Το σχέδιο της Ford για την προστασία του περιβάλλοντος

Η Ford μας εντυπωσιάζει με την σκέψη της για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο προκειμένου να τροφοδοτεί μέχρι το 2035 όλα τα εργοστάσια παραγωγής οχημάτων που διαθέτει με ενέργεια που παράγεται κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές. Αυτή τη στιγμή ήδη χρησιμοποιεί αποκλειστικά πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για όλες τις εγκαταστάσεις της στη Μ. Βρετανία, στο εργοστάσιό της στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, καθώς και στην Κολωνία της Γερμανίας.

Η Ford Motor Company σκοπεύει να πετύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2050, θέτοντας την ίδια στιγμή ενδιάμεσους στόχους ώστε να αντιμετωπίσει ακόμα πιο αποτελεσματικά τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής σε διάφορες περιοχές – όπως για παράδειγμα στην Ευρώπη.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη συγκεκριμένη φιλοδοξία της με τη δημοσίευση της 21 ης Έκθεσης Βιωσιμότητας. Η Ford είναι ο μοναδικός κατασκευαστής οχημάτων μαζικής παραγωγής στις ΗΠΑ που συνεισφέρει στη μείωση των εκπομπών CO 2 στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και συνεργάζεται με την πολιτεία της Καλιφόρνια για τη θέσπιση αυστηρότερων προτύπων σχετικά με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από αυτοκίνητα.

Η Ford εκτιμά ότι η Ευρώπη θα είναι ανάμεσα στις πρώτες περιοχές σε παγκόσμιο

επίπεδο που θα πετύχουν ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Για να πετύχει το στόχο του ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα, η Ford θα εστιάσει αρχικά σε τρεις τομείς που ευθύνονται περίπου για το 95% των εκπομπών CO 2 – χρήση αυτοκινήτου, εφοδιαστική αλυσίδα και εγκαταστάσεις εταιρείας.

Η Ford δήλωσε ότι έθεσε το στόχο του 2050 έχοντας πλήρη επίγνωση των προκλήσεων, όπως η αποδοχή των πελατών, οι κανονισμοί των κυβερνήσεων, οι οικονομικές συνθήκες και η διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων που παράγονται από ανανεώσιμες και ουδέτερες ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα πηγές.

«Μπορούμε να εξελίξουμε και να κατασκευάσουμε καταπληκτικά αυτοκίνητα, να υποστηρίξουμε και να επεκτείνουμε μία ισχυρή επιχειρηματική δραστηριότητα και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας – στην πραγματικότητα, αυτά τα ιδεώδη συμπληρώνουν το ένα το άλλο» δήλωσε ο Bob Holycross, vice president, υπεύθυνος βιωσιμότητας, περιβάλλοντος και ασφάλειας. «Δεν έχουμε ακόμα όλες τις απαντήσεις, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε με όλους τους παγκόσμιους και τοπικούς εταίρους και άμεσα ενδιαφερόμενους ώστε να το πετύχουμε.»

Η Ford επενδύει πάνω από 11,5 δισεκ. δολάρια στα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2022 και δεσμεύεται να προσφέρει μία εξηλεκτρισμένη έκδοση για κάθε επιβατικό μοντέλο που θα λανσάρει στην Ευρωπαϊκή αγορά. Σε αυτή η Ford προγραμματίζει να αυξήσει τον αριθμό των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της σε 18 μέχρι το τέλος του 2021, περιλαμβάνοντας στη γκάμα της ήπια υβριδικά, πλήρως υβριδικά, plug-in υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία.

Εκτός από τον στόχο και την πρόοδο της εταιρείας για τη μετάβαση σε ένα ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, η Έκθεση υπογραμμίζει τη συνεχή προσπάθεια του κατασκευαστή να εφαρμόσει υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές σε όλο τον κόσμο. Σημαντικό σημείο του είναι:

  • Εξηλεκτρισμός: Κατά τη διάρκεια του 2019 η Ford επιτάχυνε σημαντικά τα σχέδιά της στα ηλεκτρικά οχήματα αποκαλύπτοντας την πλήρως ηλεκτρική Mustang Mach-E που θα διατίθεται στην Ευρώπη στις αρχές του 2021 με αναμενόμενη αυτονομία, σύμφωνα με υπολογισμούς της EPA, έως 600 km στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedure (WLTP). 

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι είναι ένα μεγάλο βήμα στον κλάδο της αυτοκίνησης. Δεν φτάνει μόνο να βγαίνουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και η κατασκευή τους να μην επιβαρύνει επιπλέον το περιβάλλον.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις