Live η Κίνηση στους δρόμους
Ford

Ford : Το νέο επεισόδιο της σειράς «Lifesavers» ακολουθεί τους Γάλλους Πυροσβέστες

Η κατάσβεση πυρκαγιών είναι ένα από τα πολλά απαιτητικά καθήκοντα των πυροσβεστών της Pompiers 13

Ford

Η περιοχή Bouche-Du-Rhône (Στόμιο του Ροδανού) είναι από τις πιο ξηρές της Γαλλίας με ανέμους που μπορεί να αγγίζουν τα 100 km/h. Όταν ξεσπά μία πυρκαγιά σε αυτή την περιοχή, σε συνδυασμό με την ξηρασία, μπορεί προκαλέσει την απόλυτη καταστροφή. Αυτό είναι κάτι που οι πυροσβέστες της ομάδας Pompiers 13 γνωρίζουν πολύ καλά, έχοντας δώσει μάχη με τις φλόγες σε μία πυρκαγιά που κατέστρεψε πάνω από 400 εκτάρια σε ένα πρωτοφανές περιστατικό τον περασμένο χρόνο.

 

Στο τελευταίο βίντεο της σειράς «Lifesavers» της Ford βλέπουμε τον Grégory Lefeuvre, μέλος της ομάδας, να μιλά για όλα: τι σημαίνει να είσαι πυροσβέστης, την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε για να αποκτήσει τη δουλειά των ονείρων του και πώς η επιθυμία του να βοηθά και να είναι χρήσιμος στους άλλους αποτελεί την κινητήρια δύναμή του.

 

Επίσης παρακολουθούμε την εκπαιδευόμενη Angélique Picatto, η οποία μαθαίνει τι σημαίνει να είσαι μέλος της ομάδας και μέχρι πού μπορεί να φτάσει η καταστροφική μανία μιας πυρκαγιάς. Έχοντας αντιληφθεί το υψηλό επίπεδο σωματικών και ψυχικών αντοχών που απαιτεί ο ρόλος της, ευελπιστεί να χτίσει μία επιτυχημένη καριέρα βοηθώντας τον συνάνθρωπο ως διασώστρια.

Πρόκειται για το τέταρτο επεισόδιο της σειράς που έχει ήδη παρουσιάσει ομάδες διάσωσης σε υπηρεσία ασθενοφόρων στη Βαλένθια της Ισπανίας, σε νερό στο Nové Mlýny, στην Τσεχία, και σε βουνό στο Derby, στη Μ. Βρετανία. Κάθε βίντεο αποκαλύπτει τις προκλήσεις, τους φόβους και τα κίνητρα αυτών των ηρώων από διαφορετικές ομάδες, συχνά εθελοντών, καθώς ριψοκινδυνεύουν ακόμα και τη ζωή τους για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.

 

«Το βασικό μου κίνητρο είναι να είμαι χρήσιμος για τους άλλους, να βρίσκομαι εκεί όταν κάποιος έχει ανάγκη βοήθειας, υποστήριξης. Καθημερινά, ως πυροσβέστες ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη δυστυχία, αλλά γνωρίζουμε εκπληκτικούς ανθρώπους, μπορούμε να βοηθάμε τους άλλους και αυτό είναι υπέροχο.»                                                                     

Grégory Lefeuvre, Pompiers 13 Fire Brigade, France

 

«Ακολουθήσαμε την ομάδα Pompiers 13 σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, φορώντας τις ίδιες βαριές, προστατευτικές φόρμες, φιάλες οξυγόνου και αντιμετωπίσαμε την ίδια περιορισμένη ορατότητα, Οι θερμοκρασίες ήταν πολύ πάνω από 40 βαθμοί Κελσίου. Αυτή και μόνο η σύντομη εμπειρία άφησε το πλήρωμα και εμένα ιδρωμένους και εξουθενωμένους, παρόλα αυτά οι πυροσβέστες έκαναν αυτή την άσκηση όλη την ημέρα. Η καταγραφή των δρώμενων με μια κάμερα μπορεί να αποτυπώσει μόνο μέρος της καθημερινότητάς τους και της απαιτούμενης σωματικής και ψυχικής δύναμης, αλλά ευτυχώς, αυτό το βίντεο δίνει μία εικόνα από τη ζωή αυτών ηρώων διασωστών.»

Jerome Isaac, producer, Ford Lifesavers