Η Fiat με όλα τα μέλη της οικογένειας της, στην έκθεση αυτοκινήτου 2016 στο Παρίσι

Η Fiat επιστρέφει στο Παρίσι με το σύμβολο της Ιταλικής ομορφιάς, το 500 Riva, που εκτίθεται μαζί με το Aquariva Super, το σκάφος από το οποίο εμπνεύστηκε η δημιουργία του. Παράλληλα, στην έκθεση είναι παρούσα όλη η οικογένεια Tipo, τρία μοντέλα με πολύ διαφορετικό σκοπό και ταυτότητα, αλλά σχεδιασμένα για να προσφέρουν λειτουργικότητα και να αποτελούν value for money επιλογή. Τα φώτα πέφτουν ειδικά πάνω στην έκδοση SW και στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT, ενώ ιδιαίτερος χώρος δίνεται και στη νέα πιο δυναμική έκδοση του 500, το 500S, που χαρακτηρίζεται από τολμηρή εμφάνιση και πλούσιο βασικό εξοπλισμό. Παράλληλα, η επάνοδος του 124 Spider πραγματοποιείται μέσα από τη νέα ειδική σειρά “America”, διαθέσιμη με νέο το αυτόματο κιβώτιο, ενώ πρεμιέρα κάνει στο 500X με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη σε συνδυασμό με τον κινητήρα 1,6 Multijet. Την οικογένεια 500 συμπληρώνει το 500L, η παρουσία του οποίου στην κατηγορία του συνεχίζει την ανοδική πορεία. Τέλος, η λειτουργικότητα σε όλες τις οδικές συνθήκες εκφράζεται μέσα από το ανανεωμένο Panda 2017 στην έκδοση Cross, το ιδανικό όχημα για οδήγηση εκτός δρόμου που ξεχωρίζει για το στυλ, τις επιδόσεις, την ευελιξία και τις κόμπακτ διαστάσεις του.

Fiat 500 Riva

Το νέο 500 Riva έχει ως στόχο την προσέλκυση όλων εκείνων των οδηγών που αναζητούν στη στεριά την ίδια πολυτέλεια που προσφέρει το σκάφος Aquariva Super στη θάλασσα, ο συνδυασμός των ποιοτικών υλικών και του μοναδικού στυλ, προσφέρει συναισθήματα κρουαζιέρας στις καθημερινές βόλτες στην πόλη. Μόλις τρεις μήνες μετά το άνοιγμα των παραγγελιών για το 500 Riva στις ευρωπαϊκές αγορές, έχουν πουληθεί πάνω από 3.000 αυτοκίνητα, αριθμός που έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Έτσι, το κορυφαίο της γκάμας του 500 λαμβάνει δικαιωματικά μια θέση στην έκθεση του Παρισιού, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να θαυμάσουν την ομορφιά, την πολυτέλεια και την κομψότητά του, παρέα με το ιταλικό σκάφος από το οποίο εμπνεύστηκε η δημιουργία του.

Το “Sera Blue” είναι το αποκλειστικό χρώμα για αυτή την ειδική σειρά και ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα στην παλέτα του Aquariva Super. Η ανοιχτή έκδοση που παρουσιάζεται επίσης στην έκθεση, ξεχωρίζει από την κουκούλα σε σκούρο μπλε χρώμα, ειδικά σχεδιασμένη για αυτή την έκδοση, ενώ στην έκδοση hatchback χαρακτηριστική είναι η μαύρη πανοραμική οροφή που καθιστά ιδιαίτερα κομψή την εμφάνιση της. Μοναδικές λεπτομέρειες διακοσμούν το αυτοκίνητο όπως, τα επιχρωμιωμένα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, τα επιχρωμιωμένα εξωτερικά πόμολα των θυρών και επίσης η επιχρωμιωμένη γραμμή στο καπό που παραπέμπουν στα σκάφη της Riva. Άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο του εξωτερικού του αυτοκινήτου είναι οι νέες και αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών σε μπλε απόχρωση και επιχρωμιωμένο κεντρικό δακτύλιο, ειδικά σχεδιασμένες για αυτή τη σειρά.

Το ένθετο ξύλινο ταμπλό από μαόνι αποτελεί την καρδιά του 500 Riva, προσφέροντας στους επιβάτες την πολυτελή ζεστασιά ενός σκάφους. Το ταμπλό ήταν αποτέλεσμα μιας καινοτόμου μηχανικής διεργασίας, που διασφαλίζει τη σταθερότητα, την ευελιξία και την απόλυτη αντοχή με την πάροδο του χρόνου. Το ξύλο, το παραδοσιακό αυτό υλικό, συναντά την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με αποτέλεσμα την απόλυτη υπεροχή, η οποία συναντιέται στα σκάφη της Riva. Άλλα σημεία που ξεχωρίζουν στο εσωτερικό του 500 Riva είναι τα ξύλινα μαρσπιέ των θυρών, το ξύλινο πόμολο του λεβιέ ταχυτήτων, καθώς και το κρεμ δερμάτινο σαλόνι (Poltrona Frau®) με τις ειδικές ραφές και τις ζώνες ασφαλείας ειδικού σχεδιασμού με τις μπλε γραμμές.

Οικογένεια Tipo

Η προσωπικότητα, η απλότητα και η λειτουργικότητα σε συνδυασμό με την ασυναγώνιστη αξία αποτελούν τα κυρία χαρακτηριστικά που έχουν σφραγίσει την επιτυχία της οικογένειας Tipo με αποτέλεσμα να οδηγήσουν στην κατάκτηση του τίτλου “Best Buy Car 2016” από τον υψηλού κύρους θεσμό Autobest. Πρόκειται για μια πλήρη γκάμα που επικεντρώνεται στο “value for money”, το κύριο συστατικό της στρατηγικής της συγκεκριμένης λειτουργικής οικογένειας της Fiat, που επιβεβαιώνεται και από το σλόγκαν των μοντέλων: “Δίνοντας λιγότερα, παίρνεις περισσότερα”.

Στο περίπτερο της Fiat, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν το 4θυρο Tipo στην έκδοση “Lounge” σε μεταλλικό χρώμα “Maestro Grey” και εφοδιασμένο με τον τουρμποντίζελ κινητήρα 1,6 Multijet II Euro 6 120HP. Η γκάμα του Tipo ολοκληρώνεται με το 5θυρο και το SW μοντέλο, που παρουσιάζονται και τα δύο στο Παρίσι στην έκδοση Lounge. Το 5θυρο Fiat Tipo θα παρουσιαστεί σε δυο εκδόσεις: η μία με το μεταλλικό χρώμα “Amore Red” σε συνδυασμό με τον κινητήρα 1,4 T-Jet Euro 6 120 HP και η άλλη με το μεταλλικό χρώμα “Cinema Black” με τον κινητήρα 1,6 Multijet II 120 HP και το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η νέα αυτή προσθήκη που ολοκληρώνει την οικογένεια, είναι η αναμενόμενη έκδοση SW που εμφανίζεται στην έκθεση σε μεταλλικά χρώματα “Mediterranean Blue” και “Colosseum Grey”. Τα δύο αυτά αυτοκίνητα είναι εφοδιασμένα με τον ντιζελοκινητήρα 1,6 Multijet II με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και με τον βενζινοκινητήρα 1,4 T-Jet, και οι δυο προδιαγραφών Euro 6 που αποδίδουν 120 HP.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Tipo Station Wagon είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα στην αγορά, παραμένοντας ταυτόχρονα πιστό στις παραδοσιακές αξίες της οικογένειας Tipo, που δεν είναι άλλες από την ισορροπημένη τιμή, την υψηλή ποιότητα και τη λειτουργικότητα. Με μήκος 4,57 μέτρα, συνδυάζει κορυφαία άνεση για τους επιβάτες, προσφέροντας χώρο για επιβάτες ύψους 1,87 μέτρα στο μπροστινό κάθισμα και για τρεις επιβάτες ύψους 1,80 μέτρα στο πίσω κάθισμα, ενώ παράλληλα ο χώρος αποσκευών είναι χωρητικότητας 550 λίτρων. Ταυτόχρονα, χάρη στη λειτουργία “Magic Cargo Space”, που επιτρέπει τη διαμόρφωση του χώρου αποσκευών με ένα μόνο χέρι, το όχημα έχει διάφορες χρήσεις για τις ανάγκες της οικογένειας, τη διασκέδαση ή την εργασία. Τα ασύμμετρα “Flip&Fold” καθίσματα δημιουργούν ένα επίπεδο χώρο φόρτωσης μήκους πάνω από 1,80 μέτρα, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία.

