Η Ford Performance παρουσίασε την αγωνιστική Mustang GT4 στην έκθεση SEMA 2016 και ένα …application για γρήγορους γύρους στην πίστα!

Μία νέα έκδοση της Ford Mustang παρουσιάστηκε στην έκθεση SEMA 2016 που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Las Vegas.

Πρόκειται για την αγωνιστική Ford Mustang GT4 που όπως υπόσχεται η ομάδα της Ford Performance, είναι έτοιμη να ξεσηκώσει τα πλήθη και είναι κατάλληλη για παγκόσμια πρωταθλήματα και πρωταθλήματα GT4.

Η νέα αγωνιστική πρόταση της Ford βασίζεται στην Ford Shelby GT350R-C και προορίζεται για αγώνες IMSA (Continental Tire SportsCar Challenge – GS), Pirelli World Challenge (GTS/G4) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα GT4

Διαθέτει στοιχεία αγωνιστικής τεχνολογίας, από το σύστημα κίνησης μέχρι την ανάρτηση

Η Mustang GT4, που παρουσιάστηκε στην έκθεση SEMA 2016 στο Las Vegas, σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Ford Performance και τη Multimatic Motorsports για να συμμετέχει σε παγκόσμια πρωταθλήματα, όπως το IMSA Continental Tire SportsCar Challenge, το Pirelli World Challenge GTS/GT4, και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα GT4. Είναι εμπνευσμένη από τη Ford Shelby GT350R-C που κέρδισε το πρωτάθλημα IMSA Continental Tire SportsCar Challenge μόλις τον περασμένο μήνα.

«Καθώς η Mustang συνεχίζει να επεκτείνει την παρουσία της στις παγκόσμιες αγορές, ανάλογη στρατηγική ακολουθούμε και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό,» εξήγησε ο David Pericak, global director της Ford Performance. «Η Mustang GT4 είναι εξοπλισμένη για να τρέχει και να κερδίζει στις πίστες όλου του κόσμου, και προβλέπουμε ότι θα γίνει το ίδιο δημοφιλής στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως το μοντέλο παραγωγής αντίστοιχα μεταξύ των καταναλωτών.» 

Η Mustang GT4 φορά τον ατμοσφαιρικό, αγωνιστικό κινητήρα επόμενης γενιάς 5.2L V8, προσαρμοσμένο για αγώνες GT4. Ο αγωνιστικός κινητήρας εξελίχθηκε, δοκιμάστηκε και κατασκευάστηκε από τη Ford Performance σε συνεργασία με τη Roush Yates Engines.

Ένα πανάλαφρο, συμπαγές εξατάχυτο κιβώτιο Holinger με μοχλούς αλλαγών στο τιμόνι προσφέρει αγωνιστική αξιοπιστία με πνευματικό σύστημα για γρήγορες, αλλαγές σχέσεων. Ο κινητήρας της GT4 φέρει επίσης σύστημα λαδιού ξηρού κάρτερ, αγωνιστικό διπλό συμπλέκτη και βολάν της ZF.

Τα χαρακτηριστικά πλαισίου της Mustang GT4 συνοψίζονται στα εξής:

Αποσβεστήρες Dynamic Suspension Spool Valve (DSSV™) της Multimatic για προηγμένη προβλεψιμότητα, ακρίβεια, σταθερότητα και απόλυτο έλεγχο του οχήματος

Πίσω βραχίονες βάσης με κυλινδρικά ελατήρια και αντιστρεπτικές δοκοί εμπρός και πίσω της Multimatic

Σφυρήλατες ζάντες 18” x 11” της Forgeline

Δίσκοι και εξαπίστονες δαγκάνες της Brembo

Οι αεροδυναμικές βελτιώσεις της Mustang GT4 περιλαμβάνουν πίσω αεροτομή σχεδιασμένη με βάση την εμπειρία από το αγωνιστικό πρόγραμμα Ford GT, εμπρός splitter, αεριζόμενο καπό, σπόιλερ στα άκρα του εμπρός προφυλακτήρα και πίσω διαχύτη.

Στο εσωτερικό, η Mustang GT4 φέρει roll cage προδιαγραφών FIA και αγωνιστικού τύπου σύστημα καταγραφής δεδομένων της MoTeC.

FORD PERFORMANCE APP

Το νέο app της Ford Performance για smartphones θα είναι ικανό να καταγράφει τα δεδομένα από έναν γύρο στην πίστα με προηγμένη ανάλυση και με διάφορα στατιστικά στοιχεία. Θα διαθέτει εικονικούς μετρητές επί της οθόνης και θα παρέχει τη δυνατότητα αποστολής στα κοινωνικά δίκτυα ενώ παράλληλα θα γίνεται η καταγραφή και σε βίντεο από την κάμερα του smartphone. Έτσι θα μπορείς να αναλύεις το γύρο σου και να βελτιώνεις και άλλο τους χρόνους σου, σαν να έχεις μια ομάδα γύρω σου!


Θα αξιοποιεί την τελευταία δυνατότητα της Ford με το Sync® 3 και θα επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν και να μοιράζονται τα επιτεύγματά τους. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για τα πιο δημοφιλή smartphones, σε Ios και Android.

Η νέα εφαρμογή ξεκινά το 2017 για το νέο Ford GT και θα υιοθετηθεί και σε άλλα μοντέλα της Ford.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις