Categories: UncategorizedNEWS

Arrived Nissan Micra with Xtronic automatic transmission

The Nissan Micra is available with an Xtronic automatic transmission for the first time since the all-new, fifth-generation model was launched and is mated to the new 100 PS IG-T engine.

Η διάθεσή ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση περισσότερων επιλογών για τους υποψήφιους αγοραστές του Micra.  Είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους οδηγούν στην πόλη και  περνούν αρκετό χρόνο σε κατάσταση στάσης / εκκίνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016, όταν η Nissan λάνσαρε αυτή τη γενιά του Micra, η επιλογή του αυτόματου κιβωτίου αντιπροσώπευε το 12% των πωλήσεων της κατηγορίας. Το ποσοστό αυτό εκτιμάται ότι θα διπλασιαστεί το 2020 και θα φθάσει το 30% το 2022.

Το αυτόματο σύστημα Xtronic είναι μια προηγμένη μονάδα συνεχούς μεταβαλλόμενης  μετάδοσης (CVT). Διαθέτει τεχνολογία D-step, η οποία προσφέρει μια πιο “εκλεπτυσμένη” παροχή ισχύος και εμπειρία οδήγησης για τον οδηγό,  σε σύγκριση με ένα συμβατικό CVT. Αυτό γίνεται εμφανές, όταν πατηθεί “επιθετικά” το πεντάλ του γκαζιού. Επίσης, η τεχνολογία D-step,  προσφέρει ταχύτερα downshifts (κατεβάσματα) και καλύτερη οικονομία καυσίμου. 

The Micra Xtronic is the perfect car for urban environments with heavy traffic, thanks to its excellent driving qualities. The smooth gear change makes driving very easy and relaxing and is a truly valuable partner in heavy traffic. 

Τα νέα υπερτροφοδοτούμενα κινητήρια σύνολα βενζίνης που είναι διαθέσιμα στο Nissan MICRA, αντιπροσωπεύουν ότι πιο φρέσκο σε τεχνολογία. Έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στους οδηγούς  τον καλύτερο συνδυασμό επιδόσεων και απόδοσης, διατηρώντας το κόστος λειτουργίας του οχήματος στο ελάχιστο. Πρόκειται για ιδιαίτερα ελκυστικές  επιλογές αγοράς, έναντι βασικών ανταγωνιστών στην κατηγορία B. Η έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο του Nissan Micra, ξεκινά από τις 15.350€. 

George Karagiannis

Recent Posts

Turkey: Advanced talks with Chinese BYD and Chery for construction of EV factories

Η Τουρκία βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες BYD και Chery για επενδύσεις…

1 day ago

VW breaks off talks with Renault on low-cost EV

Η VW εγκατέλειψε τις συνομιλίες με τη Renault για την από κοινού ανάπτυξη μιας προσιτής…

1 day ago

DS 3 : Available immediately, with the Premium Upgrade programme

DS Automobiles announces the new "Premium Upgrade" program that gives enthusiasts the opportunity to...

2 days ago

Porsche ready to launch the first hybrid 911 with higher performance

Porsche adds a battery to the 911 sports car for the first time, with the electric motor...

3 days ago

The European car industry turns its back on electrification

With European carmakers expressing widespread reaction from the slowdown in sales of pure...

3 days ago

Ford Performance announces its entry into the 2025 Dakar Rally

Ford Performance is delighted to announce today its participation in the 2025 Dakar Rally,...

3 days ago