Ειδική έμφαση έχει δοθεί στη σειρά των κινητήρων Euro 6, σχεδιασμένη για την καρδιά της Ευρωπαϊκής αγοράς, όπως είναι οι βενζινοκινητήρες 1.4 16v Fire 95 HP, 1.4 T-Jet 120 HP και 1.6 E-torQ 110 HP, μαζί με τον κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνη/LPG) 1.4 T-Jet 120 HP. Η σειρά ολοκληρώνεται από τους τουρμποντίζελ κινητήρες 1.3 Multijet II 95 HP και 1.6 Multijet II 120 HP, και πλέον διατίθεται και σε έκδοση “ECO”: μια επιλογή που βασίζεται στις υψηλές επιδόσεις, ευνοώντας την κατανάλωση και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων. Συγκεκριμένα, ο κινητήρας 1.6 MultiJet II ενσωματώνει το σύστημα Start&Stop, έναν έξυπνο εναλλάκτη, μια αντλία λαδιού μεταβλητής χωρητικότητας, μια αντλία καυσίμου ηλεκτρονικά ελεγχόμενη και έναν ηλεκτρικό θερμοστάτη.

Η έκδοση ECO ενσωματώνει ένα αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει το Active Grille Shutter (AGS), το οποίο ρυθμίζει τη ροή του αέρα στο σύστημα ψύξης με το άνοιγμα και το κλείσιμο της εμπρός γρίλιας, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο τον κινητήρα στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας.

Το πακέτο, επίσης, περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 16″ με χαμηλή αντίσταση αέρα, σε συνδυασμό με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης. Χάρη στα παραπάνω χαρακτηριστικά, το Tipo 1.6 MultiJet II ECO εμφανίζει μόλις 89 g/km εκπομπές CO2 σε δοκιμές μεικτού κύκλου.

Τον Σεπτέμβριο θα κάνει την εμφάνισή του σε ολόκληρη τη γκάμα του κινητήρα 1.6 Multijet II, το αυτόματο κιβώτιο DCT διπλού συμπλέκτη, που εξασφαλίζει συνεχή ροπή χωρίς απώλεια ισχύος κατά τη διάρκεια της αλλαγής ταχύτητας. Παράλληλα, όπως αρμόζει στο αληθινό στυλ της Fiat, η οικογένεια Tipo είναι εξοπλισμένη με πληθώρα έξυπνων λύσεων που βελτιώνουν τη ζωή στο αυτοκίνητο, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, στον βασικό εξοπλισμό το καινοτόμο σύστημα UconnectTM 7″ HD LIVE.

Τα τρία μοντέλα Tipo, παρότι μοιράζονται τις ίδιες αξίες, έχουν τόσο διαφορετική προσωπικότητα, όσο και τα κοινά που απευθύνονται. Οικογένειες, ζευγάρια αλλά και νέοι άνθρωποι είναι ορισμένα κοινά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι πωλήσεις του Tipo έχουν ξεπεράσει τις 50.000 στην περιοχή της EMEA, με τις 25.000 εξ’ αυτών να αφορούν την Ευρωπαϊκή αγορά.

Fiat 500S

Το Fiat 500S είναι η νέα σπορ έκδοση που χαρακτηρίζεται από τολμηρή εμφάνιση και πλήρη βασικό εξοπλισμό. Tο νέο μοντέλο διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την hatchback και την convertible, και απευθύνεται σε νέους οδηγούς που θέλουν ένα αυτοκίνητο με ισχυρή σπορ προσωπικότητα.

Από αισθητικής άποψης, το 500S χαρακτηρίζεται από τους σπορ εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, τα ενσωματωμένα φώτα ομίχλης, τους νέους μαρσπιέδες και τη σπορ αεροτομή. Ένα άλλο αποκλειστικό χαρακτηριστικό είναι το “Satin Graphite” χρώμα (σε ορισμένα τμήματα του εμπρός προφυλακτήρα, στις λαβές των θυρών και της πίσω πόρτας, στα καλύμματα καθρεπτών και στις ζάντες), καθώς και τα πίσω φιμέ τζάμια, η επιχρωμιωμένη απόληξη εξάτμισης, οι εμπρός αεραγωγοί σε “μαύρο σαγρέ” και ένας τολμηρός πίσω σπορ προφυλακτήρας. Οι ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών με την ειδική πινελιά “Satin Graphite” και οι προαιρετικές ζάντες 16 ιντσών σε ματ μαύρο χρώμα αποτελούν νέα προσθήκη στο 500S. Τέλος, η χρωματική παλέτα που έχει επιλεγεί να ενισχύσει την τολμηρή εμφάνιση του 500S, διαθέτει τα νέα χρώματα “Italia Blue” και “Alpi Green” μόνο για την έκδοση hatchback.

