οποιοδήποτε έδαφος.

Στο εσωτερικό, η καμπίνα είναι εξοπλισμένη με εργονομικά καθίσματα από Carbo-Titanium, προσφέροντας μέγιστη υποστήριξη και άνεση. Οι επιλογές χρωμάτων και υλικών για το εσωτερικό είναι σχεδόν απεριόριστες, καθιστώντας το εσωτερικό εξίσου εντυπωσιακό με το εξωτερικό​​.

Pagani Utopia Roadster 020103 Interni dallalto zoom logo Pagani Utopia Roadster: Ένα Αριστούργημα Κινητικότητας και Σχεδιασμού

Τιμή και Διαθεσιμότητα

Η παραγωγή του Pagani Utopia Roadster θα περιοριστεί σε μόλις 130 μονάδες, με τιμή εκκίνησης τα 3.1 εκατομμύρια ευρώ χωρίς φόρους​​. Αυτό το μοναδικό hypercar είναι προορισμένο να γίνει κομμάτι της ιστορίας των αυτοκινήτων, συνδυάζοντας την τέχνη με την τεχνολογία σε κάθε του πτυχή.

Το Utopia Roadster θα παρουσιαστεί επίσημα στο Monterey Car Week, μια από τις πιο διάσημες εκδηλώσεις Concours d’Elegance στον κόσμο, όπου οι πιο όμορφες δημιουργίες στην ιστορία των αυτοκινήτων τιμούνται και παρουσιάζονται στο κοινό​​.