Έτσι θα μοιάζει το νέο Audi Q6 E-Tron

Ακολουθεί μια ανεπίσημη απεικόνιση του επερχόμενου Q6 E-Tron πριν από το ντεμπούτο του φέτος

Η Audi μας έδωσε μια επίσημη εικόνα του επερχόμενου Q6 E-Tron τον περασμένο μήνα, αν και το πρωτότυπο ήταν ακόμα καλυμμένο με καμουφλάζ. Με την ανάπτυξη να βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βόρεια Ευρώπη, η αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε επίσης κάποιες πληροφορίες σχετικά με το αμιγώς ηλεκτρικό SUV, συμπληρώνοντας τις αναφορές που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια των μηνών.

Με βάση αυτό το teaser το Motor1.com, δημοσίευσε το Render, στο οποίο η Kolesa αφαίρεσε ψηφιακά το καμουφλάζ για να προσπαθήσει να προβλέψει την εμφάνιση. Μπορείτε να δείτε τα μπροστινά και πίσω ανεπίσημα renderings παρακάτω.

Με βάση τα renderings και τα teasers, η τελευταία σχεδίαση διαθέτει διαιρούμενους προβολείς και ένα τραπεζοειδές άνοιγμα στο κάτω μέρος της μάσκας. Το καμουφλάζ του αυτοκινήτου κρύβει τις περισσότερες λεπτομέρειες του στυλ, αν και η απεικόνιση φαντάζεται το ρύγχος να έχει ομαλό σχήμα. Ο σχεδιασμός του Q6 E-Tron έχει πτυχωτά τμήματα κατά μήκος της γραμμής των ώμων και ένα υπερυψωμένο τμήμα στο κάτω μέρος των θυρών. Η ουρά έχει συμβατική εμφάνιση για ένα crossover και τα φώτα είναι εντυπωσιακά με γωνιακό σχήμα για τα στοιχεία στο εσωτερικό των φωτιστικών σωμάτων.

Η Audi θα προσφέρει επίσης μια έκδοση Sportback του Q6 E-Tron, η οποία θα διαθέτει πίσω μέρος σαν κουπέ για τους αγοραστές που προτιμούν μια πιο κομψή εμφάνιση. Το εσωτερικό του Q6 E-Tron δεν φαίνεται στο teaser, αλλά κατασκοπευτικά πλάνα έχουν αποκαλύψει ότι υπάρχουν μεγάλες οθόνες για τον πίνακα οργάνων και τις οθόνες infotainment. Η διάταξη της καμπίνας φαίνεται να περιορίζει στο ελάχιστο τα φυσικούς διακόπτες.

Το Q6 E-Tron βασίζεται στην αρχιτεκτονική Premium Platform Electric, η οποία υποστηρίζει επίσης την επερχόμενη Porsche Macan EV και άλλα μελλοντικά μοντέλα. Η τεχνολογία περιλαμβάνει ένα ηλεκτρικό σύστημα 800 βολτ. Ενώ οι λεπτομέρειες για το σύστημα κίνησης δεν είναι ακόμη διαθέσιμες, η γενική παραδοχή είναι ότι θα είναι διαθέσιμες διάφορες μονάδες ισχύος. Επιπλέον, θα υπάρξει μια έκδοση RS υψηλών επιδόσεων που σύμφωνα με πληροφορίες θα παράγει περίπου 600 ίππους. Η Macan EV αναμένεται επίσης να αποκτήσει αυτή τη ρύθµιση.

Η Audi δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πότε θα κάνει επίσημα το ντεμπούτο του Q6 E-Tron. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι θα παρουσιαστεί πριν από το τέλος του έτους. Δεν είναι σαφές αν η βασική έκδοση και το Sportback θα κάνουν πρεμιέρα ταυτόχρονα ή αν η άφιξη θα είναι κλιμακωτή.