Το μοντέλο της έκθεσης εξοπλίζεται με έναν δικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 0.9 TwinAir 105 HP, που ενισχύει την απόδοση καυσίμου και μειώνει τις εκπομπές ρύπων, διατηρώντας στο ακέραιο την ισχύ του. Το 500S ταυτόχρονα είναι διαθέσιμο με τον βενζινοκινητήρα 1.2 69 HP και τον turbodiesel 1.3 Multijet 95 HP. Στο ταμπλό είναι ενσωματωμένη οθόνη αφής UconnectTM 7″ HD LIVE, που αποτελεί το επόμενο βήμα του infotainment και περιλαμβάνει πλήθος λειτουργιών, όπως οι υπηρεσίες UconnectTM LIVE, το σύστημα Bluetooth hands-free, το σύστημα αναγνώρισης φωνής και πολλές μουσικές επιλογές εκτός από το FM/AM ραδιόφωνο.

Fiat 124 Spider

Το νέο Fiat 124 Spider αναβιώνει το ιστορικό όνομα, φέρνοντας το κλασικό ιταλικό του στυλ και τις μοναδικές επιδόσεις του στη σύγχρονη γενιά των οδηγών. Αποτίοντας φόρο τιμής στο πρωτότυπο 124 Spider, 50 χρόνια μετά από την πρώτη του κυκλοφορία, το νέο Fiat 124 Spider προσφέρει την απόλυτη ιταλική roadster εμπειρία, συνδυάζοντας τεχνολογία, ασφάλεια και απαράμιλλο ιταλικό στυλ.

Η ειδική σειρά επίσης παρουσιάζει το ίδιο μαγνητικό χάλκινο χρώμα που εμφανίζονται στο αρχικό μοντέλο που σχεδιάστηκε από τον Πινινφαρίνα. Τα καλύμματα των καθρεπτών έχουν ασημί χρώμα και το εσωτερικό έχει δερμάτινη επένδυση σκούρας απόχρωσης. Κατόπιν παραγγελίας, είναι διαθέσιμες και 17″ ζάντες αλουμινίου που ακολουθούν τον ιστορικό σχεδιασμό, όπως και πίσω σχάρα αποσκευών, ειδικά κατασκευασμένη από τη Mopar. Τέλος, το 124 America Spider περιλαμβάνει μια εορταστική πινακίδα με τον αριθμό έκδοσης και το λογότυπο στην μπροστινή γρίλια. Από τεχνική σκοπιά, το όχημα φιλοξενεί το νέο 6-τάχυτο sequential αυτόματο κιβώτιο, που κάνει πρεμιέρα στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες και στοχεύει στην εκμετάλλευση της ροπής του κινητήρα και στην ταχύτατη αλλαγή σχέσεων.

Στην έκθεση παρουσιάζεται παράλληλα και η έκδοση “Lusso” με χρώμα στο λευκό του πάγου και εσωτερικό σε μαύρο δέρμα. Και τα δύο οχήματα της έκθεσης διαθέτουν τρία προσωποποιημένα πακέτα για την έκδοση 124 Spider: το “Visibility Pack” (περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προβολείς LED με αισθητήρες φωτός και βροχής), το “Radio Pack” (DAB ραδιόφωνο, μια οθόνη αφής 7″, σύνδεση Wi-Fi και Bluetooth και έλεγχος multimedia) και το “Bose Pack” (εννιά ηχεία, τέσσερα εκ των οποίων είναι ενσωματωμένα στα προσκέφαλα). Η έκδοση “America” επίσης διαθέτει και ένα πακέτο Premium που περιλαμβάνει έναν navigator με χάρτη 3D, video camera οπισθοπορείας και σύστημα κλειδώματος χωρίς κλειδί (keyless entry).

Στην περιοχή της EMEA, το Fiat 124 Spider διατίθεται με τον αξιόπιστο τετρακύλινδρο κινητήρα MultiAir 1.4-λίτρων, ο οποίος αποδίδει 140 HP και 240 Nm ροπής και συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο κιβώτιο. Οι επιδόσεις που επιτυγχάνει σε συνεργασία με το χειροκίνητο κιβώτιο είναι τελική ταχύτητα 215 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 7,5 δευτερόλεπτα. Το σύστημα διεύθυνσης και ανάρτησης, το ελαφρύ πλαίσιο, η ισορροπημένη κατανομή βάρους και ο τούρμπο κινητήρας, αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό για μια δυναμική οδηγική εμπειρία.

Fiat 500X

Το 500X είναι άλλο ένα μοντέλο που θα τραβήξει τα βλέμματα στο περίπτερο της Fiat, όπου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την νέα έκδοση Cross Plus, το μοντέλο εκτός δρόμου που διαθέτει ειδικούς προφυλακτήρες και προστατευτικά. Το όχημα στην έκθεση είναι εξοπλισμένο με τον ολοκαίνουργιο κινητήρα Multijet 120 1,6 HP με κίνηση στους εμπρός τροχούς και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DCT). Εκτίθεται στο αποκλειστικό χρώμα τριπλής επίστρωσης Amalfi Yellow, ενώ εμπλουτίζεται με μαύρα καλύμματα καθρεπτών και διαμαντέ ζάντες από την πλούσια γκάμα της Mopar. Η ταπετσαρία αποτελείται από γκρι ύφασμα με πλέξη και οικολογικές δερμάτινες προσθήκες μαύρου χρώματος.

Το 500X βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας σε επίπεδο τεχνολογίας και συστημάτων ασφαλείας, διαθέτοντας, μεταξύ άλλων, αυτόματο climate control, σύστημα Lane Assist, Brake Control, Blind Spot Assist, Rear Cross Path Detection και Adaptive Cruise Control, καθώς και προβολείς υψηλής τεχνολογίας που εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο ορατότητας (Bi-Xenon προβολείς, φώτα ομίχλης, αυτόματη ενεργοποίηση προβολέων). Η σημαντικότερη τεχνολογική καινοτομία του αυτοκινήτου της έκθεσης είναι ο κινητήρας Multijet II, που συνδυάζεται με το κιβώτιο DCT, και προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης, διατηρώντας τα δημοφιλή δυναμικά χαρακτηριστικά του κινητήρα 1.6 120 HP. Την άνετη και ευχάριστη οδηγική εμπειρία του 500X την εξασφαλίζουν η μεγάλη γκάμα συστημάτων όπως το Electric Park Brake, το Keyless Entry και Keyless Go, καθώς και το Drive Mode Selector τριών-θέσεων. Τέλος, στο 500X ενσωματώνεται και το σύστημα UConnect 6.5” Radio Nav LIVE που αποτελεί την επιτομή του infotainment.

Fiat 500L

Η οικογένεια του 500 ολοκληρώνεται με το 500L, που συνδυάζει το εμβληματικό στυλ του 500 με τη λειτουργικότητα της σχεδιαστικής παράδοσης της. Στο Παρίσι, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την έκδοση Trekking με το Pack S σε ματ ασημί απόχρωση, με ματ μαύρη οροφή, ταπετσαρία σε μαύρο δέρμα και ματ ασημί ταμπλό. Το στυλάτο Pack S παρουσιάζει μια μοναδική εμφάνιση χάρη στην αντίθεση που δημιουργούν οι κόκκινες δαγκάνες φρένων, οι ματ μαύρες λεπτομέρειες στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, στα φτερά καθώς και στα πλαϊνά μαρσπιέ και οι αποκλειστικές αλουμινένιες ματ μαύρες ζάντες 17″. Το αυτοκίνητο επίσης διαθέτει το Hi-Fi Beats, σύστημα ήχου από τον Dr. Dre. Κάτω από το καπό, ο κινητήρας 1.6 Multijet 120 HP εξασφαλίζει εκπληκτικές επιδόσεις, χάρη στο συμπαγή υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας που αποδίδει υψηλή ροπή σε χαμηλές ταχύτητες (320 Nm στις 1.750 rpms).

Αυτή η έκδοση αποτελεί την επιτομή του ελεύθερου πνεύματος, έχοντας δύο απόλυτα ολοκληρωμένες προσωπικότητες που έρχονται στο προσκήνιο ανάλογα με τις συνθήκες: πρόκειται για ένα φιλικό αυτοκίνητο που απομακρύνει το άγχος της οδήγησης στην πόλη και ταυτόχρονα έχει μια πιο τολμηρή πλευρά, που αναδύεται για να γεμίσει τους οδηγούς ενθουσιασμό για σύντομα ταξίδια εκτός πόλης. Πράγματι, η εμφάνιση του αυτοκινήτου εκφράζει την πλήρη ευελιξία του, σε συνδυασμό με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, καθώς και αποκλειστικούς προφυλακτήρες με προστατευτικά προφυλακτήρων. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει έξυπνη εμπρός-κίνηση με τεχνολογία Traction+, που μαζί με τα στάνταρ ελαστικά “snowflake” M+S, αυξάνουν την πρόσφυση του αυτοκινήτου σε ολισθηρό έδαφος. Ενώ παράλληλα δεν λείπει η ευρυχωρία και η πρακτικότητα, που χαρακτηρίζουν το 500L, το αυτοκίνητο που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τις μικρές και μεγάλες χαρές της ζωής – τα παιδιά, τους φίλους, τα ταξίδια – χάρη σε μια καμπίνα επιβατών 3.17m3 και έναν μεγάλο χώρο αποσκευών (όγκου έως 455 λίτρα).

Fiat Panda

Το Παρίσι υποδέχεται και το ανανεωμένο Panda 2017, που βρίσκεται σε αρμονία με τα χαρακτηριστικά που το έχουν καταστήσει επιτυχημένο και αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της λειτουργικής οικογένειας Fiat και δεν είναι άλλοι από την προσωπικότητα, την πρακτικότητα και την απλότητα. Από την πρώτη στιγμή της παρουσίασής του, το Panda έχει ξεχωρίσει για την προσωπικότητα που αναπτύχθηκε για να τονίσει τις τρεις διαφορετικές εκφράσεις του μοντέλου: αυτοκίνητο πόλης, 4×4 και Cross. Αυτά τα στοιχεία ενώνονται με τη λειτουργικότητα και την απλότητα μέσα από πολύ συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, ένα διαμορφωμένο εσωτερικό χώρο που έχει αξιοποιηθεί στο μέγιστο και για όλες τις μεταφορικές ανάγκες, μια ευρεία επιλογή κινητήρων και έναν συνδυασμό εσωτερικών και εξωτερικών χρωμάτων που είναι σε θέση να ικανοποιήσει την κάθε απαίτηση. Τέλος, στη σειρά ενσωματώνεται και το νέο σύστημα Infotainment UconnectTM με Bluetooth και βάση στο ταμπλό για σύνδεση με Android και iOS smartphones.

Το περίπτερο δεν θα ήταν πλήρες χωρίς το απόλυτο χειμερινό όχημα, το οποίο ξεχωρίζει για το στυλ, την αποτελεσματικότητα, την ευκολία χρήσης και το μικρό του μέγεθος. Πρόκειται για το Fiat Panda Cross 2017 που συγκεντρώνει σε μόλις 370 εκατοστά χαρακτηριστικά που συγκεντρώνουν οχήματα μεγαλύτερων κατηγοριών. Αυτό το αυτοκίνητο είναι απλά το μοναδικό στο είδος του, διαθέτοντας σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης καθώς και τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία είναι ιδανικά για off-road οδήγηση, ενώ προσφέρει τις επιδόσεις και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός SUV, με τις εξωτερικές διαστάσεις, την απόδοση και την ευκολία χρήσης ενός αυτοκινήτου πόλης, παράλληλα με ένα διακριτικό στυλ που καταφέρνει να συνδυάσει την ορθολογική σχεδίαση με μια συναρπαστική οδική συμπεριφορά.

Το αυτοκίνητο της έκθεσης διατίθεται με το νέο Colosseum grey χρώμα, σε μια προσπάθεια να τονίσει την προσωπικότητά του, με δίχρωμα καθίσματα σε γκρι ύφασμα, καφέ οικολογικό δέρμα και καφέ ταμπλό με σατέν ασημί πίνακα οργάνων. Είναι εξοπλισμένο με τον κινητήρα 1.3 Multijet II 95 HP, ο οποίος συνδυάζει εξαιρετική ισχύ με μια γενναιόδωρη ροπή και χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης. Το αυτοκίνητο έχει κίνηση σε όλους τους τροχούς και διαθέτει ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό.

Mopar

Στην Έκθεση του Παρισιού θα δώσει το «παρών» και η Mopar, η μάρκα αναφοράς της FCA για αξεσουάρ, υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών και γνήσια ανταλλακτικά. Το κοινό θα πάρει μια γεύση από τη σειρά κομψών και πρωτότυπων αξεσουάρ για το 500, που θα εντυπωσιάσει όσους αγαπούν το ξεχωριστό στιλ και τη μοναδικότητα.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις